Taber vigtigt skridt i topstriden

23. april 2017

Solen skinnede over Roskilde Idrætspark, og der var lagt op til en rigtig herrefight mod rivalerne fra AB, som FC Roskilde skulle vinde. Men de store forventninger, der altid er, når man ligger i toppen og skal møde rækkens bundhold, kan også godt "låse" spillet lidt.

Så det var med stor spænding, at FC Roskilde løb på banen i dag. FC Roskildes spillere så dog overhovedet ikke "låste" ud i starten - men viste derimod fine offensive takter og scorede endda et tidligt mål.

Efterhånden som kampen skred frem, skete der dog lige nøjagtigt dét, der ikke måtte ske - AB fik mere og mere tro på tingene - og forsvarede sig heroisk i forsvaret. FC Roskilde kunne bare ikke få spillet til, for alvor, at blive farligt på den sidste tredjedel. AB får to straffespark, som de begge udnytter, og FC Roskilde viser, at skarpheden oppe foran ikke helt er i top i dag.

Højdepunkter:

1' - Nøhr og Richter i fine kombinationer - Nøhr slår et fladt indlæg - Lindberg kommer først på bolden ved forreste stolpe og får bolden drejet ind mod mål, men den blokeres til hjørnespark.

6' - FC Roskilde bringer sig foran 1-0. Nille slår en lang bold hen ind i feltet, hvor Thygesen sager den til sig og med en "kaffepote" lopper han bolden over Jannich Storch i AB-målet. Flot mål med lækre detaljer.

8' - Fint gennemspillet angreb lander hos Richter, der forsøger sig med en "first timer" - men det flade indersidespark, der er lige på målmanden, bliver uden power og derfor ufarligt.

24' - Efter en noget stille periode bryder AB igennem - situation afværges i første omgang men tre FCR-spillere kan ikke blive enige om, hvem der skal tage sig af bolden - Qvist gør det til sidst, men kommer for sent og sparker Nichlas Rohde ned i feltet og dommeren peger på straffesparkspletten. Kristian Uth spark bolden sikkert i mål til 1-1.

45' - FCR presser på for en sen scoring - men bolden hopper og springer foran målet men vil bare ikke ind. Til sidst må AB give hjørnespark. Der sker ikke mere i 1. halvleg.

PAUSE

57' - FCR kombinerer sig sint igennem i højre side - bolden lander efter et indlæg hos Valon, der desværre banker bolden over mål.

70' - Indlæg fra Richter - Emil når højest, men får ikke rigtig ram på bolden og sender den forbi mål.

74' - AB bryder igennem og kommer ind i straffesparksfeltet - Schram stormer frem for at klare situationen, men nedlægger AB-angriberen. AB får sit andet straffespark. Igen er det Kristian Uth der går til bolden på 11-meterpletten og han scorer sikkert igen.

76' - Valon afslutter helt ude ved stolpen - AB-målmanden bokser til hjørmepark.

87' - Thygesen banker på mål - bolden rettes af til hjørnespark

90' - Sylvester Seeger-Hansen får en 100% chance i kampens sidste minut i den ordinære spillertid. Han spilles helt fri tæt under mål, men formår alligevel at sparke bolden over mål. Målchancer fås ikke meget større.

4. dommeren viser 3 minutters tillægstid.

Emil Nielsen får kampens sidste chance og, desværre helt symbolsk for kampen, banker han bolden over mål, hæk og helt ud på vejen...

FC Roskilde missede i dag muligheden for at bide sig fast i topstriden med det ærgerlige hjemmebanenederlag på 1-2 til bundholdet AB. Både FC Helsingør og Skive vandt deres kampe, og Vendsyssel FF gled forbi FC Roskilde i tabellen (med bedre målforskel) efter 1-1 hjemme mod Næstved.

På den ene side kan man sige, at hvis man vil spille med i toppen - og måske endda i sit stille sind drømme om en playoff-kamp - så må man ikke tabe til AB, der ligger suverænt sidst, på hjemmebane. På den anden side viser det, at alle kan slå alle og at spændingen i NordicBet Ligaen stadig er intakt. Den er faktisk RIGTIG spændende. Hobro taber i dag 3-0 og både AB og Næstved henter point her og der, så lige nu virker intet til at være afgjort.

FC Roskilde skal tage revanche på søndag og vise, at indsatsen i dag ikke er holdets rette niveau. Turen går til Hobro, hvor topholdet lægger græs til.

Mikkel Thygesen scorede FC Roskildes enlige mål med et smukt lop over ABs målmand. Det var desværre ikke nok i dag.

Kampfakta


FC Roskilde - AB 1-2 (1-1)

Søndag, den 23. april 2017, kl. 13.45

Roskilde Idrætspark

Tilskuere: 1188

Dommer: Michael Johansen

Linjedommere: Brian Qvist & Danny Kolding

4. dommer: Simon Rosenlund

 

Startopstilling:

Frederik Schram

Anders Nielsen

Anders Qvist

Stefan Hansen (anfører)

Simon Richter

Mathias Gehrt

Valon Ljuti

Mikkel Thygesen

Mikkel Nøhr Christensen

Andreas Lissau

Kristian Lindberg

 

Kampforløb:

6'x 1-0 Mikkel Thygesen (FCR)
24' 1-1 Kristian Uth (AB), straffespark
58' Gult kort Jasin Khayat, (AB)
65' Gult kort Robert Larsen (FCR)
75' 1-2 Kristian Uth (AB)

 

Ind- og udskiftninger:

Min Ud Ind
66' Mikkel Nøhr Christensen Morten Nielsen
66' Andreas Lissau Emil Nielsen
79' Kristian Lindberg Mark Leth Pedersen

 

Ikke benyttede spillere:

Frederik Vang Larsen

Daniel Segev Jørgensen

Nicklas Mouritzen

Robert Larsen