Top og bund mødes til gys i Ørnereden

27. oktober 2018

Slutningen af oktober måned nærmer sig, og dermed også Allehelgensaften. Som bekendt fejres det i USA under synonymet Halloween, hvor man dyrker gys og gru ved udklædning og udsmykning. Desværre er det også ved at udvikle sig til en ren gyser i bunden af NordicBet LIGA'en, hvor vi efter søndagens ærgerlige nederlag til Thisted FC ligger på en 12. plads.

Hvis vi skal holde gyset på afstand betyder det, at vi søndag skal sætte alle sejl ind på en sejr. I de sidste to kampe har det været usvigeligt tæt på. Men en udligning i overtiden mod Næstved og en presset anden halvleg mod Thisted kostede vigtige point.

Sidst vi mødte Viborg FF var i Christian Lønstrups første kamp ved roret for Ørnene. En brav fight bibragte en underholdende kamp, der desværre sluttede 3-2. Mikkel Nøhr bragte os foran 1-0 med et brag af et frispark efter 23 minutter – og har siden døjet med lyskeproblemer – men er igen kampklar og med i truppen til søndagens opgør.

Forud for opgøret har Viborg torsdag aften spillet mod FC Fredericia i en direkte kamp om førstepladsen. På en hård anden halvleg vandt Viborg, og derfor kan viborggenserne måske have lidt "tunge ben", når der i morgen fløjtes op til kamp i Ørnereden, kl. 13:45. Samtidig begynder ”topholdsmarginalerne” forhåbentlig også at tage lidt af i takt med sæsonens opslidende program.

Men for at sejren kan komme i hus har vi brug for opbakning på lægterne fra alle mand på stadion - så kom og støt gutterne.

Vel mødt!

Roskilde vs Viborg

Af Bjørn Jensen

Viborg Fodsports Forening er stiftet 1. april 1896 – men med gymnastik, hockey, boksning, atletik, vægtløftning og brydning på programmet – og først i år 1900 kom fodbold på programmet og man fik samtidig det kendte ”kløverlogo” og grønne trøjer.

I 1924 vandt klubben den jydske mesterrække, men først i 1950’erne startede kampen om oprykning til 3. division. Her kom RB 1906 imidlertid i vejen, idet de vandt 2-1 i Viborg i 1958 på mål af Preben Sivebæk og Tonny ”Lille” Andersen og rykkede op, mens Viborg FF kom med året efter. Siden har vi nu i 20. sæson stået over for Viborg – enten i tredje- eller næstbedste række. Viborg har også i starten af 70érne været en tur i DS, men jo i modsætning til Roskilde også år i landets bedste række.

Den første kendte profil i Viborg var Finn Døssing – en virkelig stærk ”target-spiller”, der i 1963 fik en enkelt kamp på U-landsholdet inden han i perioden 1964-67 spillede i Dundee United – med stor succes – sammen med Mogens ”Big Mo”” Berg fra B 1909 og Örjan Persson fra Gøteborg-klubben , Örgryte IF

I FCR’s debutsæson i 1. division i 2008/09 blev det til to gange 2-0 med alle fire mål scoret af Jeppe Kjær.

Hverken RB 1906 eller FCR har nogensinge mødt Viborg i pokalturneringen og ser vi samlet på turneringskampene, ja , så er de fortsat foran, mens det står stort sige lige i FCR-tiden. Sidste efterår startede vi nViborg med et nederlag på 3-4 – med ”Mølleren” som debuterende træner – og det skulle have givet point. I august var det så Christian Lønstrup’s tur til at debutere – det gav heller ikke point , men i stedet et lidt ufortjent nederlag på 2-3.

Det er unægteligt top mod bund, men sidste gang på hjemmebane i Ørnereden (november 2017) blev det en overraskende sejr på 1-0 - på mål af Mikkel Nøhr Christensen - for øjnene af 782 tilskuere – det må gerne ske igen.

Den samlede statistik ser sådan ud:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB 1906 - Viborg FF 29 6 10 13 37-50
FCR - Viborg FF 15 5 3 7 17-21
I ALT 44 11 13 20 54-71

Gutterne er nødt til at stå tæt sammen, og yde en maksimal indsats fra start til slut, hvis der skal point på kontoen i morgen.