Intenst lokalderby endte med en deler

1. maj 2021

Der var lagt op til et brag af et lokalderby i dag, hvor FC Roskilde gæstede 2. divisionsholdet i "den anden ende af byen", KFUM, Roskilde.

Vejret var dejligt at spille fodbold i, og man kunne mærke spændingen og intensiteten i luften på anlægget. Det var en kamp ingen af holdene ville tabe. Og sådan endte det såmænd også.

Man kunne mærke, at byens "lillebror-hold" ville vise, hvad de kunne, og de havde gjort noget ud af rammerne med bannere og flag på stolene. Og så er det jo bare dejligt med folk på lægterne - også selv om det var hjemmeholdets fans, der fyldte op rundt om banen.

Der var tempo og tænding på fra kampens start. Man kunne mærke, at KFUM ville give alt for at få revanche fra efterårets 1-0 nederlag i Roskilde Idrætspark.

Det slog gnister i nærkampene, og der blev fightet så det var en fryd - og det var fra begge holds side. Ingen på banen slog op i banen og flere gange var spillerne oppe og diskutere efter dommeren dømte frispark. Man fik dog hver gang skilt spillerne ad, så det ikke gik over gevind - så spillet kunne fortsætte.

Kampen bød på tilbud i begge ender. FC Roskildes spil hang i perioder ikke helt godt sammen, som man kunne ønske sig, og flere spillere så ud til ikke helt at kunne finde den rigtige rytme i deres spil. FC Roskilde forsøgte sig med to dobbeltudskiftninger, uden det dog gjord den helt store forskel, og det endte med at blive en fysisk kamp, hvor hjemmeholdet faktisk var tættest på at tage alle tre point til sidst, da de satte et stort pres ind og jagtede sejrsmålet.

FC Roskildes defensiv formåede dog at forsvare sig og holde stand.

Så det hele endte med, at "kampen om Roskilde" ikke fandt en vinder i denne omgang.

FC Roskilde har nu fem kampe tilbage i sæsonen, og det trækker unægteligt op til at blive en gyserafslutning.

FC Roskilde skal blandet andet møde de tre andre hold, der aktuelt ligger på pladserne 7 - 10, der giver en placering i næste års 2. division. Så på papiret kan det bliver nogle tætte kampe.

Højdepunkter:

7': Philip Rasmussen sender bolden diagonalt til Andreas Maarup, som var ved at gentage kunsten fra den omvendte kamp, hvor han bankede kampens eneste mål i kassen - halvflugteren susede dog denne gang lige over mål.

11': KFUM's hurtige Dino Karjasevic kommer imellem en for kort tilbagelægning, men kommer ud i en spids vinkel og sender bolden i sidenettet.

12': Luka Dumic i flot sammenspil med Dino, der halvflugter over mål.

23': Frank Assinkis har bolden i nettet bag Frederik Vang - til stor glæde for tilskuerne på Lillevang - men det annulleres korrekt for offside.

34': Lang diagonalbold sendes fra Skov Hansen - Elvang sender bolden ind foran mål, hvor Monday afslutter tæt på mål, men tackles i skudøjeblikket og bolden springer lige forbi mål.

46': 1. halvlegs sidste aktion. FC Roskilde i gennembrud fra venstre side - bolden går på tværs ind for mål - hele to spillere får ikke ram på bolden og chancen glider ud i sandet.

Pause

70': Elvang har bolden i højre kant - han smider en flot diagonalbold til modsatte stolpe, hvor Skov Hansen header den foran mål - her står Monday klar og skubber bolden i mål til FCR-føring.

77': KFUM bryder igennem i højre side - bolden kommer i feltet, hvor Mehmet ser ud til at blive screenet - det bringer Luka Dumic i en god afslutningsposition - han sparker den i netmaskerne til udligning, uden chance for Vang.

85': Hjemmeholdet sætter kraftigt pres ind. Dumic afslutter - men lige forbi mål.

86': KFUM igen farlige - FCR afviser nærmest på målstregen.

88': KFUM igen på spil med et nærgående forsøg - Frederik Vang klarer med en fodparade.

90': FC Roskilde er tæt på at blive farlige - indskiftede Magnus Krogh Hansen sender et fint indlæg ind foran mål - Skov Hansen mister desværre et skridt og får ikke afsluttet.

Jannik Skov Hansen hang med hovedet efter pointdelingen i dag.

Kampfakta


KFUM, Roskilde - FC Roskilde 1-1 (0-0)

Lørdag, den 1. maj 2021, kl. 13.30

Lillevang Idrætscenter

Tilskuere: 378

2. division

Dommer: Morten Bertelsen

Linjedommere: Mohammad Ammar Al-Gharawi & Søren Lehmann

 

Startopstilling:

Frederik Vang Larsen

Casper Neerborg

Andreas Chabert

Andreas Hermansen (anfører)

Mehmet Coskun

Victor Guldbrandsen

Philip Rasmussen

Andreas Maarup

Jannik Skov Hansen

Sebastian Elvang

Monday Etim

 

Kampforløb:

68' Advarsel Dino Karjasevic (KFUM)
68' Advarsel Mehmet Coskun (FCR)
68' Advarsel Andreas Chabert (FCR)
70' 0-1 Monday Etim (FCR)
78' 1-1 Luka Durmic (FCR)

 

Ind- og udskiftninger:

Min Ud Ind
64' Casper Neerborg Henrik Ravensbeck
64' Victor Guldbrandsen Oliver Juul
82' Andreas Maarup Magnus Krogh Hansen
82' Sebastian Elvang Valdemar Schousboe

 

Ikke benyttede spillere:

Conrad Kromann (målmand)

Jakob Skovgaard

Mattheo Cliford