Stor succes til ungdommen i Tyrkiet

25. februar 2019

Af: Alfred Winther Groth

Foruden 1. Divisionsholdet var også hele FC Roskildes ungdomsafdeling i uge otte på træningslejr i Tyrkiet. Med bragende solskin og 22 graders varme var der rigeligt at lune sig på. Forholdene var fremragende og der var gode muligheder for både styrketræning, taktiske elementer og en masse sjov. Udover flere daglige træningspas til særligt de ældste årgange, var der også planlagt en håndfuld gode, udfordrende træningskampe.

Ikke desto mindre oplevede de unge talenter stor succes og kunne tage fra Tyrkiet med stor succes i bagagen. I løbet af hele ugen blev det kun til to nederlag, da U17-holdet måtte se sig slået af tyske SV Sandhausen på sidstedagen og U13 tabte til tyrkiske Konyaspor. Derudover kunne U19-holdet se hele fem af deres holdkammerater i kamp for 1. Divisionsholdet i lørdagens kamp (Læs om lørdagens kamp her).

"Det har været en fantastisk tur for alle drengene. De har fået lov at leve på et supergodt fodboldhotel, hvor de har fået et godt indblik i, hvad det vil sige at leve som professionel fodboldspiller – herunder med træning to gange om dagen og masser af kampe", siger Head of Coaching Per Henning Jensen og fortsætter: "Undervejs i løbet af ugen har drengene arbejdet med de værdiord, som danner grundlag for arbejdet i FC Roskilde. Hvert hold har fået et ord, som de skulle præsentere for de andre hold. Det har været med til at skabe en god sammenhængskraft blandt drengene".

Et af de hold, der havde en særlig god uge var U14, der fortsatte deres fremragende form fra efteråret, hvor de bed skeer og slog årgangens bedste hold på Sjælland. Storsejre på 10-1 og 9-1 cementerede, at der sker nogle rigtig spændende ting på den årgang for tiden.

Den første aften i det tyrkiske bød også på et oplæg fra førsteholdets assistenttræner, John Bredal, der i mange år har været en af de bedste til dødbolde i Superligaen. Her delte han ud af noget af sin viden til de vores ungdomstrænere, der glædeligt sugede til sig.

"Generelt har det været en fantastisk tur, som både drengene og trænerne har fået meget ud af. Det har været ekstremt lærerigt. Jeg håber meget på, at det kan ses, når vi igen tager hul på turneringen", slutter Per Henning Jensen af.

Klubbens seks værdiord, som drengene har arbejdet med er:

  • Professionalisme
  • Ydmyghed
  • Udvikling
  • Ansvarlighed
  • Vilje
  • Glæde

Cheftræner for FC Rosilde U/17, Mark Jensen, holder oplæg for spillerne.

Se her den fulde liste over ugens resultater:

23/02/2019:

FC Roskilde U17 2 – 3 SV Sandhausen U17 (Tyskland)

22/02/2019:

FC Roskilde U17 2 – 0 Rákospalotai EAC U17 (Ungarn)

21/02/2019:

FC Roskilde U19 1 – 0 Rubin Kasan U19 (Rusland)

FC Roskilde U15 2 – 1 Saralpol U15 (Tyrkiet)

FC Roskilde U14 10 – 1 Konyaspor U14 (Tyrkiet)

FC Roskilde U13 0 – 5 Konyaspor U13 (Tyrkiet)

19/02/2019:

FC Roskilde U19 2 – 0 FC Saburtalo Tbilisi U19 (Georgien)

FC Roskilde U17 3 – 0 Wooters Academy U17 (Holland)

FC Roskilde U15 4 – 1 Sirik U16 (Tyrkiet)

FC Roskilde U14 9 – 1 Sirik U14 (Tyrkiet)

FC Roskilde U13 4 – 1 Dolbrundy (Rusland) U13