Slaget om Roskilde endte uden vinder

9. oktober 2021

Dagens topkamp i 3. Division var lokalderbyet mellem Roskilde KFUM og FC Roskidle. Slaget blev udkæmpet på Lillevang Idrætscenter i "den anden ende af byen".

Der blev "gået til vaflerne" fra kampens start og man kunne hurtigt se, at hjemmeholdet var ude på at spille med stor fysik, og så i øvrigt primært leve på lange bolde og hurtige omstillinger.

FC Roskilde spillede en flot første halvleg, hvor de styrede begivenhederne med tålmodig boldomgang, hvor de byggede fint op til flere gode tilbud. Først i det 33. minut kom scoringen fra Valdemar Schousboe. Spillet drives frem på fornemt vis - bolden ender i midten af banen foran feltet - Valdemar viser, hvor han vil have bolden - bolden stikkes frem til ham, hvor han vrister sig fri og sikkert sender den i netmaskerne. Flot mål og FCR har bragt sig fortjent foran.

Inden da var dommeren kommet i centrum ved en noget kontroversiel situation. FCR sendte en lang bold frem, hvor KFUM-keeper, Marc Lyster suser frem og bokser til bolden. Monday er også gået efter bolden og han væltes omkuld. Dommer Niclas Gomes dømmer straffespark. Monday tager det selv, men i hans tilløb sætter han farten ned (en video viser dog, at han hele tiden er i fremdrift på vej frem mod bolden, og stopper altså dermed ikke op). Monday scorer, men Gomes vælger at annullere målet, med begrundelsen, at Monday stoppede op i sit tilløb - og så lige give Monday et gult kort i stedet. Den kendelse var der vist mange, der ikke lige kunne finde hoved eller hale i.

FC Roskilde kommer helt forvandlet ud til 2. halvleg. Og det var desværre ikke til det bedre. Hjemmeholdet styrer de første 20-25 minutter, hvor FC Roskilde er helt ved siden af sig selv. KFUM udligner på en forsvarfejl, hvor der ikke bliver kommunikeret ordenligt. Emre Selvi kommer imellem og får sendt bolden i mål. Der var her spillet 55. minutter.

Slutningen af kampen blev igen kontrolleret af FC Roskilde, der efter et par udskiftninger fandt rytmen igen - selvom hjemmeholdet nu også havde et par gode tilbud. Ingen af holdene viste dog den fornødne skarphed og kampen endte 1-1 - ganske som seneste opgør (1. maj 2021) på samme bane.

1086 tilskuere så til. Der var en fin stemning på stadion, og både bane, tilskuere og vejret bidrog til en god fodboldoplevelse. Men stadionrekorden blev altså ikke slået denne gang.

FC Roskilde har nu spillet 11 af de 22 kampe i grundspillet og ligger suverænt på førstepladsen med 29 point - med hele 10 point ned til netop KFUM. Lige i hælene på KFUM, begge med 17 point, ligger BK Frem og Dalum IF.

Netop Dalum IF står klar i Roskilde Idrætspark på lørdag kl. 14:00.

Kampfakta

Roskilde KFUM - FC Roskilde 1-1 (0-1)

Lørdag, den 9. oktober 2021, kl. 13.30

Lillevang Idrætscenter