Richter i kamp nr. 100 for FCR

Under 1-1 kampen mod Fredericia havde jeg et interwiev med Simon Richter, der på søndag runder kamp nr. 100 for FC Roskilde hvis/når han kommer i spil mod Esbjerg f.B.

Simon (f. 16.01.1985) debuterede den 27. juli 2014 på Ceres Park i Århus (som også Stefan H. gjorde), hvor vi spillede 2-2 mod Superliganedrykkerne fra AGF – efter at have ført 2-0 på mål af Andreas Lissau (der også debuterede) samt Lasse Emil Nielsen.

Simon spillede som ungdomsspiller i  FREM, Rosenhøj og Brøndby og som senior i Farum, FCN, AB, Fremad A. og senest HB Køge, hvor det blev til tre år, inden turen i 2014 gik til Roskilde.

Simon er noteret for én A-landskamp for Gambia (27/3 2017) - jeg mener i øvrigt selv det er to, men er i tvivl om den ene tæller.

  • Hvad fik dig til FCR ?

Vores daværende fys i HB Køge (Kim Rasmussen, red.) var skiftet til Roskilde og jeg fik forelagt Theils plan, der lød spændende. Fremtidsvisionerne var at bygge op, og på sigt at komme med i toppen af rækken og det ville jeg gerne være med til.

  • Sidste sæson – lige ved og næsten !

Det var ærgerligt med de mange point vi smed væk til sidst – bare de tre mod AB – var nok til at det glippede i en ellers rigtig god sæson. Det er meget sværere i år, hvor alle tilsynelkadende slår alle og vi skal have mere styr på spillet på holdet.

  • Trænerskiftet efter Fremad-kampen hjemme ?

Det har været rigtig godt med Monnerup tilbage – det var det pift truppen havde brug for, og hans ide med truppen passer godt til os spillere. Vi har fået 13 point i fem kampe – men tabte jo desværre i søndags lidt ufortjent i Nykøbing (sidste pkt, tilføjet efterfølgende, red.)

  • Fremtiden ?

Jeg vil meget gerne fortsætte og jeg bliver ved så længe jeg kan mærke, at kroppen holder til det  - om det er længe nok til at komme op på siden af ”Nille”, det er så ikke sikkert.

  • Hvad er det bedste ved at være i FC Roskilde ?

Selv i min alder (32 år) er det en fornøjelse at komme til træning og vi har et rigtig godt sammenhold i truppen og et fint samarbejde med staben. Så jeg håber at være med i de to udekampe og så spille kam nr. 100 hjemme mod Esbjerg – og den første sejr i fire kampe indtil nu mod dem ville være en glimrende gave.

Pausen er ved at være slut – og vi er, som Simon ganske rigtigt siger - jo kommet for at se fodbold. Så jeg takker for at han ville deltage og så da lige sige, at Simon har scoret fire mål i sin tid i FCR. Det sidste i 3-1-sejren mod sin gamle klub HB Køge, men mon ikke vi alle bedst kan huske scoringen på Gladsaxe Stadion, den 26. april 2015, hvor Simon var mand for det ene mål i 5-2 sejren – nemlig på et førsteklasses udført saksespark! De øvrige mål i denne kamp blev scoret af Christian ”Greko” Jakobsen med to, samt Bajram Fetai og Mark Leth Pedersen.

Held og lykke med kamp nr. 100 og de forhåbentlig fortsat mange kommende kampe for FCR!

 

/Bjørn Jensen