Svanerne 1 - Ørnene 2

Dagens lokalderby blev det brag af en kamp, som man kunne håbe på. FC Roskilde var desværre meget lidt med i første halvleg, og var da også nede med 1-0 ved pausen. Holdet rejste sig dog og kæmpede sig bravt ind i kampen og vendte 1-0 til 1-2 i en spændende og medrivende kamp, hvor hvert hold havde en halvleg, og hvor der - som det sig hør og bør i et ægte ærkefjendeopgør - blev gået til stålet.

Der var store muligheder i begge ender, som det kan ses af nedenstående højdepunkter, og resultatet kunne sagtens havde blevet et helt andet - for spillet bølgede frem og tilbage. Men det er jo blandt andet charmen ved fodbold - en charme som ofte kun vinderholdet lige kan få øje på - og her på webredaktionen synes vi dagens kamp var rigtig charmerende.

Højdepunkter:

25 min. - FC Roskilde taber bolden midt på banen og HBK udnytter situationen til en hurtig omstilling. Kristian Andersen finder Lee Rochester på højre side, der spiller bolden ind til hans bror Marc, der sender bolden sikkert i nettet til hjemmeholdets 1-0 føring.

32 min - En stor chance til HBK's Marc Rochester - faktisk efter samme koncept som ved målet 1-0. Rochesters gode afslutning blev dog klaret flot klaret af Frederik Vang, der i fuld længde fik bokset til hjørnespark.

PAUSE

51 min. - Stor chance til HBK's Henrik Madsen efter dødbold.

52 min. - HBK's Mark Gundelach får lavet et forkølet indlæg, der bliver rettet af og er tæt på at hoppe i mål.

53 min. - Langt indkast af Mikkel Nøhr. Morten Nilesen sakser lige over mål.

54 min. - HBK slår en lang bold frem - Marc Rochester lopper over en fremspringende Frederik Vang. Bolden bliver reddet på stregen af en FCR-spiller.

58 min. - Martin Andersen modtager bolden på højrekanten, hvorfra han sender et perfekt indlæg ind i feltet, hvor en fremstormende Mikkel Thygesen, der virkelig er ved at "finde melodien" i den lyseblå FCR-trøje, stiger til vejrs og header bolden sikkert ind i netmaskerne.

63 min. - Et farligt langskud fra Martin Andersen med power og præcision - målmand Frederik Due i HBK-målet må hente den helt oppe i krogen.

75 min. - Jesper Bech laver straffespark på Mark Gundelach. Bech tager godt nok Gundelach ned i feltet, men det ser unægteligt ud til, at bolden er over baglinjen da forseelsen sker - men okay, straffesparket blev dømt. Frederik Vang henter en superredning op af tasken igen og piller HBK-anfører Rasmus Nielsens spark, der ellers sidder fint helt ude ved stolpen. Vang havde bare læst situationen. Super flot og kampafgørende aktion af "Frede".

83. min - Mikkel Nøhr tager frispark langt ude i venstre side. Alle forventer et indlæg til vores hovedstødsstærke folk, der var med fremme. I stedet banker han den direkte på mål og den sejler ind over Due i HBK-målet i modsatte side. Strålende mål - og Nøhr bliver igen matchvinder.

91 min. - Lee Rochester slår et indlæg som svæver ind over "Frede" og banker på indersiden af stolpen og springer i spil igen. Her var FC Roskilde ikke uheldige med at bevare føringen.

Som kampens sidste aktion får Bajram en friløber, hvor han kunne spille den ind til Ander Møller, der stod helt fri foran mål - han afslutter dog i stedet selv, og Due klarer den flot. I sekundet efter lyder dommerens befriende sidste fløjt. FC Roskilde kunne trække sig ud af lokalopgøret som sejrherrer efter et flot come back.

Det var dejligt at se, at gutterne blev ved med at arbejde for holdet og tro på, at bøtten nok skulle vende.

Det samme gjaldt på lægterne, hvor de medrejsende FC Roskilde-supportere sang og trommede fra start til slut - også en fornøjelse at være vidne til.

Næste kamp spilles Skærtorsdag mod FC Helsingør på hjemmebane. Netop FC Helsingør ligger lige over os i tabellen, så det bliver en rigtig "sekspointskamp".

En glad matchvinder, Mikkel Nøhr Christensen, der er i sit livs form og hiver den ene klassepræstation ud af ærmet efter den anden.

Kampfakta

HB Køge - FC Roskilde 1-2 (1-0)

Søndag, den 20. marts 2016, kl. 14.30

Herfølge Stadion