Forløsende sejr i Sundby

6. marts 2020

Inden FC Roskildes "hjemmekamp" i Sundby Idrætspark i dag kl. 15:00, var det officielt blev meldt ud, at Superliga- og 1. divisionskampe skulle afvikles uden tilskuere.

Så der var en lidt speciel stemning i dag, da FC Roskilde tog i mod NordicBet Ligaens nummer fire, Kolding IF.

Bussen med de medrejsende Kolding-fans var dog allerede på vej til Sudby, da meldingen var Divisionsforeningen blev offentliggjort - så de omkring 50 Kolding supportere fik lov til at overvære kampen.

Første halvleg blev en lidt rodet forestilling, hvor FC Roskilde ikke havde held med at få skabt noget kontinuerligt etableret angrebsspil - men levede mest på omstillinger. Kolding havde ikke meget mere held i sprøjten, men de havde dog bolden mere end FC Roskilde.

I 1. halvlegs sidste aktion viste Kolding dog tænder, da Christian Kudsk fra distancen bankede bolden på stolpen. hvorfra den igen sprang i spil.

Inden da (efter godt en halv times spil) havde Andreas Hermansen været med fremme i gæsternes felt - fra en fri position afsluttede med venstre inderside - bolden fik ikke helt fart nok på til at være farlig.

Pausestillingen var 0-0.

Efter 53 minutters spil kommer kampens eneste scoring - det forløsende mål for FC Roskilde. Mouritsen sender et indlæg i feltet fra venstre side - Kolding-forsvaret får ikke clearet situationen, men bolden falder i stedet ned lige for fødderne af Younes Bakiz, der resolut flugter bolden i netmaskerne. 1-0 til FC Roskilde og en forløsende stemning udløses hos gutterne på banen.

Efter godt en times tid af kampen, sender Rejnhold en dejlig tværaflevering ind til modsatte stolpe - Czajkowski dukker op i fri position, men i stedet for at sparke bolden i kassen, falder han samtidig med, at han får taget farten af bolden og nærmest får den "lagt død". Umiddelbart efter tæsker Younes på mål, men Kolding-keeper, Frederik Ipsen, trækker en klasseredning op af hatten. I forlængelse heraf løfter Halse bolden ind i udkanten af feltet i venstre side, hvor Czajkowski adræt kaster sig ind i bolden og halvt liggende flugter på mål med et fint træf på bolden. Desværre for FC Roskilde var Ipsen på plads.

Med seks minutter tilbage af den ordinære spilletid, sender Kolding et hjørnespark ind i det lille felt - Vang kan ikke rigtig komme til, så han kommer for langt ud og får ikke rigtig fat i bolden. I det efterfølgende klumpspil  får Kolding sendt bolden på overliggeren - men heldigvis var det "stolpe ud" for gæsterne. Det ville også være ærgerligt at smide sejren så tæt på mållinjen.

Der blev lagt fire miutter til. Efter 93 minutters spil suser indskiftede "AB" i dybden og sender bolden hård ind på tværs - Koldings Jakob Kiilerich er tæt på at lave selvmål, da han sparker bolden væk.

Endelig lyder det forløsende sidste dommerfløjt - sejren er en kendsgerning og de tre point er hjemme. Glæden hos de lyseblå var til at få øje på.

Det var en absolut godkendt indsats i dag - man glæder sig allerede til næste søndag, når turen går til Nykøbing FC.

Der var tomt på tilskuerpladserne i dag, men kampen blev sendt på Viasat.

Kampfakta


FC Roskilde - Kolding IF 1-0 (0-0)

Fredag, den 6. marts 2020, kl. 15.00

Sundby Idrætspark

Tilskuere: Ingen tilskuere

NordicBet LIGA

Dommer: Sebastian Friis Aagerup

Linjedommere: Brian Qvist & Hakan Yurdakul Pedersen

4. dommer: Benjamin Helm Svedborg

 

Startopstilling:

Frederik Vang Larsen

Philip Rejnhold Olsen

Marcus Gudmann

Andreas Hermansen

Kyle McLagan

Nicklas Mouritsen

Nicklas Halse (anfører)

Souhaib Dhaflaoui

Younes Bakiz

Sebastian Czajkowski

Monday Etim

 

Kampforløb:

37' Advarsel Simon Smidt (KIF)
40' Advarsel Mads Zederkof (KIF)
48' Advarsel Christian Kudsk (KIF)
53' 1-0 Younes Bakiz (FCR)
57' Advarsel Kyle McLagan (FCR)
74' Advarsel/udvisning Christian Kudsk (KIF)
76' Advarsel Andreas Hermansen (FCR)

 

Ind- og udskiftninger:

Min Ud Ind
72' Monday Etim Abdoulie "AB" Njai
86' Younes Bakiz Casper Grening
92' Sebastian Czajkowski Oliver Juul

 

Ikke benyttede spillere:

Marco Priis Jørgensen (målmand)

Oskar Høybye

Daniel Segev Jørgensen