Ungdomsonsdag: U15

Af: Alfred Winther Groth

Efteråret er ved at gå på hæl og vintermånederne nærmer sig. Det betyder også, at efterårets turneringer er færdigspillede og forude venter vinterturneringerne og en masse træningskampe. Derfor bringer vi hver uge et overblik over, hvordan de enkelte hold klarede det i efterårets løb. Med decembers indtog er vi nu nået til Årgang 2004, der har spillet U15-bold.

Tredjeplads

Efteråret blev en blandet pose bolcher for vores U15-drenge. Der skulle spilles fire kampe, før de rigtig fandt rytmen i spillet og begyndte at vinde fodboldkampe på stribe. I de førnævnte fire kampe blev det dog til fire point, da de spillede 1-1 mod AB og slog Jægersborg 4-1. Men B93 viste sig med afstand at være rækkens bedste hold efter en knusende 6-2-sejr mod vores gæve gutter.

Nederlaget kom dog også blot få dage efter, at cheftræneren var stoppet af personlige årsager. Derfor var drengene forståeligt nok noget desillusionerede. Tilmed var det efter blot få måneder som træner efter at været kommet til som helt ny i sommers. Kevin Silva overtog rollen som træner for drengene, og kunne altså lægge ud med en snitter på 6-2.

• Generelt set har det været et efterår, der har været præget af det, man kan kalde identitetskrise på holdet. Der har været stor udskiftning på sidelinjen, og det har mærket drengene, siger Silva.

Efter nederlaget til B93 havde Silva kun én træning bag roret inden næste kamp. Til trods kom drengene igen og vandt 2-1 over Hørsholm Usserød IK, i det cheftræneren beskriver som en ”ualmindelig vigtig” kamp:

• Det har været en hård periode for drengene, men de blev ved med at klø på. De lærte at det kan betale sig at arbejde hårdt – selv når det ikke er nemt, siger Kevin Silva og fortsætter
  •  Spillerne har lært en del og det har været en god læringsproces, hvor de er blevet meget bedre til at være omstillingsparate og stå sammen, selv når det går ad helvedes til.

Inden sæsonen startede var det målet at slutte i top tre, og som bekendt endte holdet på en tredjeplads. Og sæsonens udvalg og kaos taget i betragtning, er det ganske pænt. Derfor er Silva heller ikke bleg for at hæve forventningerne endnu mere for foråret:

• Når vi kan præstere på det niveau under så hårde omstændigheder, som det var tilfældet i efteråret, bør vi også gå efter at slutte i top et i foråret, slutter Silva af.

Spillerne har halvandens uges træning endnu inden de fredag den 14. december går på ferie. Det bliver ikke en lang en af slagsen, de tager nemlig hul på træningen igen mandag den 7. januar i det nye år.