Ungdomsonsdag: U14

Af: Alfred Winther Groth

Andenplads

I efteråret har vores U14-drenge så sandelig fået lov at bide skeer med de helt tunge drenge. Og det er bestemt ikke gået dårligt. I en pulje med Farum BK/FC Nordsjælland, Brøndby IF, Lyngby Boldklub, KB/FC København og B93 er det blevet til en super flot andenplads. I åbningskampen tog drengene en kæmpe skalp, da de vandt hele 4-0 over KB. Siden kom der lidt slinger i valsen, men med hele 35 mål i 10 kampe, har drengene været garante for god underholdning.

"Jeg har kun stor ros til drengene, der har nået de delmål de har sat sig. Da vi inden sæsonen snakkede om en top tre-placering blev vi mødt af mistro. Men drengene har arbejdet hårdt og generelt set er sæsonen gået over al forventning", siger U14-træner Sune Engqvist

I løbet af to år som træner for drengene har Engqvist set en abnorm udvikling på holdet, så stor at man efter sæsonen måtte sige farvel til hele fem spillere, hvoraf to tog til henholdsvis KB og Brøndby IF. Og netop KB og Brøndby er som A-licens klubber hold U14-drengene i løbet af sæsonen slog med henholdsvis 5-1 og 4-0.

Læs også: 10 spillere udtaget til DBU-samling (http://www.fc-roskilde.dk/10-spillere-udtaget-til-dbu-samling)

Inden efterårsæsonen gik i gang fik talenterne også lov at prøve kræfter med Brøndby Cup, hvor værterne fra Vestegnen blev slået i semifinalen, inden FC Nordsjælland fravristede guldmedaljerne. Dermed kom holdet rigtig godt fra start, men det er ikke kun holdet på banen, der fortjener ros ifølge Engqvist: "Holdet bag drengene har også en stor andel i succesen. Forældrenes opbakning har været urokkelig, og det har været en fornøjelse at arbejde sammen med dem."

Generelt set har opbakning været stor – og det har betydet meget for drengene, der især strålede på udebane. I fem kampe væk fra egen hule blev det til fire sejre på 4-0, 5-0, 5-1 og 6-1. Derudover blev der ikke indkasseret ét eneste mål på dødbolde, mens vi selv scorede seks styks.

Inden drengene helt kan gå på juleferie venter der en række træningskampe i november og december. Men fra den 14. december bliver der skruet ned for fodbolden, hvor holdet går på ferie. Herefter har de fodboldfri i cirka tre uger, inden der tages hul på opstarten den 7. januar – selvfølgelig med en biptest.