Slog topholdet 2-0

FC Roskilde tog her til aften imod Bet25 Ligaens øjeblikkelige tophold, Lyngby Boldklub, som normalt volder "De lyseblå" store udfordringer.

I dag skulle det dog gå anderledes. "Ørnene" var nemlig klar til at nedkæmpe "Vikingerne"

Første halvleg var en chancefattig forestilling. Lyngby havde bolden mest og de forsøgte sig med deres velkendte besnærende kombinationsspil. Dog uden at producere nogle reelle målchancer. Stefan Hansen, kaptajn Nikolaj Hansen og keeper Thomas Villadsen var alle tre påpasselige og fik afvist det meste. De få afslutninger, Lyngby kom til, var individuelle forsøg, der ikke blev farlige.

Det samme gjaldt dog også for FC Roskilde - efter 14 minutters spil var Bajram Fetai på pletten, men hans ydersideafslutning blev desværre uden power og præcision.

I halvlegens næstsidste minut var FC Roskilde dog alligevel ved at bringe sig foran.

Bolden blev fastholdt i venstre side og den landede til sidst hos Martin Andersen, der sendte bolden flot mod modsatte stolpe. Målmand og en forsvarsspiller måtte begge ud i fuld længde for i fællesskab at afværge situationen. Det ville ellers have lunet med et mål at gå til pausen på.

Men set over hele 1. halvleg var 0-0 vel nok et rimeligt resultat.

2. halvleg var kun fem minutter gammel da FC Roskilde fremtvinger hjørnespark. Bolden kommer ind over - bliver i første omgang afvist. Thygesen samler op og tackler - bolden ender hos Jan K. der banker bolden i netmaskerne til 1-0. Flot energimål!

I det 60. minut var der to store chancer i begge ender. Bajram havde en afslutning, der dog blev pillet helt oppe i krogen. I modsatte ende havde Lyngby et nærgående hovedstødsforsøg som Villadsen flot for skubbet til hjørnespark.

FC Roskilde fik langsomt arbejdet sig mere og mere ind i kampen og troen på en sejr begyndte at bide sig fast. Lyngby var fortsat ufarlige, selvom de forsøgte sig med lange bolde frem i feltet, men FC Roskilde kom frem til flere og flere chancer. Bajram havde et par gode tilbud, som dog begge blev klaret.

Lissau har også et par store muligheder, som dog begge gange lige mangler den sidste skarphed - men han skabte dog en del ravage i Lyngby-forsvaret.

Den helt fantastiske afslutning kom i kampens døende minutter. Indskiftede Mikkel Nøhr opsnapper bolden, helt ude på venstrekanten, og sender bolden i dybden til Bajram Fetai, der er løbet på det helt rigtige tidspunkt. Bajram svigter ikke og sætter bolden sikkert i kassen og lukker kampen med 2-0. En meget smuk scoring!

En helt fantastisk aften i Roskilde Idrætspark - tre point mod "plageånden" og topholdet Lyngby, TV-kamp, 1326 veloplagte tilskuere på lægterne og gutterne leverede alle mand en flot arbejdsindsats. Skabte ikke så meget i 1. halvleg, da fokus var på det defensive - men for pokker, hvor vi kom flot igen i 2. halvleg.

Tjah, lige her og nu bliver det vel ikke meget større!

Kampfakta

FC Roskilde - Lyngby Boldklub 2-0 (0-0)

Torsdag, den 10. september 2015, kl. 18.15

Roskilde Idrætspark