U14 til international turnering i Sverige

Af Thomas Rosenberg og Alfred Winther Groth

I weekenden var vores gode U14-drenge et smut i Gøteborg for at deltage ved træningsturneringen Göteborg International.

Hele formålet med turen var at få nogle spilleminutter i benene på de af spillerne, der har døjet med småskader i det seneste stykke tid. Derfor havde trænerteamet sat det relativt overkommelige succeskriterie op, at alle spillerne skulle få minutter i benene.

I alt var hele 20 spillere med, da bussen kørte fra Rådmandshaven fredag morgen klokken lidt i otte. Og alle 20 spillere kom da også i aktion – allerede i løbet af de første to kampe mod AaB og FC Midtjylland. Herefter begyndte trænerteamet at dosere mere i spillervalget, så de der på det seneste har døjet med småskader ikke blev overbelastet.

Henover weekenden blev der spillet fire kampe, og med gennemsnitligt otte udskiftninger per kamp løb det op i 32 udskiftninger fordelt på fire kampe med en halvlegslængde på 25 minutter. Det betød selvfølgelig også, der opstod sekvenser, hvor det relationelle forhold mellem spillerne på banen blev sat ud af funktion og flowet i spillet blev noget udfordret. Af den årsag var det på forhånd besluttet, at kampene ikke skulles måles på resultaterne, men mere om spillerne lykkedes med de ting, der er arbejdet med det sidste lange stykke tid.

Efter et hæsblæsende opgør fredag eftermiddag mod AaB, der endte 0-0, var der også udenlandsk modstand på programmet lørdag. Efter et utroligt snævert nederlag til FC Midtjylland på 2-3, med Roskilde-scoringer af Sander Hegelund, ventede svenske AIK Stokholm, som blev en for stor mundfuld. Til trods for en god fight endte kampen med en svensk sejr på 0-2. 

Søndag formiddag ventede så Torslundas U15 hold. Hurtig stod det klart, at de lidt ældre spillere i fysik og fart var noget af en mundfuld. Drengene fik trods alt lukket fremragende af især, og en flot præstation særligt i anden halvleg betød, at der efterfølgende var jubel i omklædningsrummet. På to mål af Alexander Simmelhack og et enkelt af Oscar Schwartau endte vi nemlig med at slå de svenske modstandere.

En alt i alt succesrig weekend, hvor det blev spilletid til alle spillerne, der sammen med et tilfreds trænerteam vendte hjem til Ørnereden søndag eftermiddag.