U16-spiller udtaget til DBU-samling

4. marts 2019

Vores unge Ørn, Benjamin Risgaard, er udtaget til DBUs samling af landets bedste U16 Future-spillere.

Når DBU torsdag den 14. marts åbner dørene op for en samling af de bedste U16 Future-spillere her i landet, er det med lyseblå præg. Vores helt egen Benjamin Risgaard er nemlig blevet udtaget til samlingen.

Udtagelsen kommer som et naturligt led i den udvægelsesprocess, som landets største talenter hvert år gennemgår. I sommers var Risgaard også med til den sidste samling på U15-niveau, hvor han gjorde en god figur i interne træningskampe og til de mange træninger. Aftrykket har været stort nok til, at han fortsat holdes inde i varmen og nu igen er udtaget til U16 Future-samlingen.

Nu får han igen muligheden for at begå sig med en lang række spillere fra traditionelle talentudviklingsklubber som FC Nordsjælland, FC København, FC Midtjylland, Lyngby Boldklub og AaB.

"En udtagelse som Benjamins er en klar anerkendelse af det arbejde, vi laver her i FC Roskilde – men også fra vores samarbejdsklub Svogerslev BK, hvor han kom til os fra. Vi har en målsætning om at udvikle en U-landsholdsspiller, og det her et vigtigt skridt på vejen. Det giver både os og Benjamin noget opmærksomhed, som han i den grad har fortjent", siger Head of Coaching Per Henning Jensen.

Risgaards kvaliteter er klart på bolden. Han er en teknisk stærk og hurtig spiller, der udmærker sig i en-mod-en-situationer. Fra sit udgangspunkt på kantpositionen er han stærkt udfordrende og kan med sine hurtige fødder sætte enhver forsvarsspiller under pres.

Det er ikke alle, der er lige bekendte med idéen om et Future-landshold, som der praktiseres på U17-niveau. Men det beskrives af DBU således:

”Future begrebet dækker over spillere, der typisk endnu ikke er kommet i vækstspurt og derfor fysisk kan være overmatchede i træning og kampe.

Det kan også være spillere, som vi tidligere har noteret os, og derfor gerne vil have mulighed for at gense – matchet op mod andre dygtige spillere.

Endelig kan der også være tale om spillere, der pga. skader eller andet ikke har haft mulighed for at deltage på tidligere afviklede talent- eller landsholdssamlinger, men nu er klar og derfor får muligheden for matchning mod andre dygtige spillere.”

• Stort tillykke til Benjamin!