Turbulent sæson ender med 9. plads

FC Roskilde spillede i går sidste kamp i NordicBet LIGA 2018/2019.

Ørnene kom foran 0-1, og leverede en fin indsats, men endte alligevel med at tabe 3-1. FCR havde to fantastiske afslutninger på træværket - men det var desværre, som mange gange tidligere i sæsonen, "stolpe ud", i stedet for "stolpe ind". Og netop det faktum beskriver vel meget godt, hvordan sæsonen - på mange måder - har været for FC Roskilde.

De hårdt prøvede spillere, og den sportslige stab, holder nu en velfortjent sommerferie, hvorefter træningen genoptages om tre uger. Her skal man forerede endnu en sæson i NordicBet LIGA'en. Bliver næste sæson lige så spændingsmættet som 2018/2019, vil der skulle udkæmpes mange drabelige kampe, hvor spillerne er under stort pres og supporterne sidder på lægterne med nerverne uden på de lyseblå trøjer med ørnen placeret der, hvor hjertet sidder.

FCR klarede sidste søndag frisag, men der var spænding - både i top og bund - helt frem til sidste spilledag. FCR endte, efter de 33 kampe, som nummer 9, med samme antal point som Hvidovre, men med et sølle mål i bedre målforskel. Hvad mere kan man ønske sig i forhold til spænding og dramatik?

Sæsonens anstrengelser endte med at sende Silkeborg direkte op i Superligaen, og FC Helsingør og Thisted ned i 2. division. Viborg endte som nummer 2 og spiller dermed playoff-kamp om en plads i Superligaen. Modstanderen er Hobro. I sidste spillerunde smuttede Lyngby forbi Fremad Amager (tabte 4-0 til Viborg) og Næstved (uafgjort 1-1 mod Thisted) og endte på 3. pladsen. Lyngby var ellers bagud mod FC Helsingør (der længe var sikret overlevelse) men med scoringer i 83' og 90' minut, vendte Lyngby det til en sejr. Spændingen var altså på bristepunktet helt frem til det sidste. Lyngby møder Vendsyssel FF i deres playoff-kamp om en plads i Danmarks bedste række.

For FC Roskildes vedkommende bliver det en sommerpause, der byder på heftig aktivitet for ledelsen da flere ændringer står for døren. Ændringerne, der løbende bliver meldt ud her på hjemmesiden, er nødvendige for at skabe et bæredygtigt fundament, så klubben fremadrettet kan drives og udvikle sig på en ansvarlig måde.

Alle I og omkring FC Roskilde ønsker supportere, sponsorer og Roskilde en rigtig god sommer!

Højdepunkter:

7’ Andreas Bruus får en god mulighed omkring 30 meter ude, efter Emil Nielsen er blevet nedlagt. Han får et godt spark på bolden, som HAMRER direkte ind i sammenfoldningen mellem overliggeren og stolpen. Uha, uha et godt spark!

27’ Uha, det var en lige lovlig stor mulighed til hjemmeholdet, hvis Liam Jordan ud af det blå havde meget plads og var næsten alene igennem med Frederik Vang. Bolden blev chippet over Vang, men ramte så også stolpen - hvorfor det heldigvis ikke lykkedes.

49’ Fra mållinjen forsøger Andreas Bruus sig mod mål - trods en noget skæv vinkel. Men målmanden snupper forsøget i en vild refleksredning. Og det var i den grad også nødvendigt på så godt et skud.

62’ Fra mållinjen får Vallys noget heldigt - men flot - skovlet bolden ind mod mål. HB Køges målmand Andreas Hansen får på mystisk vis formøblet boldkontrollen og Mikkel Thygesen kan i en glidende tackling skovle den ind i målet. Bravo!

70’ På et straffespark begået af Mark Gundelach, løber HB Køges Martin Koch Helsted frem, stopper og fuldfører så sit løb ved at banke bolden ind i højre side af målet. Frederik Vang går til venstre, og ja. Så går bolden ind.

73’ En lang bold ind i vores straffesparksfelt bliver headet ned til en mere eller mindre fri Liam Jordan, der fra relativt tæt hold får prikket kuglen ind ved siden af en prisgivet Frederik Vang, der blev solgt i situationen

81’ Efter en god aflevering i dybden fra Emil Nielsen trykker Robert Larsen på mål fra kanten af straffesparksfeltet. Bolden ryger ind i overliggeren - men går ikke ind..

82’ Efter Roberts forsøg på overliggeren smider værterne en lang bold afsted mod vores mål. Først står Liam Jordan tydeligt offside, men står også helt stille. De fleste troede, at den ville blive dømt, men i stedet nupper Martin Koch Helsted bolden og smækker den på værs til Adedeji, der kan prikke den ind helt ubesværet.

 

Kampfakta:

HB Køge – FC Roskilde 3-1 (0-0)

Capelli Sports Stadion

Tilskuere: 818

NordicBet LIGA

Dommer: Jesper Nielsen

Linjedommere: Sune Feddersen & Christian Vilhelmsen

Fjerdedommer: Mostafa Seyfi

 

Startopstilling:

Mark Gundelach

Marc Bredal

Daniel Stenderup

Nicklas Halse

Emil Nielsen

Andreas Bruus

Nicolai Vallys

Stefan Hansen

Mikkel Thygesen

Nicolai Jessen

Frederik Vang Larsen

 

Kampforløb:

62’                       0-1                       Mikkel Thygesen

70’                       1-1                       Martin koch Helsted

73’                       2-1                       Liam Jordan

82’                       3-1                       Jubril Adedeji

 

Ind- og udskiftniger

46’                       Marc Bredal                                  Patrick Da Silva

68’                       Nicolai Vallys                                Robert Larsen

71’                       Mikkel Thygesen                        Younes Bakiz

 

Ikke benyttede spillere:

Frederik Schram

Kyle McLagan

Mikkel Nøhr