Ungdomsonsdag: U17 Future

Af: Alfred Winther Groth

Året er ved at gå på hæld og vintermånederne nærmer sig. Det betyder også, at efterårets turneringer er færdigspillede og forude venter vinterturneringerne og en masse træningskampe. Derfor bringer vi hver uge et overblik over, hvordan de enkelte hold klarede det i efterårets løb. Turen er nu kommet til det første af to hold for Årgang 2002-2003, U17 Future.

U17 Future

Førsteplads

Først lidt information om holdet. På U17 Future-holdet spiller en lang række af 1. års U17-spillerne, der står på spring til Divisionsholdet men endnu mangler lidt – eksempelvis fysisk. Derudover suppleres holdet med en håndfuld U15-spillere, der får gavn af at blive matchet på højere niveau. På den måde får drengene mulighed, for at prøve kræfter med et niveau, der er nogenlunde passende.

Om niveauet så var passende i denne sæson er lidt tvivlsomt. Drengene endte på en førsteplads – en position, de længe bestred. Selvom andenpladsen kun endte ét point under, er det værd at bemærke, at talenterne i den næstsidste kamp konsoliderede positionen og derfor intet havde at spille for i den sidste kamp. Den endte også som en noget kedsomlig 0-0-kamp, men det betød intet for helhedsindtrykket af sæsonen:

  • Målsætningen var at vinde rækken, og det lykkedes vi også med. Men drengene havde nok forventet, at de bare kunne gå i gennem rækken uden problemer. De har jo været vant til at spille i de bedste rækker tidligere. De lærte – på den hårde måde – at hvis vi flytter bolden hurtigt og arbejder for hinanden, så kan vi lykkedes, siger U17 Future-træner Morten Rasmussen

Flere gange blev drengene særligt udfordret af, at modstanderne var andetårs U17-spillere og i nogle tilfælde var der ligeledes et par U19-spillere med på dispensation hos modstanderne. Altså var de oppe i mod nogle ordentlige klepperter, og det blandet med tunge græsbaner gav flere gange drengene alvorlige problemer.

Rasmussen fremhæver selv to hårde kampe mod Karlslunde IF og Herstedøster IC, der henholdsvis tabes 4-1 og ender 1-1, som opgør, hvor den manglende størrelse blev udslagsgivende. Men det var opgør som dem, hvor drengene lærte allermest.

  • Flere af drengene opdagede, at de ikke længere kunne spille bolden videre og give ansvaret fra sig. De har været nødt til selv at holde på bolden og forsøge at spille sig ud af det. Det har nogle gange givet problemer, men vi har haft stor fokus på flotte bolden så hurtigt som muligt og ikke bare skulle løbe om kap, slutter Rasmussen af efter en tilfredsstillende sæson.

I løbet af sæsonen har næsten hele truppen fået lige meget spilletid, da det fra trænerteamets side har været et fokus punkt at udvikle spillerne mest muligt. De spillere, der har fået en ekstra chance har da også bevist sig, og U17 Future-træneren gør derfor på juleferie med ro i sindet.

På fredag den 14. december går holdet på pause og kan se frem til en måned med familiehygge og mere fodbold i tv’et end på grønsværen, inden de den 14. januar møder ind igen.