Tabte premieren i Viborg

27. juli 2019

Sæsonpremieren bev spillede i stegende hede på Viborgs flotte stadion på en rigtig fin bane.

Viborg, der af mange betegnes som en af favoritterne i kampen om en plads i Superligaen, var naturligvis storfavoritter mod FC Roskilde, der grundet stor udskiftning i truppen jo nok manglede et par ugers forberedelse, eller tre, i arbejdet med at sammenspille holdet.

Det blev da også Viborg, der satte sig på kampen fra start af, og set over hele kampen også var det bedste hold. Men der er ingen tvivl om, at Iversens tropper viste mange positive ting også.

De første halve time bød på nogle store chancer til hjemmeholdet, som enten blev banket over mål, eller hvor Vang viste klasse, inden Lars Kramer efter 33. minutter kunne bringe "De grønne" på sejrskurs. Målet kom efter en dødbold, der ikke blev clearet, og tilfældigt landede hos Kramer, der tæskede den i netmaskerne.

Kort efter har FCR en fin chance, efter flot opspil i højre side mellem Gawda og "AB" - bolden sendes fladt ind foran mål, hvor Finnur dog kommer lige en postgang for sent.

Målet til 2-0 sættes ind af Frederik Bandhof, da han spilles fri i feltet, og nemt kan udplacere en chanceløs Frederik Vang i FCR-målet.

Ny anfører, Nicklas Halse, tager et hurtigt frispark midt på banen og sender med en dejlig aflevering Jessen afsted - Jesser tager bolden med sig men misbruger afslutningen i to omgange.

Kampen lukkes definitivt efter 83 minutters spil. Et passivt FCR-forsvar lader bolden blive spillet tilbage i feltet, hvor Jeff Mensah kommer stormende frem og sætter en inderside på til slutresultat 3-0.

Et par minutter senere sender FCR dog et fint indlæg ind fra højre, hvor Jessen header på stolpen. Det ville have været dejligt, og fortjent, med et mål at tage hjem på. Men det lykkedes desværre ikke.

FCR tabte til et bedre og et mere rutineret og sammenspillet hold - det var der ingen tvivl om, hvilket nok heller ikke som den helt store overraskelse for "fodbold-Danmark". Men en ting er sikkert: Ørnene "døde med støvlerne på", og kunne sagtens være indsatsen bekendt. Der er gode ting at bygge videre på, og udviklingen bliver spændende at følge.

Søndag venter oprykkerne fra Skive på hjemmebane.

Se højdepunkterne her fra Viborgs hjemmeside

Flere af de nye spillere i FCR-trøjen viste fine takter - her er det hurtige Abdoulie Njai, kaldet "AB", der hænger i luften.

Kampfakta


Viborg - FC Roskilde 3-0 (1-0)

Fredag, den 26. juli 2019, kl. 18.00

Energi Viborg Arena

Tilskuere: 2379

NordicBet LIGA

Dommer: Chris Johansen

Linjedommere: Sune Feddersen & René Risum

4. dommer: Patrick Remon Gammelholm

 

Startopstilling:

Frederik Vang Larsen

Kyle McLagan

Daniel Segev Jørgensen

Anton Pedersen

Dawda Ngum

Nickas Halse (anfører)

Nicolai Olsen

Robert Larsen

Abdoulie Njai

Younes Bakiz

Finnus Justinussen

 

Kampforløb:

33' 1-0 Lars Kramer (VFF)
50' 2-0 Frederik Brandhof (VFF)
83' 3-0 Jeff Mensah (VFF)
92' Advarsel Lars Kramer (VFF)

 

Ind- og udskiftninger:

Min Ud Ind
55' Nicolai Olsen Souheib Daflaoui
55' Finnur Justinussen Nicolai Jessen
80' Kyle McLagan Mileta Rajovic

 

Ikke benyttede spillere:

Marco Priis Jørgensen

Lucas Rejnhold Steen

Casper Grening

Devrim Sahin