Turen går til Thisted

18. oktober 2018

Lørdag eftermiddag stiger truppen på en bus i Roskilde, der triller hele vejen til Nordjylland – nærmere bestemt Vrå uden for Vendsyssel. Her skal de overnatte og lade helt op til søndagens vigtige kamp, hvor Thisted FC byder op til dans.

Sidst vi mødte nordjyderne var i slutningen af august, hvor vi på hjemmebane blev løbet over ende af den giftige finne Tukiainen. Med to mål satte han en kæp i hjulet på en ellers flot præstation fra drengene, der derfor måtte nøjes med et point efter scoringer af Emil Nielsen og Nicolai Vallys. Målet blev startskuddet på en flot stime, hvor Emil endte med at score i hele fem kampe i streg.

Søndag kunne det være fantastisk at få startet en ny stime – denne gang med sejre. Efter tirsdagens uafgjorte kamp mod Næstved BK var spillerne tydeligt mærkede. Kampen endte godt nok 1-1 og de mere end 800 tilskuere på stadion blev fint underholdt. Men følelsen af at sejren havde været så tæt på var ikke til at slippe. Som både Rejnhold og Lønstrup efterfølgende fortalte til FCRTV, føltes det mere som et nederlag end et point. Men det har blot givet spillerne en endnu større sejrsiver at tage med i bagagen, når bussen triller nord på.

Derfor er der næsten statsgaranti for, at det er en flok sultne Ørne, der løber ind på Sparekassen Thy Arena i Thisted søndag eftermiddag.

Roskilde vs Thisted


Af Bjørn Jensen

Thisted FC er stiftet som ren fodboldklub i 1989, mens man tidligere var en afdeling under Thisted IK med mange andre sportsgrene på programmet. Om Thisted IK kan vi ikke rigtig finde noget historie, men TFC har vi mødt i 1. division otte gange tidligere.

Thisted spillede i divisionen første gang i sæsonen 2005/06 (2. division vest) og kom efter kvalifikationskampe allerede i 1. division året efter, men kom ned igen samme år. Herefter kom endnu to sæsoner i 1. division, 2008/09 og 2009/10, og det er her de første fire opgør mod FC Roskilde er at finde. Thisted har siden været fast inventar i divisionen og er derfor nu i gang med sæson nr. 14.

For godt 25 år siden (1992) stiftede RB 1906 dog bekendtskab med Thisted FC for første gang, nemlig i to finalekampe i FLU’s U-20 Turnering, den tidligere ”Talentturnering”, som vi havde vundet første gang i 1974. RB 1906 vandt begge kampene – hjemme med 2-0 og ude med 3-1.

Sidste sæson gav lidt af hver – en sejr , en uafgjort og et nederlag, og denne sæsons første kamp blev spillet i Ørnereden og for øjnene af blot 602 tilskuere blev det 2-2 på mål af Lasse Emil og Nicolaj Vallys.

Begge hold har dårligt nyt med i bagagen. Thisted blev banket 5-1 i Hvidovre og vi ”tabte” hjemme 1-1 til Næstved. Så det kan blive til lidt af hver på søndag.

Samlet ser det ud som følger (det skal der gerne rettes op på søndag!):

 

 

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
FCR - Thisted FC 8 3 2 3 12-15

 

God tur – og god kamp!