Ungdomsonsdag: U13

Af: Alfred Winther Groth

Efteråret er ved at gå på hæl og vintermånederne nærmer sig. Det betyder også, at efterårets turneringer er færdigspillede og forude venter vinterturneringerne og en masse træningskampe. Derfor bringer vi hver uge et overblik over, hvordan de enkelte hold klarede det i efterårets løb. Og vi lægger i den forbindelse ud med den yngste årgang: Årgang 2006, der har spillet U13-bold.

Førsteplads

Der er ingen tvivl om, at vores U13-drenge i løbet af foråret var suveræne. De var faktisk så suveræne, at de gik igennem alle efterårsæsonens kampe med kun ét nederlag i bagagen. I ni kampe blev det til otte sejre. Og med en målscore på 44-11, tegnes der et tydeligt billede af nogle meget talentfulde drenge.

Det ene nederlag faldt mod rækkens andenplads fra Slagelse og havde ifølge U13-træner Brian Friis Stor betydning:

• Når man vinder og vinder kan det nogle gange være godt nok at få et hak i tuden. Kampen mod Slagelse var den eneste, hvor vores aftaler ikke blev overholdt og drengene ikke løb for hinanden. Det var sundt for dem at se, at hvis ikke man præsterer sit bedste hver gang, så lykkedes man ikke.

Hurtigt rejste drengene sig dog og kom tilbage. Som fra alle andre kampe blev der bygget på og evalueret.

For trænerteamet har det været ekstremt vigtigt at samle spillerne til et kollektiv, og et hold. Det har været drengenes første år som FC Roskilde-spillere og når man kommer fra mindre klubber, kan det være en stor omvæltning:

• Det har været et fokuspunkt for os, at drengene arbejdede som en enhed. Flere var vant til at være stjernen på deres lokale hold, hvor de bare kunne få bolden og drible et halvt hold. Her bliver de matchet og det stiller nogle andre krav.

Samtidig er træningsmængde steget gevaldigt, da holdet træner fire gange om ugen og de fleste uger har spillet kamp i weekenden. Derfor bliver det også ekstra tiltrængt for spillerne at få en god måneds ferie – hvor der kan blive plads til at savne fodbolden – inden de møder ind til en hverdag fyldt med bold og spas den 10. januar. Efter jul skal drengene også til at prøve kræfter med 11-mandsfodbold og har derfor spillet deres sidste 8-mandskamp.

I midten af november blev efterårets flotte præstationer krydret med udtagelse til DBUs Talentsamling for fem af de unge knægte.