Vandt på en flot 2. halvleg

Oprykningskandidaterne fra Vejle Boldklub var her til aften på besøg i Roskilde Idrætspark og der var lagt op til en hård kamp for hjemmeholdet. Spillet i dag viste dog imidlertid ingen tegn på, de skal spille Superligafodbold næste år. Men omvendt kan alle hold jo have en off-day. Og det havde Vejle Boldklub - specielt i 1. halvleg. Om de undervurdere FC Roskilde eller bare var uoplagte, vides ikke - men faktum var, at de måtte rejse tomhændede retur til Jylland.

FC Roskilde leverede selv en uinspireret 1. halvleg, men fik løftet spillet i 2. halvleg, hvor der blev vist den fornødne kynisme i begge felter. Der blev scoret på et par af de tilbud, der bød sig - og i den anden ende blev der lukket ned. Det er kom igennem tog Frederik Schram sig af. Sådan skal det bare gøres!

Skal man berette lidt om 1. halvleg - så bliver det meget lidt. For der var ganske enkelt ikke noget nævneværdigt at berette. Eneste marginalt interessante ved de første 45 minutter var sådan set, at FC Roskilde førte 9-0 i hjørnespark.

Efter pausen kom Vejle Boldklub med et noget højere tempo og et mere aggressivt pres. Deres afslutninger blev gradvist mere og mere nærgående, men Frederik Schram i FC Roskilde-målet vist fint målmandsspil, når der var behov for det.

En specielt farlig situation skete efter 53 minutters spil; Vejle sparker et frispark i muren - returbolden bankes på kassen, men Schram for skubbet den knaldhårde afslutning over målet. Den redning var vigtig!

Efter 68 minutters spil starter FC Roskildes gyldne 10 minutter. Morten Nielsen, der spillede en stærk kamp, opspappede bolden midt på banen og med bolden på foden og et dejligt let og smidigt løb, kører han selv hele vejen, for til sidst at sende bolden inden bag Kristian Fæste i Vejle-målet. Super flot scoring - her viser Morten sine offensive kvaliteter, der virkelig er ved at bryde ud i lys lue.

Scoringen til 2-0, i det 77. minut, kom efter en pudsig situation. Bolden kommer ind i feltet fra højre side, og lander hos en fri Morten Nielsen - i afslutningsøjeblikket, hvor han er fri foran mål, falder han i bolden og den store chance ser et øjeblik ud til at være forspildt. Den snarrådige Martin Andersen, vil det dog anderledes - han suser målrettet frem til bolden og sender den sikkert ind i netmaskerne.

85 minutter er spillet - Flot gennembrud af FCR - bolden kommer ud i højre side til Martin Andersen, der hurtigt får kontrol på den og sender en flad og hård aflevering skråt tilbage til Bajram Fetai - Bajram afslutter ellers fint, men lige forbi målrammen.

Tiden rinder ud, uden Vejlenserne kan gøre mere - en kamp, der bestod af to helt forskellige halvlege, endte med en rigtig dejlig sejr til "De lyseblå" - en fortjent sejr.

En glad Martin Andersen i omklædningsrummet efter kampen. Martin, der spillede en rigtig fin kamp, lukkede aftenens TV-kamp på TV3 Sport 1 med sin scoring til 2-0.

FC Roskilde - Vejle Boldklub 2-0 (0-0)

Torsdag, den 21. april 2016, kl. 13.45

Roskilde Idrætspark

Tilskuere: 648