FCR tabte til Skive på en sen scoring

Det er næsten ikke til at bære – efter en lang bustur, en lidt trist kamp, hvor spillet ikke fungerede for FCR, havde man mulighed for at få ét point, hvilket var til at leve med, som kampen udviklede sig.

Men så skete det, der bare ikke måtte ske. En sen scoring sendte bundholdet Skive på vinderkurs. Den altid farlige Thomas Dalgaard, der i øvrigt skifter til Viborg i vinterpausen, satte nådesløst bolden i nettet.

Skal sandheden frem, spillede FCR ikke sin bedste kamp. Forsvaret viste ikke overbevisende sikkerhed ved de mange høje indlæg, hvilket gav en del farlige situationer. Det var som om, at det forplantede sig til resten af holdet, efterhånden som kampen skred frem. Angrebet var heller ikke udpræget skarpe, og holdet fik ikke tilspillet sig særligt mange chancer i det etablerede opspil – i 2. halvleg vel dårlig én eneste.

Skive var ikke specielt meget bedre, og Skives formand havde på deres hjemmeside, tidligere på ugen, kaldt tempoet i Skives opspil for bumletogs-tempo – og det var egentlig ikke blevet nævneværdigt bedre. Men det gjaldt desværre også FCR. Kampen manglede generelt nerve.

Dog producerede Skive, trods alt, flere chancer end FCR. Efter 17 minutters spil stikker Thomas Dalgaard en dyb bold ned mellem FCR’s midterforsvar til en helt fri Mikkel Jespersen, der afdribler en chanceløs Frederik Vang Larsen i FCR-målet og sender bolden i det tomme mål.

I det 39. minut sparker Tobias Perch-Nielsen frispark – han vælger at afslutte direkte på mål og bolden rettes af i muren, og snyder den ellers udmærkede Skive-målmand Jonas Baden Jensen, der i øvrigt blev kåret til banens bedste Skive-spiller, og går i nettet til pausestillingen 1-1.

Kort før pausen var Ayinde Lawal ved at bringe Skive foran – han trækker sig fri med et hurtigt ryk, men afslutningen mislykkes totalt og er lige til at samle op for Frederik i FCR-målet.

I 2. halvleg noterede man sig faktisk ikke rigtig nogle store chancer til FCR, andet end en lidt tilfældig, der opstod i slutningen af kampen efter en dødboldsituation, hvor Ole Budtz afsluttede tæt under mål, men igen var Skive-målmanden på plads.

Skive havde derimod flere muligheder, typisk ved høje bolde inde i feltet, som også giver dem det afgørende mål, kort før tid. En høj bold bliver headet på tværs af Christian Thyboe Thomsen ved højre stolpe, til en udækket Thomas Dalgaard, der sikkert sætter bolden i nettet.

I overtiden var Skive endda tæt på at øge føringen efter en chance til Jimmy Mayasi, der dog misbrugte tilbuddet.

Så det var rigtig ærgerligt, at denne gyldne mulighed for at kravle højere op i tabellen ikke lykkedes. Og nu venter der to svære kampe mod fuldtidsprofessionelle hold fra Vejle Boldklub Kolding og Randers FC, så der skal strammes op i begge felter, hvis der skal point på kontoen, inden efterårsturneringen afsluttes med to hjemmekampe mod Brønshøj og Hobro.

Efter kampen udtalte cheftræner Carsten Broe: Jeg er egentlig godt tilfreds med vores indsats i 1. halvleg, hvor vi spiller os godt ind i kampen efter en lidt afventende start. I løbet af 2. halvleg mister vi téten offensivt, og ser ud som om vi ikke rigtig tør spille vores eget spil mere. Som kampen udvikler sig, ville vi godt have haft det ene point, så det er ærgerligt, at vi må tage tomhændet hjem fra Skive.

Matchfakta

Kamp:          Skive - FC Roskilde 2-1 (1-1)

Tid:               Søndag, den 16. oktober 2011, kl. 15.00

Sted:            Sparbank Arena