Optakt til FC Roskilde - Lyngby Boldklub

7. september 2018

Efter onsdagens pokalkamp, der på flotteste vis endte med en 5-2-sejr over Fremad Amager, er næste opgave Lyngby Boldklub, der søndag eftermiddag kommer på besøg i Ørnereden.

Selvom en sejr i pokalturneringen var vigtig og spillet i lange perioder af kampen var meget tilfredsstillende, så gælder det søndag for alvor i NordicBet LIGA'en. Den uønskede start på sæsonen ledte som bekendt i søndags til en afskedigelse af Rasmus Monnerup og Bo Storms opsigelse. Med alt at vinde skal drengene ud og levere en mandfolkepræstation på niveau med onsdagens sejr. Der så vi den sejrsvilje, gejst og løbevillighed, vi længe har glædet os til at opleve igen.

Fronttrioen bestående af Emil Nielsen, Nicolai Jessen og debutanten Andreas Bruus knoklede som gale og var da også skyld i langt flere forsøg end der blev scoret på. Kan drengene over hele linjen præstere de samme løb og det flotte presspil, bør der være point at hente i sødagens kamp mod Superliganedrykkerne.

Sidst vi mødte De Kongeblå var i sommerens tredje træningskamp. Dengang blev det til uafgjort, da vi spillede 1-1 i Mark Strudals første kamp som Lyngby-træner. Nicolai Vallys scorede sit første mål for Ørnene, da han sikkert scorede på et straffespark.

Mark Strudal er fortsat Lyngbys træner, men har – ligesom os selv – ikke fået den ønskede start på sæsonen. Det er således blevet til ni point i syv kampe, fordelt på to sejre, to uafgjorte og tre nederlag. Bemærkelsesværdigt er det dog, at De Kongeblå har lukket 15 mål ind, ganske som vi selv har. I sidste spillerunde blev hele fem af målene lukket ind, da Strudals tropper led et sviende nederlag på 5-0 til Viborg FF.

Efterårets første sejr ligger og lurer lige om hjørnet. Lad os håbe på, at den kommer søndag eftermiddag – selvom det ikke bliver sæsonens nemmeste opgave.

Vel mødt!

Der vil være boldsparkskonkurrence i pausen, hvor man kan vinde

1. præmie - en kamptrøje

2. præmie - et gavekort

3. præmie - et gavekort

Præmierne er sponseret af CP.

Kampsponsor: CP

Man of the Match: Flow House

Roskilde vs Lyngby

Af Bjørn Jensen

Allerede i 1906 stiftedes en Lyngby Boldklub, men kommunen kunne i 1915 ikke længere stille bane tilrådighed og klubben blev opløst, men så gendannet  30.marts 1921, hvor 30 medlemmer fra Lyngby IF var brudt ud og stiftede den anden LB.

Vore arkiver fortæller om kampe med Lyngby fra sæsonen 1942/43 i de rækker, der dengang hed mesterrækken og oprykningsrækken – svarende til dagens Sjællandsserie hhv. Serie 1. Den gang var der jo så ikke nogen Danmarksserie, men vinderen af SS spillede om at rykke op i 3.division.

Lyngby kom i 3.division i 1953/54 og senere er det blevet til to Danmarksmesterskaber (1983 og 1992) samt tre pokaltitler i 1984, 1985 og 1990. I årene 1994 til 2001 spillede klubben under navnet ”Lyngby FC”. Den 18.december 2001 gik klubben konkurs og spillede resten af sæsonen med amatørspillere, inden det fra 2002/03 hed Danmarksserien. Man kom straks op i 2.division og i 2007 hed det atter Superligaen.

Lyngby Boldklub har haft 17 A-landsholdsspillere med i alt 107 kampe på CV-et og den mest kendte er uden tvivl arbejdshesten Klaus Berggreen, men også topscorer fra 1992-holdet, Henrik ”Store” Larsen, er værd at nævne. ”Store” spillede 23 af sine 39 kampe mens han var i LB – Klaus havde kun to ud af sine 46 i den kongeblå trøje. Andre personligheder er klubrekordholderen, Michael Schäfer, med 482 kampe ( 3 A) og John Helt med 380 kampe og 39 A (Den ene var for Brøndby !). På 1992 EM-holdet deltog også Torben Frank og Claus Christiansen (begge fem kampe).

Vi har ikke mødt Lyngby siden marts 2016 – 0-0 blev det, så velkommen igen til Lyngby og træner Mark Strudahl.

Det giver herefter denne samlede statistik:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB 1906 - Lyngby 40 15 3 22 79-89