Tre point lunede på en råkold eftermiddag

Den oprindeligt fastsatte tv-kamp mellem FC Vestsjælland og Randers FC blev, grundet landsholdsudtagelser, aflyst. Så dagens kamp i Roskilde Idrætspark mod Næstved blev - lørdag eftermiddag - udvalgt til ny tv-kamp på Tv2 Sport. Derfor blev kampen rykket til kl. 14:00.

Det blev til en vigtig 2-0 sejr til FCR, på denne råkolde eftermiddag. "Det var vigtigt at få point på kontoen, så vi kunne bevæge os lidt op i tabellen igen, og det var vigtigt, at få gang i målscoringerne, efter ikke at scoret i fire turneringskampe. Så det var rart for gutterne, at få tanket lidt selvtillid op", udtaler chefholdleder Peter "Bæver" Hansen og supplerer "det er altid sjovere, at starte træningsugen efter en sejr, for så er stemningen i omklædningsrummet helt i top".

Kampen startede underligt stille, både på banen og på tilskuerpladserne, og der var generelt ikke mange tilbud til hverken FCR eller Næstved. Efter 11 minutters spil, opsnapper Tobias Perch-Nielsen dog en for kort tilbagelægning af Næstveds højre back, og scorer alene med Næstveds målmand Lasse Sørensen, i to forsøg - en herlig start på kampen. Ca. 20 minutter inde i 1. halvleg,  kommer et kæmpe tilbud til Tobias Perch-Nielsen - bolden føres op i højre side, hvor Jens Mårtensen slår et fladt indlæg, som Nicolai Mikkelsen forsøger at nå, men forgæves, hvorefter den ender hos en fri Tobias Perch-Nielsen, der i fri position sparker langt over mål.

FCR holder Næstved væk fra større chancer det meste af kampen, men Anders Clausen har dog et særdeles kompetent langskud, efter 25 minutters spil, som FCR-keeper Frederik Vang Larsen må ud i fuld længde for at klare. Kort før pausefløjet lyder, er det ved at gå galt for FCR. En lang bold bliver ikke afvist af FCR-forsvaret, men Næstved-angriberen lopper over målet.

I pausen beordrer cheftræner Carsten Broe mere bid i nærkampene og efterlyser flere forsøg på egen hånd af FCR-angriberne, i stedet for at spille for meget baglængs.

Allerede efter godt et minuts spil i 2. halvleg, ser det ud til at give bonus. Tobias Perch-Nielsen, der var holdets farligste mand i dag, sender et farligt dykkende skud afsted, som dog bliver klaret af den tidligere FCR-målmand Lasse Sørensen. Minuttet efter begår Lasse Sørensen straffespark mod samme Tobias, efter en dyb stikning. Fra straffesparkspletten misbruger Anders Nielsen dog denne gyldne mulighed for at bringe FCR foran med 2-0. Lasse Sørensen klarer, riposten halvklares også, og da Tobias prikker bolden i nettet, står han desværre offside.

Afgørelsen falder cirka midtvejs i 2. halvleg. Anders Qvist sender en lang bold ned bag Næstveds forsvar, til Tobias Perch-Nielsen, der tager bolden til sig, tager et træk og afslutter hårdt og fladt bag en chanceløs Lassen Sørensen.

FCR-forsvaret så rigtig godt ud i dag og afviste det meste. Nikolaj Hansen viste god placeringsevne, og Anders Qvist stod fast som en klippe i alle nærkampe. Så nu, hvor det ser ud til, at der er kommet gang i scoringerne igen, er FCR-holdet klar til at tage point med hjem fra Skive på næste søndag.

Matchfakta

Kamp:         FC Roskilde – Næstved 2-0 (1-0)

Tid:             Søndag, den 9. oktober 2011, kl. 14:00

Sted:           Roskilde Idrætspark

Status:        1. division

Tilskuere      666

Dommer:     Brian Lindorf Hansen

 

Startopstilling:

Nr.               Spiller                                    

30                Frederik Vang Larsen

3                 Anders Qvist

5                 Casper Grønn (anfører)

9                 Tobias Perch-Nielsen

10                Nicolai Mikkelsen

15                Nikolaj Steen Hansen

18                Jesper Håkansson

19                Anders Nielsen

20                Morten Walldo

22                Jens Mårtensen

25                Andreas Bak

 

Kampforløb:

Min.          Status                   Spiller                                                      

6               Advarsel                Arman Mehakovic, Næstved

10             Advarsel                Tobias Pech-Nielsen, FC Roskilde

11             1-0                        Tobias Perch-Nielsen, FC Roskilde

55             Advarsel                Anders Qvist, FC Roskilde

67             2-0                        Tobias Perch-Nielsen, FC Roskilde

86             Advarsel                Daniel Sagev Jørgensen, Næstved

 

Ind- og udskiftninger:

Min.        Ind                             Ud                                   

59           Thomas Høegh           Morten Walldo

68           Jakob Rasmussen      Nicolai Mikkelsen

82           Ole Budtz                   Andreas Bak

 

Ikke benyttet:

Nr.                  Spiller                                 

1                    Esben Madsen

17                  Lasse Hansen