Vikingelandsby fundet i Roskilde Idrætspark

I forbindelse med udgravningerne til de to nye kunstgræsbaner i Roskilde Idrætspark, er man stødt på et fantastisk arkæologisk fund. Under de to baner ligger en velbevaret vikingelandsby.

Man mener, at denne landsby, hvor der er fundet både lerkrukker, bautasten, opskrifter til trylledrik, hytter og hele gravkamre med smykker, våben og vikingehjelme, er meget større end som så - hvorfor stadionbanen også skal graves op, og FC Roskilde skal derfor spille alle hjemmekampe i forårssæsonen 2012 på udebane.

Som følge af denne lidt særlige situation, kommer klubbens hjemmebanedragt ikke i brug, og man overvejer for tiden, om klubbens farver midlertidigt skal ændres fra den velkendte lyseblå og hvid til udebanefarverne kirsebær-rød og sort.