Roskildevikinger vandt i voldsom vind

29. oktober 2017

Det var et iskoldt og blæsende Sundby Idrætspark der i dag dannede rammen om denne vigtige kamp i midten af tabellen. Hvilket hold skulle holde fast i midten?, og hvilket hold skulle kigge lidt nedad og holde øje med om Skive og Brabrand fik point? (det gjorde de ikke i dag).

Det blev ikke den mest velspillede kamp i fodboldspillets historie, med et utal af lækre tekniske detaljer, men begge hold "gik til stålet" under vanskelige forhold. De første 45 minutter, hvor kampens enlige scoring blev sat ind kort ført pausefløjtet, bød ikke på mange chancer. I 2. halvleg skete der lidt mere, uden det dog blev et festfyrværkeri af chancer.

FC Roskilde kom under pres i 2. halvleg, hvor Fremad Amagers taktik med lange bolde og hårdt pres, var til at få øje på. Hjemmeholdet tilspillede sig dog ikke de helt store åbne muligheder, for "De lyseblå" stod godt defentsivt og gutterne med Ørnen på brystkassen sled og slæbte for at forsvare føringen. Faktisk var FC Roskilde tættere på 0-2 end Fremad Amager var på udligningen.

Den kraftige vind gjorde det heller ikke muligt at praktisere den smukke og polerede form for fodbold. F.eks. kunne bolden ikke ligge stille, når Fremad Amager skulle sparke hjørnespark - og spillertunnellen, der blev trukket frem inden spillerne gik til pause-théen, blev også blæst skæv. Så det var svære forhold i dag.

Højdepunkter:

13' - Daniel Stenderup header på mål efter klumspil - Vallon Ljuti hopper over bolden, for at fiksere målmanden, men Nicklas Dannevang var på plads og klarede situationen med en god redning.

40' - Fremad Amagers Martin Jensen banker et langskud mod mål - Scram må give hjørnespark.

43' - Lindberg sender et fladt skud mod mål fra lang afstand - Thygesen har læst situationen og placeret sig netop dér, hvor bolden lander. Han prikker bolden i netmaskerne til Roskildeføring for næsen af en chanceløs Dannevang i Fremad Amager-målet.

PAUSE

50' - FC Roskilde får en omstilling - Robert kommer frem til afslutning, hvor han får vendt sig og drejer bolden rundt, men lige forbi modsatte stolpe.

56' - Thygesen rykker og spiller på tværs. Bolden springer ud, men kommer for hurtigt og tæt på Lindberg, der fra en ellers god position ikke når at reagere hurtigt nok, så afslutning går forbi mål.

65' - Fremad Amager spiller sig fint igennem, men sidste aflevering mangler skarphed og Schram kommer ud og rydder op.

80' - Flot gennemspil af FC Roskilde - Robert afslutter men rammer Thygesen, der nærmest redder for Fremad Amager - bolden går til målspark.

84' - Fremad Amager-anfører, Mike Mortensen, clearer ikke bolden godt nok - Indskiftede Andreas Lissau samlet bolden op og afslutter fladt - Dannevang må ud i fuld længde og give hjørnespark.

93 - Lissau igen på spil: Han får en friløber over en halv banelængde - I skudøjeblikket bliver han dog tacklet og chancen løber ud i sandet.

Kort efter lød det befriende sidste dommerfløjt - tre dejlige point var i hus.

Roskildes vikinger var i dag både kloge og vedholdende, og de kæmpede sig frem i regn, kulde og strid vind for til sidst at kunne udråbes til sejrherrer. Man sad og klaprede tænder, men da de tre point var en kendsgerning fik man alligevel varmen - det får man nemlig når man vinder.

Det var en super vigtig sejr - holdet har ikke tabt under cheftræner Rasmus Monnerup, i denne sæson, og gutterne viser i dag stor vilje til at arbejde for hinanden, alle supporterne og klubben.

Det er et dejligt fundament at rejse til Nykøbing med, hvor næste opgaver venter. Nykøbing FC spillede i dag 0-0 mod Esbjerg fB, og det er et ganske fornuftigt resultat. Esbjerg ligger nemlig nu nummer fire og har en stærk trup og et flot setup. Esbjerg fB kommer i øvrigt på besøg i Roskilde Idrætspark i runden efter - så der er nok af spændende fodbold at se frem til.

For tredje kamp i træk kom Mikkel Thygesen på måltavlen. "Thyge" stod for kampens eneste mål, og FC Roskilde kunne tage alle tre point med hjem fra Sundby Idrætspark.

Kampfakta


Fremad Amager - FC Roskilde 0-1 (0-1)

Søndag, den 29. august 2017, kl. 14.30

Sundby Idrætspark

Tilskuere: 941

Dommer: Jakob A. Sundberg

Linjedommere: Danny Kolding & Frederik Bak

4. dommer: Anders Skjødt Voergaard

 

Startopstilling:

Frederik Schram

Nicklas Mouritsen

Stefan Hansen (anfører)

Daniel Stenderup

Simon Richter

Nicklas Halse

Valon Ljuti

Robert Larsen

Mikkel Thygesen

Kristian Lindberg

Morten Nielsen

 

Kampforløb:

23' Advarsel Heini Vatnsdal (Fremad A)
43' 0-1 Mikkel Thygesen (FCR)
66' Advarsel Robert Larsen (FCR)
82' Advarsel Morten Nielsen (FCR)
88' Advarsel Mohammed Abdallas (Fremad A)

 

Ind- og udskiftninger:

Min Ud Ind
74' Kristian Lindberg Andreas Lissau
81' Robert Larsen Bo Storm
93' Nicklas Halse Anders Qvist

 

Ikke benyttede spillere:

Frederik Vang Larsen

Jochem Jansen

Mathias Kisum