Besejret af overmagten

14. november 2020

FC Roskilde var i dag på besøg i Nykøbing, hvor det formstærke tophold, Nykøbing FC, lagde græs til.

Hjemmeholdet, der i sæsonen indtil nu er ubesejret, er kommet overbevisende fra start med 29 point og en målscore på 33-9. Endvidere har de netop ekspederet Esbjerg fB ud af pokalturneringen. OB venter i 1/8-finalen.

I truppen har Nykøbing FC flere tidligere FCR-spillere. Målmand Jannich Storch, der brækkede foden i pokalkampen var ude, men ellers var Mathias Gehrt, Kristian Lindberg og Nicolai Jessen alle på holdkortet.

Hos FC Roskilde var Daniel Segev Jørgensen blevet hjemme pga. sygdom. Som underdogs skulle gutterne forsøge at følge op på den vigtige sejr over KFUM Roskilde, og alle vidste at det ville blive en svær kamp. Skulle den kaste point af sig, skulle der præsteres en disciplineret indsats og hårdt arbejde.

Det blev der også i 1. halvleg, hvor hjemmeholdet havde bolden mest uden dog vade i store chancer. FC Roskilde forsvarede sig godt. Pausestillingen var 0-0. Det samme billede fortsatte frem til det 73. minut, hvor hjemmeholdet fik hul på bylden.

Højdepunkter:

6': Oliver Juul sender langt indkast i feltet. Flere går i luftet - bolden heades på overliggen og ud. Dommeren dømmer hjørnespark.

12': Oliver presses til at lave en fejl i eget felt, hvilket giver hjemmeholdet en stor chance. Frederik Vang går dog ned i duellen, som han vinder, og får afværget faren.

15': FCR presser på - efter hjørnespark ender bolden hos Maarup, der banker på mål - bolde bokses væk og ud til Philip Rasmussen, der havde taget hjørnesparket. Han sender en halvflugter mod mål, der er ved at sejle ind ved modsatte stolpe - men den smutter desværre forbi mål.

45': Monday taber bolden på et kritisk sted. Sebastian Koch afslutter i fri position, men Hermansen kommer på tværs i sidste øjeblik.

Pause

57': Tilfældig bold går på tværs af FCR-feltet. Mathias Kristensen afslutter resolut. Vang er dog klar og piller den højt i mået.

70': NFC flot indlæg fra venstre. Sebastian kommer styrtende og afslutter første gang. Bolden blokeres og Koch appellerer kraftigt for 

73': Indlæg fra højre - Indskiftede Jessen dukker op og gør det onde ved sin gamle klub og header bolden i mål til 1-0.

88': Lindberg er tæt på at bringe hjemmeholdet foran 2-0, men afslutningen sniger sig lige forbi stolpen.

I overtiden, hvor FC Roskilde presser på for udligningen, får Nykøbing FC en omstilling, hvor de suser afsted på en friløber over mere end en halv banelængde. Ronan når hjem, men må tage urene midler i brug - Dommeren peger på straffesparkspletten. Sebastian Koch finter Vang til den forkerte side og lukker kampen med scoringen til 2-0. Dommeren fløjtede kampen af umiddelbart efter, så den blev kampens sidste aktion.

Topholdet var i dag en for stor mundfuld for Ørnene. Resultatet var fair nok.

Nu venter efterårets sidste kamp. Modstanderen er top 3-holdet AB, der gæster Roskilde Idrætspark på fredag, den 20. november med kampstart kl. 19:00.

FC Roskilde presser på for udligningen i kampens afslutning, Mileta sender her et langt indkast i feltet. Kort tid efter lukker hjemmeholdet kampen med 2-0 scoringen på straffespark.

Kampfakta


Nykøbing FC - FC Roskilde 2-0 (0-0)

Lørdag, den 14. november 2020, kl. 15.00

CM Arena

Tilskuere: 417 

2. division

Dommer: Emil Martinussen

Linjedommere: Sadaqat Khatak & Frederikke Lydia Søkjær

 

Startopstilling:

Frederik Vang Larsen

Victor Guldbrandsen

Andreas Hermansen (anfører)

Oliver Juul

Ronan Wynne

Philip Rasmussen

Andreas Maarup

Casper Neerborg

Mileta Rajovic

Casper Grening

Monday Etim

 

Kampforløb:

73' 1-0 Nicolai Jessen (NFC)
82' Advarsel Mathias Gehrt (NFC)
93' Advarsel Ronan Wynne (FCR)
94' 2-0 Sebastian Koch, straffespark (NFC)

 

Ind- og udskiftninger:

Min Ud Ind
65' Casper Grening Henrik Ravensbeck
84' Oliver Juul Bilal Masaad
88' Philip Rasmussen Isaac Kannah

 

Ikke benyttede spillere:

Conrad Kromann (målmand)

Marc Sørensen

Burak Bozdemir