Vigtig sejr i Næstved

14. marts 2017

Overskriften kan lyde som en indlysende selvfølgelighed - for alle sejre er vigtige. Nogle er bare mere vigtige end andre. Og sejren Skærtorsdag i Næstved var vigtig på flere planer. Naturligvis var de tre point vigtige i forhold til at holde fast i toppen af NordicBet Ligaen, som er en klar målsætning for sæsonen.

Det var vigtigt at vinde et arvefjendeopgør mod de grønblusede rivaler på en svær udebane, som vi så mange gange tidligere har haft problemer med. Og man skal ikke tage fejl af Næstved på grund af deres aktuelle placering - de har nemlig et ret kompetent fodboldhold med dygtige spillere og nu med tidligere superligatræner i OB, Randers FC og SønderjyskE, Michael Hemmingsen, ved roret. Siden Hemmingsens start havde Næstved fået fire point i to kampe og havde "holdt nullet" i dem begge.

Det var også mentalt meget vigtigt for FC Roskilde at vise, at den dårlige periode - med to nederlag i streg - kunne brydes "i tide". Forhåbentlig vil de to kampe vise sig, at være " et bump på vejen" så gutterne nu er tilbage på sporet og kan fortsætte med at kæmpe med om topplaceringerne i tabellen.

FC Roskilde havde i ugens løb fået flere spillere på skadeslisten. Daniel Stenderup, Nicklas Halse og Morten Nielsen var alle tre ikke klar til kamp. Nogle skader er mere længerevarende end andre (nyt fra Fysikken udkommer snarest), men med FC Roskildes brede trup kunne "De lyseblå" stadig stille med et slagkraftigt hold - og en stærk bænk.

Efter en alt for spændende afslutning, hvor Næstved kæmpede med alt hvad de havde for en udligning i overtiden, kunne FC Roskilde trække sig sejrrigt ud af kampen. Mikkel Nøhr scorede og lavede en assist til Robert - Nøhr viste flere prøver på sin dejlige teknik og fine overblik som hængende angriber/createur på den offentive midtbane.

Tre dejlige point blev sat ind på kontoen - troen på egne evner fik et boost - humøret til Påskedagenes træninger fik et nøk i opadgående retning - og de ti dages venten på næste kamp, hvor AB gæster Roskilde Idrætspark, blev til at holde ud. For at vente ti dage, hvis man havde tabt, ville have været uudholdelige.

Så sejren på 1-2 mod Næstved var meget vigtig.  

 

Højdepunkter:

15' - Emil Nielsen bryder igennem midt i feltet, men afslutter lige på målmanden.

26' - Næstved har et fint gennemspillet angreb, der ender med et hovedstød, som dog bliver uden fart og ganske ufarligt.

27' - Hårdtarbejdende Valon Ljuti spiller bolden frem i midten af banen, hvor Mikkel Nørh modtager den - med et par af hans knivskarpe driblinger kommer han fri og sender bolden i netmaskerne til 0-1. Der blev meget stille på det meste af Euro Outlets Stadion Næstved - lige med undtagelse af en gruppe medrejsende Roskilde-supportere, der havde en fest.

34' - Næstved banker en afslutning på mål efter et hjørnespark (som ikke blev sendt ud af farezonen) - Simon Richer redder helt fantastisk på stregen.

45' - Næstved slår et farligt indlæg fra højre - afslutningen suser lige forbi stolen.

PAUSE

54' - Næstveds back Søren Jensen er med fremme og afslutter - Frederik Schram må bokse til hjørnespark.

64' - Næstveds kaptajn, Kristoffer Munksgaard header på overliggeren.

75' - Hjørnespark lander hos Valon, der dog sparker over mål.

79' - Fint indlæg af Mikkel Nøhr - Emil Nielsen header desværre for højt.

80' - Nøhr sender indskiftede Robert Larsen afsted med en friløber - Næstvedkeeper, Sebastian Olsen, stormer frem, men det brølende stærke Roskilde-talent sætter iskoldt bolden mellem benene på Olsen og bringer FC Roskilde foran 0-2.

90' - Næstved sender et frispark ind i feltet fra venstre side - på forunderlig vis sejler bolden ind over alt og alle - bolden rammer jorden ved bagstolpen, hvor Munksgaard dukker op og sender bolden ind i mål bag Schram.

Næstved pressede på for det ene point - men FC Roskilde holdt stand - og efter tre minutters overtid lød det forløsende sidste dommerfløjt.

En tilfreds matchvinder på vej i bad - indskiftede Robert Larsen behøvede kun ti minutter på banen for at bringe FC Roskilde foran 0-2.

Kampfakta


Næstved - FC Roskilde 1-2 (0-1)

Torsdag, den 13. april 2017, kl. 16.0

Euro Outlets Stadion Næstved

Tilskuere: ?

Dommer: Mikkel Redder

Linjedommere: Simon Blond & Jesper Dahl

4. dommer: Frida Mia Klarlund Nielsen

 

Startopstilling:

Frederik Schram

Anders Nielsen

Anders Qvist

Stefan Hansen (anfører)

Simon Richter

Mikkel Thygesen

Valon Ljuti

Mikkel Nøhr Christensen

Emil Nielsen

Mark Leth Pedersen

Kristian Lindberg

 

Kampforløb:

27' 0-1 Mikkel Nøhr Christensen
32' Gult kort Hasan Kurucay (Næstved)
65' Gult kort Kristoffer Munksgaard (Næstved)
73' Rødt kort Jesper Christiansen (Næstved)
80' 0-2 Robert Larsen (FCR)
82' Gult kort Henrik Kildentoft (Næstved)
84' Gult kort Robert Larsen (FCR)
90' 1-2 Kristoffer Munksgaard (Næstved)
91' Gult kort Daniel Nourozi (Næstved)

 

Ind- og udskiftninger:

Min Ud Ind
71' Mark Leth Pedersen Robert Larsen
80' Emil Nielsen Andreas Lissau
83' Mikkel Nøhr Christensen Daniel Segev Jørgensen

 

Ikke benyttede spillere:

Frederik Vang Larsen

Andreas Hermansen

Nicklas Mouritsen

Mathias Gehrt