Optakt til FC Roskilde - Viborg

Så er det på søndag, at FC Roskilde tørner sammen med Viborg i Roskilde Idrætspark. Der er kick-off kl. 13:45. Kom og støt gutterne!

I dette video-interview kan du høre bomstærke Daniel Segev Jørgensens vurdering af kampen mod Viborg FF.

Dagens kampsponsor: Handelsbanken

Roskilde vs Viborg


Af Bjørn Jensen

Viborg FF (Viborg Fodsports Forening) er stiftet 1.april 1896 – men med gymnastik, hockey, boksning, atletik, vægtløftning og brydning på programmet – og først i år 1900 kom fodbold på programmet og man fik samtidig det kendte ”kløverlogo” og grønne trøjer.

I 1924 vandt klubben den jydske mesterrække, men først i 1950’erne startede kampen om oprykning til 3.division. Her kom RB 1906 imidlertid i vejen, idet de vandt 2-1 i Viborg i 1958 på mål af Preben Sivebæk og Tonny ”Lille” Andersen og rykkede op, mens Viborg FF kom med året efter. Siden har vi nu i 20. sæson stået over for Viborg – enten i tredje- eller næstbedste række. Viborg har også i starten af 70érne været en tur i DS, men jo i modsætning til Roskilde også år i landets bedste række.

Hverken RB 1906 eller FCR har nogensinge mødt Viborg i pokalturneringen og ser vi samlet på turneringskampene, ja , så er de fortsat foran, mens det står stort sige lige i FCR-tiden.

De to sidste år er alle fire kampe i Viborg tabt – to gange trænerdebut – ”Mølleren” og ”Løns”, mens vi hjemme har sejret begge gange.

FCR har skiftet 12 mand – 965 kampe/163 mål ud med en ”gammel trup” med 10 mand, 548 kampe/34 mål, men til gengæld er der kommet rigtig mange nye unge spillere med, alle med en del erfaring fra andre klubber og det har set godt ud i de sidste træningskampe. Viborg er ikke usårlige, så med en god fight fredag aften kan vi absolut få point med hjem fra det jydske.

Jyderne har en stabil trup, der er forstærket med et par spillere, og de kører efter et ”Superliga-set up”. Mest markant er der ændringer på trænerbænken. Steffen Højer røg ud og ind er kommet Jacob Neestrup, der har en fortid som spiller i FCK – måtte stoppe tidligt grundet skader –og var siden dels U-17-træner i FCK og senere assistent for Ståle Solbakken.

Efter 33 år i klubben er Stephen Lowe stoppet som målmandstræner (siden 1997). De første år var som aktiv med 274 kampe til følge. Fuldtidsansat er nu Jesper Christiansen (24.08.78) der startede i Borup IF og i de første ungdomsår kæmpede med Peter Madsen om at være den mest scorende spiller på Sjælland. Han kom i mål, kom til RB 1906 i 1997, og kæmpede med Claus Udengaard om at være Henrik Zarps efterfølger. Da vi rykkede ned i sommeren 1998 valgte han at følge Carsten Broe til Ølstykke FC og siden hed det OB, Glasgow Rangers, VL Wolfsburg m.m. og også Viborg (2004/05). Derudover 11 A-landskampe og 5 U-landskampe (de sidste alle for OB). Det blev til 19 kampe i RB-målet.

Vi tabte det først opgør i Viborg klart, men er siden kommet bedre med rent spillemæssigt,og der er basis for at tro påpoint når jyderne kommer til Roskilde på søndag. Dels er vi bleet spillemæsigt bedre og Viborg har været svingende i resultaterne – og frem for alt: De to sidste efterørsopgør i Roskilde er endt med hjemmesejr – lad gerne  det fortsætte !

Inden kampen vil Nicklas Halse - vores anfører – få overrakt blomster for sin kamp nr. 100, det var sidste søndag på Amager.

Den samlede statistik ser  sådan ud:

 

  Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB 1906 - Viborg FF 29 6 10 13 37-50
FC Roskilde - Viborg FF 18 6 3 9 22-31
I ALT 47 12 13 22 59-81