Tilbage på sporet med en sejr

FC Roskilde viste i dag, at holdet hurtigt har rejst sig efter tirsdagens pokalnederlag til AaB. Selvfølgelig er Næstved også en andet hold end AaB, men det blev til en rigtig fornuftig kamp for "De lyseblå" og der blev vist mange gode ting på den lidt svære bane. Kampen blev faktisk ret underholdende med chancer i begge ender af banen, når spillet bølgede frem og tilbage.

Faktisk blev den lidt mere spændende end man lige syntes om - for man skulle helt hen til de sidste minutter af den ordinære spilletid, inden afgørelsen faldt.

Inden da havde den gode gamle slidte fodbold-floskel; "2-0 er den farligste føring" endnu engang vist sig at holde stik. For FC Roskilde kom netop foran 2-0, og endda allerede efter seks minutters spil. Men som det ofte ses, tager førerholdet måske lidt for let på tingene, fordi de kommer lidt hurtigt og måske lidt for smertefrit til de to første mål, og modstanderne kommer ind i kampen og reducerer - hvorefter det er svært for førerholdet, at få fart i spillet igen.

Det skete også i dag - dog formåede FC Roskilde altså at komme tilbage til sidst og sætte trumf på.

Dejligt med tre point - de luner og så holder vi Næstved ud i strakt arm samtidig med, at vi æder lidt ind på FC Helsingør, der i dag tabte 0-3 til Horsens.

Næste weekend bliver en hård nød at knække - her går turen netop til formstærke AC Horsens, så der skal gutterne igen spille op til deres bedste for at få noget med hjem.

Højdepunkter:

3 min. - Efter en dødbold lander bolden foran fødderne på Stefan Hansen, der tørt og uden særligt "aftræk" sætter bolden i kassen bag en chanceløs Næstved-målmand. Denne gang var FC Roskildes tur til at lave en "chokstart".

6 min. - Hjørnespark til FC Roskilde - Nikolaj Hansen forlænger - Morten Nielsen dukker op og header den ind til 2-0 fra klos hold.

14 min. - FC Roskilde viser flot kombinationsspil - mange pasninger i træk - Martin Andersen afslutter, men desværre lige på målmand.

23 min. - Næstved afslutter. Bolden sniger sig forbi tæt ved den ene stolpe, men Frederik Vang har styr på den.

26 min. - Koncentrationssvigt et kort øjeblik - "De grønne" bryder igennem i højre side - slår et indlæg, der ikke bliver clearet ordentligt og Jeppe Illum kan "følt" sende bolden ind ved den modsatte stolpe uden for Frederiks rækkevidde.

38 min. - Frispark løftes ind i feltet - Næstved-angriber header i fri position lige over mål.

46 min. - Næstveds Stefan Nygaard får en stikning i bagrummet, med Frederik kommer flot ud af sit mål og blokerer afslutningen til hjørnespark. På den efterfølgende omstilling er FC Roskilde tre mod to - der er flere muligheder men Bajram afslutter selv - dog lige lidt for langt udefra, så den blev ikke helt farlig. Den kunne vi godt have fået mere ud af, men en ægte angriber forsøger selv en gang imellem.

PAUSE

59 min. - Gennembrud i Næstveds højre side - de suser igennem i høj fart, hverken Stefan Hansen eller Anders Qvist kan nå af afværge og har Næstveds Stefan Nygaard udliget.

66 min. - Frederik Vang er udgået med en skade og unge Kasper Tvede får sin ilddåb - Kristoffer Munksgaard banker på stolpen, fordi FCR forsvaret ikke får afvist i tide.

79 min. - Tvede er for lang tid om at sparke ud på en tilbagelægning - han bliver tacklet af farlige Nygaard - bolden triller dog forbi mål.

87 min. - Stadion jubler - efter en dødbold hældes bolden igen ind i feltet - stærke Stefan Hansen står stadig i feltet og venter på chancen. Pludselig byder den sig - Næstveds forsvar tæsker bolden væk tæt på målstregen - eller de forsøger på det - for Stefan springer frem og tackler bolden i netmaskerne (selv stadionspeakeren annoncerer det som et selvmål, men æren skal nu tildeles Stefan - han blev nemlig her matchvinder ved dette energimål). Hvor var det dog bare dejligt at se på!!

Stefan Hansen, der netop har forlænget sin kontrakt med FC Roskilde til sommeren 2018, blev dobbelt målscorer og matchvinder i dag, da han kort før tid bringer "De lyseblå" på sejrskurs ved, via en kraftfuld energiudladning, at tackle bolden i netmaskerne til 3-2.

FC Roskilde - Næstved 3-2 (2-1)

Søndag, den 10. april 2016, kl. 13.45

Roskilde Idrætspark

Tilskuere: 843