Nedrykningsspøgelset flyttede ind

13. maj 2018

Der var lagt op til et brag af et lokalopgør, da HB Køge lørdag eftermiddag gæstede Roskilde Idrætspark. Sidst de to hold mødtes i Roskilde blev det til en svidende udebane-sejr, og som om det ikke var nok at spille om æren, kunne FC Roskilde med en sejr endegyldigt sikrer sig endnu en sæson i NordicBet LIGA'en, mens HB Køge med en sejr kunne holde stærkt fast i den tætte topstrid og kamp om oprykning til Superligaen.

Rasmus Monnerup havde understreget vigtigheden af, at kæmpe (næsten) med livet som indsats. Det skinnede desværre ikke i gennem i første halvleg, men blev noget bedre i anden halvleg, hvor et par uopmærksomme øjeblikke desværre blev udslagsgivende.

Højdepunkter:

7’: Morten Nielsen afslutter et flot angreb sat op af samspil mellem Robert Larsen og Emil Nielsen. Desværre ender det ”kun” med et kvalificeret skud på mål.

14’: Et langt indkast fra Alexander Bah lander hos Jean Claude Bozga, der snitter bolden videre til Lee Rochester, som i tumult får sat sidste hoved på bolden.

44': Nok et hjørnespark til HB Køge. Qvist og Schram får ikke helt koordineret indsatsen, og bolden ender ved Abdul Mumin, som langt udefra feltet sender et skud på mål.

PAUSE

52': Anders “Nille” Nielsen laver en tilbagelægning til Schram, som forsøger at sparke bolden væk. Martin Koch Hellested buldrer dog frem og står i vejen. Det betyder, at han blot skal dukke sig en smule og får derfor hovedet på bolden. Således kan han notere sig for det muligvis nemmeste mål i karrieren.

66': Dommeren ser korrekt, at Gregers Arndahl blokerer Mikkel Thygesen hovedstød med hånden og det koster jo et straffespark. Her viser Morten Nielsen sig som sikkerheden selv og sætter køligt bolden i venstre side, mens målmand Andreas Hansen går til højre.

67': Minuttet efter vælter Mark Gundelach i feltet, og der er lige ved at blive straffespark igen. Dommeren mener dog, at Gundelach nærmere mister balancen end bliver tacklet.

77': Nøhr er igen ophavsmand til en stor mulighed, da han venstre side smækker et lækkert indlæg hele vejen ind over HB Køges forsvar til en helt fri Mikkel Thygesen, som desværre kommer for langt frem og ikke får et ordentligt hovedstød på bolden.

83’: Et HB Køge-angreb bliver sat i søen efter udskiftningen af Qvist, som betyder færre spillere i bagkæden. Gæsternes Henrik Madsen smider en lang bold ned i bagrummet, hvor Liam Jordan kommer buldrende fremad. Han har masser af tid til at tænke sig om, og HAMRER bolden ind ved nærmeste stolpe fra en lidt spids vinkel.

Så ja, desværre flyttede nedrykningsspøgelsen ind på Roskilde Idrætspark - men det skal ikke indrette sig alt for godt, for allerede onsdag flytter det ud igen, når Ørnene spiller aftengyser mod den direkte modstander i Brabrand. Med et enkelt point kan nedrykningen nemlig afværges, og så står den igen på NordicBet LIGA-fodbold i "Reden" i sæson 2018/2019.

Dagens kampsponsor: Flyttefirma Sjælland

Dagens kampboldsponsor: TOMRA

Dagens sejrssponsorer: BAUHAUS og Skjoldby & Co

Inden kampen havde sportschef, Anders Theil, blomster til Frederik Schram som et stort tillykke med VM-udtagelsen fra FC Roskilde til vores unge islandske landsholdsmålmand.

Kampfakta


FC Roskilde - HB Køge 1-3 (0-1)

Lørdag, den 12. maj 2018, kl. 15.30

Roskilde Idrætspark

Tilskuere: 943

NordicBet LIGA - rundenummer 31 af 33

Dommer: Jakob A. Sunderg

Linjedommere: Deniz Yurdakul & Simon Blond

4. dommer: Jonas Hansen

 

Startopstilling:

Frederik Schram

Mark Gundelach

Anders Bjerring Qvist

Daniel Stenderup

Nicklas Halse

Valon Ljuti

Morten Nielsen

Emil Nielsen

Mikkel Thygesen (anfører)

Robert Larsen

Anders “Nille” Nielsen

 

Kampforløb:

14' 0-1 Lee Rochester (HBK)
24' Advarsel Anders Nielse (FCR)
41 Advarsel Anders Qvist (FCR)
52' 0-2 Martin Koch (HBK)
66' Advarsel Gregers Arndal-Lauritzen (HBK)
66' 1-2 Morten Nielsen (FCR), straffespark
67' Advarsel Alexander Bah (HBK)
83' 1-3 Adam Jordan (HBK)

 

Ind- og udskiftninger:

Min Ud Ind
46' Valo Ljuti Andreas Hermansen
52' Robert Larsen Mikkel Nøhr Christensen
80' Anders Qvist Kristian Lindberg

 

Ikke benyttede spillere:

Jannick Storch

Mathias Gehrt

Simon Richter

Nicklas Mouritsen