Emål sikrer overlevelse med hattrick

19. maj 2019

Af: Alfred Winther Groth

Som taget fra et eventyr havde søndagen i Ørnereden alt. Der var skurken, helten, prinsessen, der skulle reddes og det helt store spændingsmoment. Og til hvilken kulisse! Solen stod højt på himlen, da dagens skurk fra FC Fredericia kom bedst fra start. Men som kæmpen skred frem kæmpede Emil Nielsen sig igennem først den ene, så den anden udfordring, som helten klædt i lyseblåt. Det hele kulminerede, da han i anden halvleg bankede to mål i kassen – med kun to minutters mellemrum. Triumfridtet var dog lige ved at kuldsejle, da gæsterne kom på 3-2. Men det hele holdt. Og ak og ve. Vi overlever i 1. Division.

Læs her, hvordan en magisk eftermiddag i Ørnereden udfoldede sig.

Højdepunkter

12’ Gæsterne får sat en mulighed op, da et kontraangreb løber af stablen via vores venstre side. Et skarpt indlæg bliver slået til en fri Fredericia-angriber, der tager et skridt bagud og alligevel lykkedes med at heade på mål. Forsøget ender langt ude ved højre stolpe, men i en flot redning når Schram ud og parerer skuddet om bag mållinjen.

14’ Nicolai Vallys ser kløgtigt, at Da Silva har muligheden for at spille bolden i dybden, hvorfor han bevæger sig til mållinjen. Herfra sender Vallys en lækker aflevering tilbage til Emil Nielsen, der slår til bolden. Dog kravler forsøget en anelse forbi målet. 

31’ Geparden fra Rødby finder med et par elegante træk vej til mållinjen, hvorfra han sender en knap så elegant bold ind mod målfeltet. I forsøget på at sende bolden ind mod mål mister den nykårede 1. Divisionens profil, Emil Nielsen, balancen og sender bolden til målspark.

34’ Stensikkert scorer Emil Nielsen på et straffespark og fejrer det med den karakteristiske knytnæve og jubelbrøl!
Muligheden kom efter en stor forsvarsfejl, som ”Emål” udnytter. En aflevering tilbage mod målmanden kommer Nielsen først på og får med tåspidserne prikket den væk. I samme øjeblik vælter FC Fredericias målmand Alexander Nybo over Emil og begår klart straffespark.

51’ En høj, lang og løs bold forsøger en Fredericia-forsvarsspiller at heade væk, men det bliver Nicolai Vallys’ hoved, den rammer. Et øjeblik forstår han ikke selv, hvad der skete, men han opdager, at bolden falder ned til ham selv, en anelse inde i straffesparksfeltet. Han sparker selv på mål… Målmanden redder. Men riposten falder til Emil ”Emål” Nielsen, der skovler bolden ind – næsten som i en tackling.

53’ Nej, nej, nej. Nu stopper det simpelthen! Hvad sker der? Emil er fuldstændig ustoppelig! Han scorer sit tredje mål i kampen på den mest imponerende vis, da han dribler en halv banelængde og kommer alene med målmanden. Hele stadion kunne se, at den bold bare skulle ind. Og ind kom den. Vanvittig præstation og endnu et hattrick i bogen.

57’ Lidt kluntet får Frederik Schram begået straffespark på gæsternes Christian Sørensen efter en lang bold, hvor Sørensen falder noget let. Straffesparket skal den i dag gulklædte Dennis Høegh tage sig af – og det skyder han i mål.

67’ På en værre omgang klumbspil får Fredericias Holvad lige pludselig en mulighed tæt på mål, hvor han til stor overraskelse og næsten mistro formår at klatte bolden ind under Frederik Schram. Dermed scorer han reducerer han til 3-2 og bringer uønsket meget drama ind i opgøret.

69’ Efter reduceringen viser drengene god energi. Mikkel Thygesen tager anføretjansen seriøst, sætter en mand og fremtvinger et hjørnespark. Godt kæmpet af veteranen.

88’ Emil Nielsen er ved at tabe bolden inde i gæsternes straffesparksfelt, men holder fat i den og får sendt den videre til Younes Bakiz, der tager et skarpt og hurtigt træk mod mållinjen, hvorfra han skyder på mål. Det bliver et hjørnespark, som vi desværre ikke får det store ud af. Men godt sat op og eksekveret af ”Emål” og Younes.

90+6’ Til trods for mindst fem minutters tillægstid fra dagens dommer, så var jublen endeløs og øredøvende, da slutfløjtet lød. Hip, hip, hurra! Vi overlever i 1. Division.

Se billeder fra kampen her!

Kampfakta


FC Roskilde - FC Fredericia 3-2 (1-0)

Søndag, den 19. maj 2019, kl. 13:45

Roskilde Idrætspark

Tilskuere: 1086

NordicBet LIGA

Dommer: Jesper Nielsen

Linjedommere: Jakob Bo Schmidt & Jan Johansen

Fjerdedommer: Frederik Lysemose Hoffmann

 

Startopstilling

Frederik Schram

Mark Gundelach

Daniel Stenderup

Kyle McLagan

Anders Nielsen

Nicklas Halse

Patrick Da Silva

Nicolai Vallys

Mikkel Thygesen

Nicolai Jessen

Emil Nielsen

 

Kampforløb

8’                         Advarsel           Nicklas Halse (FC Roskilde)

18’                       Advarsel           Henry Uzochukwu (FC Fredericia)

33’                       Advarsel           Alexander Nybo (FC Fredericia)

34’                       1-0                    Emil Nielsen

38’                       Advarsel           Anders Nielsen (FC Roskilde)

51’                       2-0                    Emil Nielsen (FC Roskilde)

53’                       3-0                    Emil Nielsen (FC Roskilde)

57’                       3-1                    Dennis Høegh  (FC Fredericia)

67’                       3-2                    Anders Holvad (FC Fredericia)

 

Ind- og udskiftninger

Min                     Ud                                                    Ind

65’                       Nicolai Jessen                              Younes Bakiz

72’                       Anders Nielsen                           Andreas Bruus

77’                       Nicolai Vallys                                Robert Larsen

 

Ikke benyttede spillere

Marc Bredal

Morten Nielsen

Stefan Hansen

Frederik Vang Larsen