Generalprøve sluttede før tid

22. februar 2020

Den sidste testkamp, inden NordicBet Ligaen, for FC Roskildes vedkommende, begynder igen på søndag, blev i dag spillet i Sundby Idrætspark mod Fremad Amager.

Det blev en lidt speciel generalprøve, hvor vejret kom til at spille en stor rolle. Hele formiddagen havde regnen styrtet ned og der var et kraftigt blæsevejr. Kort før kampstart stilnede det hele lidt af og solen kiggede sågar også frem. Som kampen skred frem tog blæsten til og et stykke inde i 2. halvleg blev det mørkere og mørkere. Efter ca. 75 minutters spil kom der et voldsomt halgvejr, så spillere og dommere løb i læ uden for banen. Alle kom dog tilbage på banen igen kort efter, men så tog haglvejret for alvor til igen - det piskede ned med hagl på størrelse med pinocchiokugler. Efter 76 minutters spil, måtte dommeren se sig nødsaget til at fløjte kampen af. Det gav ingen mening at fortsætte.

Inden da havde det været en kamp, hvor FC Roskilde havde leveret en ganske tilfredsstillende 1. halvleg. FC Roskilde havde et par gode tilbud - samtidig med at hjemmeholdet blev holdt væk fra at producere nævneværdige chancer.

Efter 10 mintters spil sendes et hjørnespark ind i feltet - Monday snitter videre og bolden hopper og danser foran Fremad Amagers mål. Bolden vil dog ikke ind, og hopper til sidste videre forbi målet og ud i spil igen.

Der var spillet 35 minutter, da FC Roskilde igen fik et godt tilbud. En dødbold løftes ind i feltet, hvor FC Roskilde et stærke i luftrummet - bolden ender i venstre side hos Souheib, der sætter sin mand af og går til baglinjen, hvorfra han slår et hårdt fladt indlæg - desværre er der ingen på plads, så bolden suser forbi. Havde vi haft en mand en meter fra målstregen var det ellers lige til at sætte en inderside på.

0-0 ved pausen.

I 2 halvleg kommer Fremad Amager mere med i spillet. 52 minutter er spillet, da de sender en farlig tværaflevering ind foran mål, hvor Frederik Vang hive en flot redning frem. Godt 5 minutter senere sender hjemmeholdet en dyb stik ned mellem FC Roskildes midterforvar - En Fremad Amager-angriber er alene med Vang, men igen viser Vang klasse og vinder den direkte duel.

FC Roskilde skifter Casper Grening ind og kort tid efter bliver han sendt alene afsted - det unge talent ser ud til at komme lidt i tvivl, da han er alene med Fremad Amager-målmand, Nicklas Dannevang, og han får overplaceret bolden, der smutter lige forbi stolpen.

Få minutter efter slutter kampen, som nævnt. Tilbage står en godkendt 1. halvleg, og en 2. halvleg, hvor Fremad Amager kommer for meget med i kampen. FC Roskilde holder "clean sheet" men misbruger også et par gode tilbud, der altså skal sættes i ind, når turneringen går i gang.

Start 11'er: Frederik Vang, Philip Rejnhold, Marcus Gudmann, Kyle McLagan, Nicklas Mouritsen, Andreas Hermansen, Nicklas Halse (anfører), Souheib Dhaflaoui, Younes Bakiz, Monday Etim, Sebastian Czajkowski.

Bænk: Marco Priis Jørgensen, Abdoulie Njai, Oliver Juul, Casper Grening, Oskar Høybye.

Søndag går det løs når der igen spilles om livsvigtige point i NordicBet Ligaen. FC Roskilde lægger ud med en svær udekamp i den nordjyske, hvor Vendsyssel FF tager i mod kl. 15:00.