21. juli 2018

Vinder sidste test

Den sidste testkamp, der i dag stod mod 2. divisionsholdet B93, endte med at blive en udekamp, som vi skrev her på hjemmesiden i torsdags.

Kampen blev ikke afviklet på græs, men på en rigtig god kunstgræsbane. Der var kickoff kl. 10:00 og solen bragede ned fra en skyfri himmel under hele kampen - så det var en små-lun omgang.

Der var gang i festlighederne lige fra første fløjt. B93 fik foræret en kæmpe chance i kampens første minut, da Gehrt mister bolden i egen forsvarszone - men Andreas Hermansen læste situationen og fik afværget scoringen, da han sparkede bolden væk lige præcis på stregen.

B93 startede med et hårdt pres, men FCR spillede sig normalt fint ud af det - og overtog spillet mere og mere.

Der skulle gå 36 minutter inden første scoring kom. FCR havde fået tilkendt direkte frispark lidt uden for feltet. Unge Younes Bakiz fra U/19-holdet gik selvsikkert til bolden, og med et smukt og meget præcist spark sendte han bolden lige over muren og ud ved nærmeste stolpe - målmanden var uden chance, netmaskerne blafrede og FCR var i spidsen (se interview med Younes nedenfor).

FCR bringer sig yderligere foran i 2. halvleg. Der er spillet 51 minutter og denne gang står der Mark Gundelach på "måltavlen". Med et rigtigt energimål, hvor han driver bolden frem fra sin højre back-position, trækker han ind i feltet, hvorefter han overrasker alle med et hurtigt aftræk ved nærmeste stolpe. Målmanden når ikke at reagere mens tid er.

FCR bringer sig også foran 3-0. Dommeren fløjter straffespark for hånd på bolden og Morten Nielsen eksekverer sikkert fra 11-meter-pletten. Der var spillet 75. minutter.

Det lignede nu en sikker sejr og man tænkte, at 3-0 var fint nok - efter en kamp med blandede præstationer - men også, at vi da sagtens lige kunne snuppe en scoring mere at gå hjem på.

Der skete dog i stedet det, at defensiven slækkede lidt på koncentrationen de sidste fem minutter, og på to gennemspillede angreb, med fine kombinationer og lidt "hæl og tå" på det sidste mål, skaber B93 alligevel spænding om slutresultatet. De laver to unødvendige reduceringer i henholdvis det 85. og 88. minut.

Kampen fløjtes dog af og FCR er den rigtige vinder med 3-2 - eller det er vel retteligt 2-3, når vi pludselig blev udebanehold :-)

Kampfakta:

B93 - FC Roskilde 2-3 (0-1)

36. min. 0-1 Younes Bakiz

51. min. 0-1 Mark Gundelach

75. min. 0-3 Morten Nielsen, straffespark

85. min. 1-3 ?

88. min. 2-3 ?

Startopstilling:

Jannich Storch
Anders “Nille” Nielsen
Mark Gundelach
Daniel Stenderup
Andreas Hermansen
Mathias Gehrt
Mikkel Nøhr Christensen
Mikkel Thygesen (anfører)
Younes Bakiz
Nicolai Vallys
Nicolai Jessen

Bænk: 
Frederik Schram
Stefan Hansen
Philip Rejnhold (Prøvespiller)
Nicklas Halse
Kasper Jørgensen (prøvespiller)
Anders Qvist
Morten Nielsen

Dagens kamp var som bekendt sidste testkamp inden FC Roskilde tager hul på den nye sæson i NordicBet LIGA med et brag af et arvefjendeopgør når "Ørnene" møder ærkerivalerne fra HB Køge på udebane.

Kom og støt gutterne - kampen starter kl. 13:45.

De tre målscorere i sidste testkamp: Younes Bakiz, Morten Nielsen og Mark Gundelach.