Tre point og spænding til det sidste

21. maj 2017

Inden kampen havde Anders Theil blæst til angreb, for der skulle en sejr i hus, hvis "Hele byens hold" skulle spille med om 3. pladsen til det sidste.

Og det var også et helt anderledes indstillet FC Roskildehold i dag, end vi så mod Fremad Amager og Nykøbing FC. Det var nemlig en flok spillere, der troede på tingene, var kreative og ville frem til afslutninger.

Set over hele kampen var FC Roskilde det bedste hold, men vi må også sige, at lige der hvor FC Fredericia lugtede blod, fik de et rødt kort - hvilket gjorde, at de taktisk måtte sadle om. Efter dagens resultater er FC Fredericia nu sikret endnu en sæson i landets næstbedste række. Tillykke med det. Man må også sige, at med de kvaliteter som de, trods nederlaget, fik vist i dag, hører de til i NordicBet Ligaen.

Men det var dejligt, at FC Roskilde igen spillede frisk til og kom frem til chancer - Emil fik taget sin andel af de dybdeløb, der ofte er nødvendige for at lægge pres på modstandernes forsvar. Schram stod godt - forsvaret havde godt styr på tingene og alt i alt må man bare sige, at alle mand - også de spillere, der blev skiftet ind - leverede en godkendt indsat i dag.

Højdepunkter:

8' - Robert Larsen, der var tilbage i startopstillingen efter en karantæne, afslutter men tackles, bolden springer højt op i luften og landet hos Mikkel Nøhr i en god position alene foran mål - han forsøger sig med en helflugter, men rammer ikke bolden. Det kunne ellers have været en lækker detalje.

9' - Fredericia får en friløber, men Frederik Schram klarer flot.

13' - Mouritsen sender en bold i dybden til Emil, der suser afsted og presset af to forsvarsspillere, afslutter han med venstrebenet og der kommer i nok power i afslutningen, der triller forbi modsatte stolpe.

17' - Mikkel Nøhr gennembrud i højre side - Nøhr slår et hårdt fladt indlæg, - Fredericiakaptajn Christian Ege kommer lige akkurat imellem og må give hjørnespark.

27' - Fredericia har et stort tilbud - Indlæg sende ind i feltet fra deres højre side og der heades lige over mål fra en alt for fri position lige foran mål.

32 ' - Fint forarbejde af Emil - han spiller ud i venstre side til Lindberg, der slår et godt indlæg ind mod mål - Emil hopper op, men når ikke op til bolden - hans aktion fikserer dog målmand Mikkelsen i Fredericiamålet så meget, at bolden hoppede i mål ved modsatte stolpe. Det er ikke først gang Emil laver den slags - hvem husker ikke "Nilles" mål mod Skive IK.

39' - Gennembrud i højre side af FC Fredericia - bolden spilles skråt tilbage og der afsluttes fint, men Schram er igen på plads.

PAUSE

50' - Udligning til 1-1 i starten af 2. halvleg. Denis Fazlagic smutter igennem helt ude i deres højre side - Fazlagic vil chippe bolden over Schram, der går frem, og bolden rammer Kaptajn Hansen på låret, og smutter ind ved modsatte stolpe. Målet noteres som et selvmål, idét bolden ændrer retning, men Stefan Hansen ville blot forsøge at stoppe modstanderen, og kommer så uforvarende til at blive noteret som målscorer i eget net.

55' - FC Roskilde starter en farlig omstilling, den kaster en dybdebold til Emil af sig - Christian Ege må hive i nødbremsen, hvilket dommeren takserer til et rødt kort.

62' - Robert driver bolden frem midt i banen - på det helt rigtigt tidspunkt spiller han Emil i dubden - Emil banker fra helt fri position resolut til bolden, men desværre over mål.

70' - Mouritsen sender en dybdebold til Emil Nielsen, der i vanlig stil ræser fra forsvaret og sikkert banker den i kassen til 2-1. Emil viste virkelig prøver på sin hurtighed i dag.

75' - Nøhr sparker direkte frispark over "muren" og op med sammenføjningen, men det udemærkede forsøge bliver bokset til hjørne.

78' - Nøhr sparker hjørnespark hårdt ind til forreste stolpe - Lindberg snitter bolden videre og den suser videre ind langs målet, men ingen af Roskildespillerne når frem til den.

79' - FC Roskilde fastholder angrebet efter dødbold, som FC Fredericia ikke rigtig kan få clearet - Thygesen banker på mål, men desværre også over mål.

Efter dagens runde er spændingen bevaret til allersidste spillerunde - intet er endnu afgjort. Dog vil det være Hobro eller Vendsyssel FF, der løber med de to første pladser. De har nu begge 55 point og skal mødes i den sidste kamp - det vel egentlig alt om, hvor tæt og spændende topstriden i NordicBet Ligaen har er i år. Hobro har bedst målscorer, så får de det ene point, vil hjemmebanen koger over, for så er de nemlig rykket direkte op i Superligaen. Nummer to skal spille play-off mod den samlede taber af Esbjerg fB og AC Horsens, der lørdag spillede 1-1 i det første af to opgør.

Det er stadig FC Roskilde, FC Helsingør og Skive IK, der kæmper om 3. pladsen, der giver adgang til play-off kampene mod den samlede taber af AGF og Viborg. FC Roskilde og FC Helsingør har 50 points og Skive IK har 48, efter fire nederlag i streg.

I sidste runde skal vi til HB Køge, FC Helsingør tager hjemme i mod Næstved og Skive IK skal til Gladsaxe og møde AB. Næstved og AB er nu rykket ud af NordicBet Ligaen, så enten mangler de motivation eller også spiller de frit og uden pres. Så det kan blive et helt åbent opgør.

En ting er dog sikkert - FC Roskilde har kniven for struben og så må man nok sige, at der seriøst er lagt i kakkelovnen til et brag af en afslutning på lørdag (Castus Park i Herfølge).

Emil Nielsen blev matchvinder med en fin scoring til 2-1. Han var også involveret i det første mål, hvor han fik generet Fredericiamålmanden nok til, at Lindbergs indlæg sejlede i mål.

Kampfakta


FC Roskilde - FC Fredericia 2-1 (1-0)

Søndag, den 21. maj 2017, kl. 13.45

Roskilde Idrætspark

Tilskuere: 1301

Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen

Linjedommere: Søren Lehmann & Jan Johansen

4. dommer: Benjamin Leander

 

Startopstilling:

Frederik Schram

Nicklas Mouritsen

Stefan Hansen (anfører)

Anders Qvist

Anders Nielsen

Mikkel Thygesen

Robert Larsen

Mikkel Nøhr Christensen

Emil Nielsen

Mark Leth Pedersen

Kristian Lindberg

 

Kampforløb:

32' 1-0 Kristian Lindberg (FCR)
43' Gult kort Dennis Høegh (FCF)
44' Gult kort Robert Larsen (FCR)
50' 1-1 Selvmål (Stefan Hansen, FCR)
55' Rødt kort Christian Ege (FCF)
55' Gult kort Mathias Hebo (FCF)
70' 2-1 Emil Nielsen (FCR)
82' Gult kort Andreas Oggesen (FCF)
91' Gult kort Niels Letort (FCF)

 

Ind- og udskiftninger:

Min Ud Ind
72' Mark Leth Pedersen Andreas Lissau
83' Kristian Lindberg Simon Richter
89' Emil Nielsen Daniel Segev Jørgensen

 

Ikke benyttede spillere:

Frederik Schram

Kristian Geertsen

Mathias Gehrt

Andreas hermansen