Tabte trods mange tilbud

29. marts 2018

Det var en råkold og blæsende eftermiddag, da FC Roskilde endelig kunne spille første hjemmekamp - hjemme i Roskilde. Opvisningsbanen er endnu ikke klar til at spille fodbold på, så kampen blev afviklet på kunstgræsbanen.

Gæsterne fra Nykøbing FC havde udtrykt selvsikkerhed, i dagene op til kampen, da de seneste kampe mod Ørnene havde givet dem fine resultater - både i turneringen og DBU Pokalen.

Da dommeren fløjtede for sidste gang, viste det sig desværre også, at det igen blev FC Roskilde, der trak det korteste strå.

Nykøbing FC ville ikke så gerne frem på banen, men spillede disciplineret og afventede det rigtige tidspunkt at slå til på. Og det gjorde de så. Det var Ikke så attraktivt at se på, men effektivt.

FCR havde derimod bolden meget og spillede sig til en del tilbud, men skarpheden manglede i de afgørende situationer.

Højdepunkter:

5 min - Valon flad afslutning, hvor NFC-keeper, Sebastian Olsen, måtte give hjørnespark.

26 min - Gundelach slår et fint indlæg, der giver en dobbeltchance - først kommer Gehrt til afslutning, der dog bliver tacklet i afslutningsøjeblikket - derefter er det Emil Nielsens tur, men også uden held.

39 min - NFC afslutter fint udefra men i sidenettet.

Morten Nielsen fik et nogle knubs og blødte fra knæet. Han forsøgte at fortsætte, men måtte lade sig udskifte i pausen. Skadens omfang er svær at vurdere, men forventningen lige nu er, at den ikke er så alvorlig. 

PAUSE

58 min - Hjørnespark til FCR - bolden ender hos Stender, der gået med op - han prikker den mod mål, der lige over mål.

61 min - Thygesen spiller fint sammen med Emil, der førere bolden frem i højre side - igen er det Gehrt, der afslutter, men tackles - bolden ender hos Halse, der udefra banker til bolden. Men igen forbi mål. Bolden ville bare ikke ind i dag.

65 min - Fint indlæg fra højre side - Emil springer op får at pande bolden i mål, men han når desværre lige akkurat ikke op til bolden.

73 min - Indskiftede Kristian Lindberg afslutter fladt udefra - men ikke skarpt nok til at blive rigtig farligt.

80 min - Gæsterne har ikke vist lyst til at komme langt frem på banen, men så sker der det, som bare ikke må ske. NFC bryder igennem i deres højre side og slår et indlæg til modsatte stolpe - her dukker indskiftede Nicolai Jessen op og sætter bolden i mål til en ufortjent 1-0 føring.

Kort før tid havde NFC bolden i mål igen - efter et hjørnespark - men målet blev annulleret, da der i klumpspillet blev begået frispark.

Det var en rigtig ærgerlig aflsutning på en kamp, hvor der bare skulle point ind på kontoen. HB Køge tabte 2-1, så en sejr i dag ville have betydet, at vi kun var et enkelt point fra 7. pladsen. Nu har vi i stedet netop Nykøbing FC åndende i nakken, da de nu kun er et enkelt point efter os.

Der er nu kun én ting at gøre - hurtigt ryste nederlaget af sig og op på hesten igen. Fokus skal herefter lægges på mandagens udekamp mod Viborg FF.

Emil Nielsen var tæt på at komme på scoringslisten i dag igen - men der manglede lige den sidste skarphed.

Kampfakta


FC Roskilde - Nykøbing FC 0-1 (0-0)

Skærtorsdag, den 29. marts 2018, kl. 13.45

Roskilde Idrætspark - kunstgræs

Tilskuere: 418

Dommer: Jonas Hansen

Linjedommere: Jan Johansen & Brian Qvist

4. dommer: Kasper Madsen

 

Startopstilling:

Frederik Schram

Mark Gundelach

Stefan Hansen (anfører)

Daniel Stenderup

Anders Nielsen

Valon Ljuti

Nicklas Halse

Mikkel Thygesen

Mathias Gehrt

Emil Nielsen

Morten Nielsen

 

Kampforløb:

79' 0-1 Nicolai Jessen (NFC)
84' Advarsel Stefan Hansen (FCR)

 

Ind- og udskiftninger:

Min Ud Ind
46' Morten Nielsen Kristian Lindberg
81' Mathias Gehrt Robert Larsen

 

Ikke benyttede spillere:

Jonas Jepmond (U/19)

Anders Qvist

Nicklas Mouritsen

Andreas Hermansen

Dagens kampsponsor: LH Hockerup

Dagens kampboldsponsor: Tomra