Tabte i bundopgøret

Man vidste på forhånd, at dagens udekamp ville blive svær. Næstved er et godt hold og svære at spille imod, og samtidig var det mentalt ikke så lige til for FC Roskilde at spille "den svære kamp" lige efter onsdagens topbrag mod FCM. Kigger man på tabellen og holdets situation i Bet25 Ligaen burde der dog imidlertid ikke være tvivl om, at den skulle stå på 100% fokus og fight.

Det var som om FC Roskildes spil var lidt låst og boldholderen ikke havde så mange valgmuligheder, når bolden skulle flyttes rundt. Der manglede tempo i de offensive aktioner, hvilket dog blev lidt bedre, at hurtige og boldsikre Mikkel Nøhr kom på banen.

Det blev dog en nedtur efter en uge med glæde og stor spillelyst og FC Roskilde tabte et vigtigt skridt i bundstriden og kampen om at kom væk fra den kedelige nedrykningsstreg. Vi dumpede ned på næstsidstepladsen og har nu lidt ryggen mod muren inden fredagsens kamp.

Højdepunkter:

7. min - FC Roskilde har hjørnespark. Nikolaj Hansen flugter fint, men målmanden er på plads.

22. min - Bolden spilles i dybden i FC Roskildes højre side - FC Roskilde får ikke afvist og farlige Stefan Nygaard sender bolden i netmaskerne til Næstvedføring.

33. min - Valon afslutter efter forarbejde fra Brøgger. Afslutningen sidder fint lige under overliggeren, men Næstvedmålmanden får bokset til hjørnespark.

PAUSE

51. min - Tidligere FC Roskildespiller, Kevin Bechmann Timm, header lige forbi mål.

57. min - Nøhr udligner til 1-1.

59. min - Fint opspil af FC Roskilde - bolden lander hos Lars Brøgger, der afslutter flot, men målmanden får igen klaret.

71. min - Kaptajn Hansen sætter en hård tackling ind mod Kildentoft. Dommeren skønner, at den er for hård. Der er store protester fra Hansen, da han mener, at han ramte bolden. Set fra pressepladserne havde han ret.

73. min - Stefan Nygaard sender straffesparket sikket i kassen uden chance for Frederik Vang i FCR-målet.

FC Roskilde pressede på for endnu en udligning - og det gav da også en chance til Lars Brøgger, der dog sparker forbi mål. Og i kampens døende minutter, får indskiftede Lissau en chance, men han lopper både over målmand og mål. Så FC Roskilde manglede lige den sidste skarphed foran mål i dag.

Efter et par minutters overtid fløjtede kampens dommer, Kasper Madsen, af og Næstved kunne trække sig sejrrigt ud af dette traditionsrige arvefjendeopgør. Ærgerligt, at vi ikke kunne følge op på det forrygende flotte spil fra midtugens pokaldrama - men kampen i dag blev akkurat så svær som man kunne frygte.

FC Roskilde får dog allerede mulighed for at rejse sig på fredag, når AC Horsens kommer på besøg i Roskilde Idrætspark. Så det bare om hurtigt at begrave skuffelsen, skyde brystkassen frem og ellers bare sige pænt "goddag" til "De gule".

Slukørede FC Roskildespillere siger tak for støtten til de medrejsende supportere, der desværre ikke i dag fik så meget at varme sig på.

Kampfakta


Næstved - FC Roskilde 2-1 (1-0)

Søndag, den 1. november 2015, kl. 14.00

Næstved Stadion

Tilskuere: 1550

Dommer: Kasper Madsen

Linjedommere: Troels Nøhr Jespersen & Danny Kolding

4. dommer: Casper Thorsøe Jr.

 

Startopstilling:

Frederik Vang Larsen

Stefan Hansen

Anders Møller Christiansen

Nikolaj Hansen (anfører) 

Anders Nielsen

Martin Andersen

Valon Ljuti

Mikkel Thygesen

Jesper Bech

Mark Leth Pedersen

Lars Brøgger Hansen

 

Kampforløb:

22' 1-0   Stefan Nygaard (Næstved)
31' Advarsel   Henrik Kildentoft (Næstved)
57' 1-1   Mikkel Nøhr Christensen (FCR)
73' 2-1   Stefan Nygaard, straffespark (Næstved)
86' Advarsel   Stefan Nygaard (Næstved)

 

Ind- og udskiftninger:

Min Ud Ind
45' Valon Ljuti Mikkel Nøhr Christensen
45' Mark Leth Pedersen Bajram Fetai
83' Martin Andersen Andreas Lissau

 

Ikke benyttede spillere:

Thomas Villadsen

Anders Qvist

Jan Kristiansen

Jasin Khayat