Tabte i lige kamp

2. september 2017

FC Roskilde skulle i dag bygge videre på en godkendt præstation i Vejle, hvor det var lige ved og næsten. Det var dog som bekendt ikke nok til at få point med hjem.

Vejret og de øvrige rammer for kampen, var tip top, da dommer Jesper Nielsen fløjtede kampen i gang kl. 16:00.

FC Roskilde var aggressive fra kampens start, og tilspillede sig flere chancer - de første allerede inden sekundviseren havde drejet den første omgang. Spil og chancer bølgede frem og tilbage, men skarpheden foran mål manglede for begge hold, og første halvleg endte uden scoringer.

Anden halvleg udviklede sig også på en måde, så begge hold spillede sig til farlige chancer, men det var kun gæsterne, der kunne finde vej til netmaskerne. På en god dag kunne FC Roskilde sagtens have sat et par kasser ind i dag - og en pointdeling havde nok været rimelig, alt taget i betragtning. Men "Hele byens hold" har desværre ikke rigtig "tur i den" for tiden, og efter de første syv kampe rækker præstationerne til en placering i den nederste tredjedel, hvilket selvfølgelig ikke er helt, hvad vi havde sat næsen op efter.

Højdepunkter:

1' - Lindberg spilles fri i dybden og afslutter fint, men målmand Nicolai Flø klarer - efterfølgende slåes et indlæg som Robert misbruger tæt under mål.

7' - Bold sparkes højt ind i feltet - Stenderup er ikke kommet hjem efter dødbold - han flugter fint med en "first timer", men forbi mål.

14' - Yao Dieudonne trækker ind i banen og sparker på overliggeren.

15' - Hurtig omstilling FC Roskilde - Bo Storm sender Robert i fri position. Han prøver at prikke den forbi målmanden, der lige akkurat får foden på bolden og afværger situationen.

20 ' - Fint stikning ind i målfeltet - Bo Storm hopper over genialt over bolden, der lander hos en helt fri Lindberg. Han misbruger dog det store tilbud.

31' - Dyb stikning fra VFF - Christian Moses afslutter hængende i luften, men Vang piller den uden problemer. 

PAUSE

47' - Klumpspil foran Vendsyssels mål - bolden ender hos Robert, der får tåen på - men afslutningen er lige over mål.

50' - VFF bringer sig foran - FC Roskilde taber bolden i højre side, og lader VFF komme til indlæg. Bolden lander ved modsatte stolpe til en udækket Yao Dieudonne, der header bolden i nettet.

51' - FC Roskilde er tæt på udligning i efterfølgende angreb og afslutter af et par omgange - men bolden ville ikke ind.

53' - Lucas Jensen bryder igennem og afslutter fladt - farligt nok, men Vang er på plads med en fodparade.

65' - Fin diagonalaflevering til venstre side, hvor Mikkel Nøhr tager bolden til sig og afslutter - desværre får FCR kun hjørnespark. På hjørnesparket er Stenderup tæt på at heade bolden i mål med VFF får ekspederet bolden til hjørnespark. Her kommer FCR igen til et par afslutninger, men bolden vil bare ikke ind.  Målet var som forhekset.

78' - Igen er FCR lige ved og næsten. Indskiftede Morten Nielsen kommer lige en postgang for sent ved stolpen.

84' - Frispark i venstre side, der bliver slået til modsatte stolpe - der dukker Stenderup op, men får ikke rigtig ram på bolden.

93' - FC Roskilde står højt for at fremtvinge en udligning, hvilket giver en åbning - bolden loppes over midterforsvaret til en fri Christian Moses, der tager et træk forbi fremstormende Frederik Vang i FCR-målet og triller den ind i det tomme mål.

Nederlaget på 0-2 er en kendsgerning, men ikke et retvisende billede af kampen, når man ser på spil og chancer. Men som alle ved, handler det om, at får bolden over målstregen, og her var FC Roskilde ikke skarpe nok i dag. Holdet tilspillede sig nok chancer til at kunne score et par mål, men det var bare en af dén slags dage, hvor bolden ikke VILLE ind over stregen.

Næste opgave, der venter "De lyseblå", er en svær udebanekamp mod Esbjerg på næste søndag. Her skal skarpheden foran mål et niveau op, hvis der skal point med hjem. 

Anders "Nille" Nielsen slog i dag Christian Hansens rekord for flest kampe i FCR-trøjen. "Nille" spillede sin kamp nummer 212 i dag.

Kampfakta


FC Roskilde - Vendsyssel FF 0-2 (0-0)

Søndag, den 2. september 2017, kl. 16.00

Roskilde Idrætspark

Dommer: Jesper Nielsen

Linjedommere: Derya Oguz & Ibrahim Dhaflaoui

4. dommer: Martin Køster

 

Startopstilling:

Frederik Vang Larsen

Nicklas Mouritsen

Stefan Hansen (anfører)

Daniel Stenderup

Anders Nielsen

Valon Ljuti

Mikkel Thygesen

Bo Storm

Robert Larsen

Mikkel Nøhr Christensen

Kristian Lindberg

 

Kampforløb:

50' 0-1 Yao Dieudonne (VFF)
61' Gult kort Robert Larsen (FCR)
83' Gult kort Kristian Riis (FCR)
88' Gult kort Mikkel Thygesen (FCR)
93' 0-2 Christian Moses (VFF)

 

Ind- og udskiftninger:

Min Ud Ind
57' Bo Storm Nicklas Halse
68' Kristian Lindberg Morten Nielsen
89' Robert Larsen Mathias Gehrt

 

Ikke benyttede spillere:

Frederik Schram

Anders Qvist

Andreas Lissau

Andreas Hermansen

Dagens kampsponsor: PriceWaterhouseCoopers

Dagens kampboldsponsor: Tømrermester Lars Jensen