Tabte 1-0 i overtiden

Dagens kamp, der blev sendt direkte på TV Sport 1, var en svær test af, om FC Roskilde virkelig er der, hvor vi alle føler holdet er - og testen blev bestået. Anders Theil startede med de samme 11, der startede mod Vendsyssel FF og de leverede igen en flot kamp, og viste taktisk forståelse og kæmpede med næb og klør for at opnå et godt resultat.

I 1. halvleg havde AGF bolden mest og når de mistede bolden lagde de et hårdt pres på de orangeklædte FC Roskildespillere, for hurtigt at generobre den. Det lykkedes til en vis grad, men de blev straffet, når de fejlede. For FC Roskilde spillede afventende og når chancerne bød sig, blev det omsat til hurtige omstillinger.

Og den første store chance fik FC Roskilde efter 8 minutters spil. Anders Nielsen driver bolden frem i venstre side og sender "Greko" afsted. Han trækker ind i banen og afslutter flot. Steffen Rasmussen i AGF-målet må ud i fuld længde for at bokse til hjørnespark.

Kampens næste chance står Anders Nielsen for. Der er frispark langt fra mål - "Nille" banker bolden afsted og den slikker nærmest stolpen men lige på den forkerte side.

AGF har også deres chancer - den første chance tilfalder Morten Nordstrand, der modtager et indlæg fra deres højre side. Afslutningen bliver dog uden saft og kraft, så Frederik Vang nemt kan pille den.

1 halvlegs største tilbud tilfalder farlige Vatsadze. FC Roskilde taber bolden midt på banen, bolden føres frem i højre side - spilles på tværs - hvor den farlige angriber stormer frem og afslutter hårdt og fladt, men Frederik Vang leverer en fantastisk redning og afværger en scoring.

1. halvleg slutter uden scoringer.

Efter pausen var der ikke de store ændringer i spilfordelingen. AGF tilspillede sig lidt flere chancer, men afslutningerne manglede hele tiden lige det sidste. FC Roskilde havde også flere store chancer efter omstillinger. Efter 66 minutters spil angriber FC Roskilde i venstre side - bolden lander hos Simon Richter, der lægger bolden af til Ferdinand Bangsgaard, der desværre banken bolden over mål. Næste store chance tilfalder Jesper Bech, efter 75 minutters spil - flot opspil i venstre side - "Greko" til Nille og videre ind til Bech - afslutningen bliver dog sendt direkte på Steffen Rasmussen.

Fem minutter senere har AGF et kæmpe tilbud - Indskiftede Jeppe Kjær når ikke en bold, der spilles på tværs, så den løber videre til Morten Nordstrand, der afslutter - her kommer Simon Richter dog springende ind og blokerer.

FC Roskilde forsvarer sig bravt og kampen går i overtid. Det ser længe ud til, at FC Roskilde skal fortsætte de gode resultater i det jyske og rejse hjem med det ene point - men så sker det eneste, der ikke må ske. Bolden lander hos indskiftede Danny Olsen, der lidt udefra afslutter fladt til modsatte stolpen - bolden er uden for Frederiks rækkevidde, og klæmmer sig lige akkurat ind ude ved stolpen. Det er næsten ikke til at bære efter en flot kamp - både taktisk og i forhold til fightervilje. Vi var så tæt på og så smuttede det alligevel til sidst.

Men én ting er sikkert - gutterne kan helt sikkert være deres indsats bekendt. Og selvom det ikke blev til point denne gang, så må sådan en præstation alligevel være med til at bygge selvtilliden endnu mere op og give alle i om omkring truppen troen på, at holdet er på rette vej.

Lige her efter kampen er alle skuffede - men mandag, når Vejle Boldklub gæster Roskilde Idrætspark, er det bare frem med brystkasserne igen og fortsætte den gode stime af rigtig fornuftige præstationer.

Stemningsbilleder fra FC Roskildes tur til Århus.

Kampfakta


AGF - FC Roskilde 1-0 (0-0)

Skærtorsdag, den 2. april 2015, kl. 19.00

NGRi Park

Tilskuere: 3517

Dommer: Morten Krogh

Linjedommere: Torsten Konggaard Nielsen & Ole Kronlykke 

 

Startopstilling:

Frederik Vang Larsen

Simon Richer

Stefan Hansen

Anders Møller Christensen

Anders Nielsen

Nikolaj Hansen (anfører)

Morten Bertolt

Jesper Bech

Mark Leth Pedersen

Bajram Fetai

Christian "Greko" Jakobsen

 

Kampforløb:

53' Advarsel   Mate Vazadze (AGF)
70' Advarsel   Helgi Danielsson (AGF)
82' Advarsel   Anders Nielsen (FCR)
92' 1-0   Danny Olsen (AGF)

 

Ind- og udskiftninger:

Min Ud Ind
45' Stefan Hansen Nikolaj Hansen
61' Mark Leth Pedersen Andreas Lissau
84' Bajram Fetai Kristian Geertsen

 

Ikke benyttede spillere:

Mads V. Petersen

Casper Andersen

Pierre Larsen

Robert Larsen