Sekspointskamp afslutter vanvidsuge

30 marts 2019

Af: Alfred Winther Groth

En hektisk og spændingsmættet uge i Ørnereden bliver søndag afsluttet med et brag af en bundkamp på Helsingør Stadion. NordicBet LIGA'en nuværende nummer 11 byder os op til dans i det, der nemt kan kaldes en sekspoints kamp. Vinder vi opgøret, har vi syv point ned til nedrykningsstregen, mens et nederlag kan betyde, at vi kun har ét point til stregen. Der er derfor rigeligt på spil, når et af rækkens formstærkeste hold møder et af de formsvageste:

"Indgangen til kampen er, at vi er det mest formstærke over de sidste ti kampe. Vi er det tredjemest scorende hold og har rækkens topscorer. Vi er lige gået på græs, har vundet de sidste to kampe og spillet en tredje uafgjort. Så der er masser af positive ting", siger cheftræner Christian Lønstrup.

Han fortsætter: "Så kan vi altid diskutere om spillet sidder lige i skabet, men pointene er vigtigere end det kønne spil. Derudover er der flere spillere, som er begyndt at røre på sig. Vi har i de sidste to kampe spillet uden Thygesen og Nøhr – hvilket viser at ingen er uundværlige. Man skal altid være klar til at gribe chancen, når den byder sig."

Skal revanchere mareridtsstart

Sidste gang vi mødte Kronborgs fodboldvogtere i det nordsjællandske fik vi en mareridtsstart med tre mål indenfor den første halve time i Lønstrups kun tredje kamp for FC Roskilde. Siden da har vi fået mere vind i sejlene og er på mange måde bedre stillet til det ekstremt vigtige opgør med en ellers svær modstander:

"Løns" uddyber: "Der er rigtig meget på spil, og jeg glæder mig rigtig meget til at se, hvem der kan klare mosten i forhold til det mentale. Vi har været vant til at ligge i bunden af rækken de sidste halvanden til to år – så vi kender mekanismerne i bundstriden. Vi er blevet bedre til at kontrollere kampene, siden sidste gang vi mødte Helsingør. Det bliver spændende at se, hvad der sker deroppe. Der er så meget på spil, og det kan ikke undgå at præge spillerne. Men hvis vi starter på samme måde, som vi gjorde deroppe sidste gang, ja så taber vi."

Man kan ikke regne med, at det ikke påvirker spillerne

Kampen lukker som nævnt en uge af, hvor der har været masser af fokus på alt andet end fodbolden. Grænsen til konkurs har præget meget udenfor fodboldbanen. Også i omklædningsrummet. Men både spillere og trænere har flere gange sagt, at det indtil videre ikke har haft den store indflydelse på de sportslige forberedelser.

I dette interview (fra lørdag formiddag) kalder anfører Stefan Hansen træningspassene for ”et frikvarter, hvor man glemmer alt”, hvilket Lønstrup er delvist enig i: "Når vi først går ud og træner på banen, fylder alt det udenom ikke så meget. Men det er klart, at det fylder mere nu end det gjorde for et par uger siden. Vi har været gode til at håndtere det i de sidste par kampe. Nu er det bare endnu tættere på med lønningsdag og så videre. Der sker så meget. Man kan ikke regne med, at det ikke påvirker dem. Men hvad kan vi ændre på som spillere? At gå ud og kæmpe og få tre point."

Derfor kræves det også, at alle mand er klar til kamp og klar fra start. Der er et stort krav fra trænerteamet til holdet om, at spillerne har fuldt fokus, så snart bolden ruller:

"Vi kan ikke have nogle, der går ind på banen og ikke er tilstede. Ellers vinder vi ikke den her kamp. De sidste par dage skal John og jeg finde nogle pejlemærker. Vi skal helst ikke sidde på mandag og tænke ”Hvorfor gjorde vi ikke sådan og sådan?”, men det må vi kigge på, den sidste tid", slutter Lønstrup af.

Opgøret sparkes i gang på Helsingør Stadion klokken 13:45 med elleve kampklare Ørne, der vil kæmpe med næb og kløer for at hive sejren hjem.