Tabte til Brøndby med æren i behold

På den ene side er resultatet generelt ikke det vigtigste i en testkamp, men på den anden side, vil man - helt naturligt - altid gerne vinde alle fodboldkampe.

I dag spillede FC Roskilde mod Brøndby på deres nye træningsbane, der ligger parallelt med Brøndby Stadion. Efter 1-0 ved pausen blev slutresultatet 4-1 til Brøndby.

Hjemmebaneholdet var da også bedst, set over hele kampen, og havde perioder, hvor de viste prøver på flere af deres spidskompetencer. Brøndbys mål blevet scoret af Simon Tibbling, Lasse Vigen, Kevin Mensah og Teemu Pukki, FC Roskildes mål til 1-1 blev scoret af Kristian Lindberg.

Begge hold har trænet i en uge, men alligevel hang spillet for det meste fint sammen - og konditionen er øjensynligt blevet vedligeholdt i vinterpausen, for der var tempo i spillet og power i nærkampene.

Sejren var fortjent og Brøndby viste spil af høj klasse i starten af kampen og det meste af 2. halvleg. FC Roskilde var nu rigtig godt med den første time af kampen. I første halvleg tilspillede FC Roskilde sig reelt flere scoringstilbud end Brøndby - Morten Nielsen er involveret i et par gode chancer, Gundlach får en friløber i højre side af banen efter en smuk lang flad hård aflevering nede fra Stefan Hansen, der ligger knivskarp, og Mathias Gehrt fik et perfekt indlæg fra højre side, som han desværre helt fri fik drejet forbi med panden. "Nille" har et fint langskud, desværre dog lige på målmanden.

Først i starten af 2. halvleg ville bolden ind over stregen. FC Rosklide fører flot bolden frem i højre side, hvor den lander hos Richter, der sender den fladt ind foran målet, hvor Lindberg dukker op og tager modstander og bolde med sig ind i netmaskerne. Et mål med vidunderlig energi.

En fejlaflevering i egne rækker gør, at Lasse Vigen kan bringe Brøndby foran igen - en lidt kold dukkert så kort tid efter vores udligning (og det var nu ellers koldt nok i forvejen).

Frederik Vang, der vogtede målet i dag, måtte desværre udgå efter en soloulykke. Det er en skade i  akillessenen. I skrivende stund kender vi ikke skadens omfang men vores fysioterapeut, Morten Walldo, følger det naturligvis tæt. Vores unge keeper, Jonas Jepmond, blev kastet for løverne, Han spillede en ganske fornuftig kamp og kunne ikke lastes for de næste to mål.

Mensah scorer til 3-1, efter en periode, hvor FC Roskilde ikke kunne få ekspederet bolden ud af farezonen (der var ellers et par muligheder for det). En forsvarsfejl var også årsag til, at Teemu Pukki kunne lukke kampen med sin scoring til 4-1.

FC Roskilde fik samling på spillet igen, efter de tre hurtige mål - hvilket var godt, for ellers kunne det have gået helt galt, og det ville have været unødvendigt efter en ellers fin præstation.

Det var meget tilfredsstillende, at vi kunne spille så godt med den første times tid, men havde derefter lidt svært ved at holde fast i bolden i det høje tempo. Man skal i den forbindelse tænke på, at Brøndby skifter stort set alle 10 markspillere i pausen og sætter friske spillere ind (fx. Pukki, Mukhtar, Fisker og Crone). FC Roskilde skiftede to i pause og kunne senere sende en prøvespiller (Emil Scott) og ellers overvejende unge urutinerede spillere på banen. Det hører også med til historien. De indskiftede spillere kæmpede dog bravt, men at komme ind i sådan en kamp er bare svære vilkår.

Cheftræner Ramus Monnerup fik testet sit nye spillesystem af mod en stærk modstander, så han fik helt givet en masse værdifuld viden, som han kan arbejde videre med.

Næste testkamp er på torsdag i Roskilde Idrætspark, hvor Greve kommer på besøg.

Start-11’er:
Frederik Vang, Nicklas Mouritsen, Stefan Hansen (anfører), Daniel Stenderup, Mark Gundelach, Anders “Nille” Nielsen, Valon Ljuti, Nicklas Halse, Mikkel Thygesen, Mathias Gehrt, Morten Nielsen.

Bænk:
Jonas Jepmond, Andreas Hermansen, Simon Richter, Gustav Rasmussen, Mathias Kisum, Kristian Lindberg, Emil Scott (prøvespiller).