Lige ved og næsten

Solen skinnede fra en næsten skyfri himmel, da Thisted FC søndag eftermiddag kom på besøg i Ørnereden. Efter onsdagens ærgerlige 1-1-kamp mod Fremad Amager var både spillerne og trænerne klar til at give den alt, den kunne trække. Kort inden pausen fik Emil Nielsen udlignet til 1-1 på en sand perle, og det animerede i den grad drengene. Rasmus Monnerups ord i omklædningsrummet var klare: Der skulle fightes meget hårdere. Og det blev der.

I starten af anden halvleg ejede Ørnene retmæssigt Ørnereden. Til sidst resulterede det endelig i en føring, da Nicolai Vally brugte hovedet kløgtigt og heade bolden i mål. Desværre blev en personlig fejl afgørende, og kostede sejren, da finske Tukainen udnyttede sin blot tredje chance i kampen til at score sit andet mål. Således endte kampen 2-2, men modsat sæsonens tidligere kampe var optimismen bestemt at finde efter slutfløjtet.

 

Højdepunkter:

3’: Morten Nielsen laver en sublim førstegangsaflevering, der går bag om forsvarskæden og sender Emil Nielsen fri foran mål. Da vinklen bliver en smule skæv forsøger han sig med et cutback til en fremadstormende Vallys, der desværre bliver blokeret af en forsvarsspiller.

8’: En chipbold i bagrummet til en Thisted-spiller finder sit mål, og selvom det umiddelbart lignede, at han kom fra en strafbar offside-position, får han lov at skyde mod mål. Det tager Schram sig flot af, men returbolden falder lige ned i fødderne på en fri Tukainen, der for femte gang i sæsonen netter.

29’: Vallys med kampens muligvis største chance, da Mark Gundelach nok en gang kommer ned bag forsvaret og slår et flot indlæg. Det sejler forbi tre forsvarsspillere og ender hos Nicolai Vallys, der med en brysttæmning er helt fri. Desværre kommer en forsvarsspiller hurtigt til, og afslutningen bliver derfor forhastet.

45’: En hurtig kontramulighed ender hos Nicolai Vallys, der finder Emil Nielsen på højrekanten, der med største selvsikkerhed og høj, høj klasse kravler bolden ind i modsatte målhjørne.

59’: Endnu et fremragende oplæg fra Mark Gundelach ender hos Nicolai Vallys, der næsten helt fri tvinger målmand Rosenørn til en flot, flot redning.

73’: Thisteds målmand Mathias Rosenørn laver et decideret dårligt udspark, da han sender bolden lige i fødderne på Nicolai Jessen. En halv banelængde løber han op med Emil Lagergaard inden, han finder Nicolai Vallys, der står det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, desværre går hovedstødsforsøget dog over mål.

75’: Vi har ventet og ventet hele dagen. Vallys har haft den ene mulighed efter den anden, og til sidst lykkedes det! Stenderup sender et knivskarpt indlæg ind i panden på Vallys, der flot headede til 2-1.

81’: Efter et tydeligt overset frispark på Nicolai Vallys langt oppe på banen, får Tukiainen muligheden for at løbe i dybden. Først vinder han en en-mod-en-duel mod Hermansen, som Stefan Hansen ikke kan nå at hjælpe med, inden finnen banker bolden hårdt op under overliggeren.

Kampfakta:

FC Roskilde – Thisted FC 2-2 (1-1)

Lørdag den 26. august, kl. 13:45

Roskilde Idrætspark

Tilskuere: 602

NordicBet LIGA – rundenummer 6 ud af 33

Dommer: Kasper Madsen

Linjedommere: Amir Sabic og Torsten Konggaard Reuter

4.dommer: Thor N. Callesen

 

Startopstilling:

Frederik Schram,

Mark Gundelach,

Stefan Hansen (anfører),

Andreas Hermansen,

Daniel Stenderup,

Nicklas Halse,

Mikkel Thygesen,

Nicolai Vallys,

Philip Rejnhold,

Morten Nielsen,

Emil Nielsen

 

Kampforløb:

8’: 0-1                 Sakari Tukiainen (Thisted FC)

45: 1-1                Emil Nielsen (FC Roskilde)

64’: Advarsel   Sakari Tukiainen (Thisted FC)

74’: Advarsel   Mathias Pedersen (Thisted FC)

75’: 2-1              Nicolai Vallys (FC Roskilde)

81’: 2-2              Sakari Tukiainen (Thisted FC)

 

Ind- og udskiftninger:

                             Ud                       Ind

57’:                      Philip Rejnhold     Nicolai Jessen

81’:                      Morten Nielsen     Mathias Gehrt

 

Ikke benyttede spillere:

Jannich Storch

Anders Qvist

Jared Rice