FC Roskilde får nye ejere

5. januar 2021

Pressemeddelelse

 

FC Roskilde overtages af lokale erhvervsfolk!

En lokalt forankret personkreds, der repræsenterer syv solide virksomheder, overtager Carsten Salomonssons aktiepost og skyder yderligere penge i klubben. Den nye ejerkreds er klar til at byde flere sponsorer fra erhvervslivet velkommen, så klubben kan realisere de mange sportslige ambitioner.

 

En gruppe bestående af otte engagerede erhvervsfolk har købt Carsten Salomonsson ud af FC Roskilde og bringer dermed ejerskabet af byens professionelle fodboldklub tilbage på lokale hænder.

- "Skal der være en fremtid for FC Roskilde, så kræver det lokal forankring. Derfor er vi en gruppe af personer, som er opvokset eller bor i lokalområdet, der er gået sammen om at sikre, at vi også i fremtiden kan se professionel fodbold i Roskilde", siger René Christiansen, der er indehaver af virksomheden Salafri.

Foruden René Christiansen fra Salafri ApS er det FB Gruppen A/S repræsenteret ved adm. direktør Hans-Bo Hyldig, Langborg ApS med Claus Langer og Kristian Emborg i spidsen, Roskilde Teltudlejning der drives af Tom Rasmussen, samt Per Holm fra Per Holm Holding, Michael Willaume Andersen fra Nordi ApS og adm. direktør Per Thormann fra Thormann A/S, som lægger kapital og arbejde i at skabe en bæredygtig model for forretningen FC Roskilde.

 

Vi skal over et bjerg i 2021

René Christiansen understreger, at investorgruppen ikke kan løfte opgaven alene. Det kræver opbakning i form af nye sponsorater fra andre virksomheder i og uden for postnummer 4000.

- "Det er vigtigt for os, at FC Roskilde kommer til at hvile økonomisk i sig selv. Vi kommer hverken for at tjene penge eller fylde huller op. Resultatmæssigt var 2020 et pauvert år for klubben og økonomisk temmelig udfordrende. Vi skal over et bjerg her i 2021, men vi investerer i projektet og klubben, fordi vi tror på det".

- "Vi kan ikke løse det alene. Når vi lægger penge og arbejde i projektet, er det samtidig en åben invitation til flere virksomheder om at gå ind og støtte op gennem sponsorater", tilføjer René Christiansen.

 

Roskilde-dna og netværk skal genskabes

Tom Rasmussen er en af investorerne og er i forvejen tæt på klubben, da han sidder i bestyrelsen for moderklubben RB06. Her er han ansvarlig for den eliteungdomsafdeling, som for et år siden blev udskilt fra FC Roskilde og ført tilbage til RB06.

- "Nu får vi et lokalt ejerskab af FC Roskilde. For mig handler det om også at skabe en lokal basis, hvor divisionsholdet primært er bygget op om vores egne talenter. Det ser vi som en økonomisk mere bæredygtig model end at spille med et hold af indkøbte spillere udefra og en nødvendighed, hvis det fortsat skal være interessant at gå i Rådmandshaven og se divisionsfodbold", siger Tom Rasmussen.

Han håber, at det nye setup får samme opbakning fra erhvervslivet, som da eliteungdommen blev udskilt fra FC Roskilde og stod med et imponerende budget på 1 million kroner.

- "Det blev en succes og viste, at de lokale virksomheder ser en værdi i, at Roskilde har en professionel fodboldklub, som forhåbentligt kan spille sig tilbage i NordicBet Ligaen inden for en kort årrække. Nu skal vi have genskabt det stærke erhvervsnetværk, der før har været omkring klubben, og igen finde frem til klubbens Roskilde-dna. Det er nok gået lidt tabt, fordi klubben i for lang tid har haft eneejere uden den fornødne sparring fra lokal side. I gruppen tror vi på, at fællesskab gør stærk", siger Tom Rasmussen.

 

RB06-formand: Starten på noget rigtig godt

Henrik Andersen, formand for moderklubben RB06 og medlem af bestyrelsen for FC Roskilde, ser frem til at få styrket båndene mellem de to klubber. Divisionsholdet hører til i FC Roskilde, mens andetholdet i Danmarksserien er en del af RB06, ligesom ungdomsholdene er.

- "Nu får vi lokal ledelse i begge klubber med folk, der vil Roskilde og fodbolden det bedste. Jeg håber, at det vil medvirke til, at vi kan fastholde flere af vores egne talenter frem for, at de søger mod København. Det er dem, der skal bære det her igennem på det sportslige plan". 

Hvad angår det organisatoriske, glæder Henrik Andersen sig over, at det er personer med tilknytning til Roskilde, som overtager ejerskabet.

- "Det må give flere kræfter og ny energi til bestyrelsen i FC Roskilde, hvor vi i alt for lang tid har måtte kæmpe med økonomien og lappe huller i stedet for at tænke udvikling. Jeg tror og håber, at dette her er startskuddet til noget rigtig godt".

 

Relationer bliver styrket

For Claus Grønborg, direktør i FC Roskilde, tegner det nye ejerskab positive perspektiver.

- "Det er fantastisk, at en gruppe af lokalt forankrede erhvervsfolk går ind og danner grundlag for fodboldklubben. Den model tror jeg meget på. Vi har stadig brug for, at det øvrige erhvervsliv også bakker op, men med denne her konstruktion ser jeg klart en styrkelse, både i forhold til mulige sponsorer, moderklubben og klubbens tilhængere", siger Claus Grønborg.

 

Tidligere ejer: Min mission lykkedes

Carsten Salomonsson overtog i marts 2019 aktiemajoriteten i FC Roskilde og var med til at afværge en konkurs.

- "For mig handlede det om at redde klubben, så jeg kan kun være tilfreds med den løsning, der nu er fundet. Jeg er glad og stolt over at kunne levere stafetten videre til lokale kræfter. Det er det helt rette set-up, og jeg kan kun ønske de nye ejere og klubben al muligt held og lykke. Jeg er sikker på, at FC Roskilde vil klare sig godt".

Ifølge Carsten Salomonsson giver han stafetten videre i form af en virksomhed, hvor indtægter og udgifter er begyndt at passe sammen.

- "I min tid har vi reduceret lønomkostningerne 75 procent. Det var en hård, men nødvendig turnaround. Men ellers ser jeg tilbage på min periode i Roskilde som en fantastisk tid med spillerne og alle omkring holdet. Det er jeg taknemmelig for at have været en del af".

 

Kontakt og yderligere information