1-1 trods skydetelt i 2. halvleg

19. november 2017

FCR var i dag på en svær opgave "nordenfjords" mod oprykkerne fra Thisted, der virkelig har overrasket alle ved at levere flotte præstationer hele efteråret - hvilket har givet dem en plads i top tre. Meget imponerende.

Thisted spillede fysisk og pressede boldholderen maksimalt, og når de var i boldbesiddelse sendte de hurtigt lange bolde frem i banen til de dygtige offensive folk, der vidste hvor de havde hinanden. Det er en kraftfuld og effektiv recept. Der var bare lige det, at den opskrift havde cheftræner Rasmus Monnerup taget højde for, og FCR var klædt på til opgaven.

FCR stod taktisk godt på banen og den smuttede stort set kun i 1. halvleg i forbindelse med målet til 1-0. FCR-spillerne gik også kontant ind i nærkampene og der blev tacklet igennem så det var en fryd.

Morten Nielsen viste flere prøver på sin klasse - han arbejdede hårdt og formåede elegant at holde i bolden selvom han var presset og der blev hevet og flået i ham. Og han gav såmænd igen af et godt hjerte. En sand fornøjelse at være vidne til.
 
I 2. halvleg blev der reelt tale om et skydetelt, for der stod stort set FCR på det hele og gæsterne producerede at hav af chancer. Men man frygtede alligevel på et tidspunkt, at det ville blive en af den slags kampe, som kunne vare helt til juleaften, uden at vi kunne score. Sådan endte det gudskelov ikke - den velfortjente udligning kom endelig i slutningen af kampen, så vi kunne få det ene point med hjem. Der var fine præstationer hele vejen rundt, og adskillige tilbud til at score både et og to mål mere, så havde vi snuppet alle tre point, var der egentlig ikke nogen, der kunne løfte et øjenbryn af den grund.

Højdepunkter:

9' - Jeff Mensah med kampens første rigtige afslutning - et langskud et stykke udefra, som suser over målet.

19' - FCR presser på - bolden lander hos Robert Larsen, der vender rundt og slår bolden på tværs, hvor Thygesen lige præcis kommer en postgang for sent til at få en fod på bolden. FCR får hjørnespark og her får Thisted ikke clearet bolden, der lander hos Robert, men han sender afslutningen lige over målet.

20' - Morten Nielsen til Mikkel Nørh, der smasker bolden lige over mål.

30' - Thisted sender en bold i dybden, der bliver farlig - men Frederik Schram suser frem og får klaret paragrafferne.

31' - FCR får ikke ekspederet bolden væk, og Thistedanfører Allan Hövenhoff tæsker bolden i netmaskerne med et drøn, uden chance for Schram.

35' - FCR sender dødbold i feltet - der afsluttes af flere omgange, uden held, og den sidste sender Stefan Hansen over mål.

PAUSE

51' - Dribkestærke Mikkel Nøhr er "én-mod-én" - han kommer fri fra sin markering og afslutter - men lige forbi trekantssammenføjningen.

52' - En storspillende Morten Nielsen afdribler et par mand og sender en super afslutning fladt mod mål, men Thisted-keeper, Kevin Mendoza Hansen, leverer en superredning.

60' - FCR igen med flot opspil via fine kombinationer - igen afslutter Morten Nielsen, og igen viser Mendoza klasse med en flot fodparade.

65' - Igen presser FCR på med hurtigt opspil - Thisted er tæt på at lave selvmål.

79' - Mikkel Nøhl sparker et frispark på overliggeren - bolden hopper og danser derefter nærmest på stregen, men vil bare ikke det sidste stykke ind over stregen.

85' - Endelig kommer den forløsende scoring - og aldeles fortjente udlignende mål. Det er to indskiftede spillere, der er i aktion - Emil Nielsen smækker bolden op overliggeren, den rammer ned i jorden, og det er svært at se, om den reelt er over stregen allerede dér - men uanset hvad, så dukker Mathias Gehrt frem og sætter sidste fod på, og bliver af dommeren noteret for scoringen. Der var store glædesudbrud i FCR-lejren - for med alle de store tilbud, og mange meget kompetente afslutninger, uden at kunne score, var det ved at minde om den slags kampe, hvor bolden bare ikke vil ind over målstregen.

88' - Anders Nielsen slår en fin lang bold frem - bolden lander hos Gehrt der smasker til bolden - fin redning af målmanden, der dog kun halvklarer - bolden ender hos Emil Nielsen, der fra en fri position ved bagerste stolpe desværre header lige forbi trekanten - måske endda snitter den.

90' - Der er lagt tre minutter til - og så giver Thisted det et sidste skud, og bryde igennem, men en fantomredning af Schram sikrer FCR det ene point. Det ville ikke have været til at bære, hvis denne flotte 2. halvleg ikke mindst havde givet det ene point. Og for at det ikke skal være løgn, får Thisted en aller aller sidste chance, men det napper Schram også. Stærkt, at Schram er klar, når det virkelig gælder, efter en 2. halvleg, hvor han ikke blev holdt varm, da det reelt var spil til ët mål.

Tre point ville absolut ikke være ufortjent, men som kampen skred frem og som det hele udviklede sig, var "De lyseblå", der i dag var i orange og hvid, trods alt glade for det ene point.

Nu venter årets sidste kamp - hjemmebanekampen mod Viborg. Sikke en kamp at gå på juleferie på. Det bliver et brag af en kamp i Roskilde Idrætspark, hvor der forhåbentlig vil være mange FCR-supportere på lægterne.

Mathias Gehrt var igen på pletten. Han behøvede kun tre minutter på banen, før at lavede det forløsende mål til 1-1.

Kampfakta


Thisted - FC Roskilde 1-1 (1-0)

Søndag, den 19. november 2017, kl. 14.30

Sparekassen Thy Arena

Tilskuere: 733

Dommer: Mikkel Redder

Linjedommere: Jannik Vinther & Ole Kronlykke

4. dommer: Michael Rasmussen

 

Startopstilling:

Frederik Schram

Anders Nielsen

Stefan Hansen (anfører)

Daniel Stenderup

Simon Richter

Valon Ljuti

Nicklas Halse

Robert Larsen

Mikkel Nøhr Christensen

Mikkel Thygesen

Morten Nielsen

 

Kampforløb:

31' 1-0 Allan Hövenhoff (Thisted)
39' Andvarsel Matej Podstavek (Thisted)
43' Advarsel Laus Østervig Nielsen (Thisted)
85' 1-1 Mathias Gehrt (FCR)
91' Advarsel Simon Richter (FCR)

 

Ind- og udskiftninger:

Min Ud Ind
61' Robert Larsen Emil Nielsen
75' Valon Ljuti Kristian Lindberg
82' Mikkel Nøhr Christensen Mathias Gehrt

 

Ikke benyttede spillere:

Frederik Vang Larsen

Anders Qvist

Nicklas Mouritsen

Andreas Hermansen