Sikker 3-0 sejr

FC Roskilde stillede op med samme "start 11'er", der leverede den super flotte 1. halvleg i AB, sidste søndag. Og fra starten af kampen var "De lyseblå" klar og viste, at de igen i dag kunne producere målchancer.

Allerede efter to minutter bliver Mark leth spillet fri i dybden, men afslutningen er lige på målmanden. Minuttet efter tackles Lissau i afslutningsøjeblikket - bolden lander hos "Greko", der med ydersiden afslutter. Men igen lige på målmanden. Så FC Roskilde "viste tænder" fra starten. "Greko" måtte dog efter 18 minutters spil udgå med en ankelskade. Ind kommer Kristian Geertsen, der skulle vise sig, at komme til at spille en afgørende rolle.

Allerede fire minutter senere er Lissau igen på spil med en afslutning - riposten springer dog ud til venstre, hvor Geertsen stormer frem og prikker bolden ind i netmaskerne. En helt fantastisk måde at komme i gang med kampen på for Geertsen.

Herefter overtager Skive mere af spillet, men uden at blive rigtig farlige, og resten af 1. halvleg kan vel næppe betegnes som den mest seværdige kamp i Roskilde Idrætspark. Men FC Roskilde går til pausen med en vigtig og fortjent 1-0 føring.

2. halveleg starter lidt som 1. halvleg sluttede - der skete ikke de helt vilde ting. Men det ville FC Roskildes anfører Nikolaj Hansen så lave om på. Der stod 52 minutter på stadionruet, da han lavede et perlemål - et rigtig "energimål". Først springer han med stor vilje ind i en flot tackling, og vinder den - derefter laver han en "tunnel" på en Skive-spiller og til sidste banker han bolden op under overliggeren. En super flot aktion af vores hårdtarbejdende anfører. Og her gik luften lidt ud af Skive, der ikke længere lignede et hold, der troede på det.

Kampens endelige afgørelse kom efter 67 minutters spil. En lang bold op til Bajram Fetai, der igen viste lækker boldbehandling - han tager bolden til sig, vender hurtigt og sender en perfekt bold i dybden til den fremstormende Geertsen, der løber fra Skive-forsvaret og sikkert udplacerer en chanceløs målmand. Igen en flot scoring, hvor der kun skulle ganske få berøringer til, fra bolden var i FC Roskildes forsvarszone til den lå i netmaskerne i den modsatte ende af banen.

Kampen var lukket og FC Roskilde kørte den rutineret hjem på "cruise-control" og kunne igen sætte tre livsvigtige point ind på kontoen. Skive fik et direkte frispark, i det 81. minut, og bankede bolden op mod sammenføjningen, men Frederik Vang boksede den sikkert til hjørnespark.

FC Roskilde viste bare overskud i alle kampens faser og vandt en sikker 3-0 sejr. En sejr der gjorde, at vi kravlede to pladser op - fordi HB Køge og netop Skive - og nu ligger på 6. pladsen. Det helt forrygende forår fortsætter altså, men nu venter også tre rigtig hårde kampe mod rækkes tre øverstplacerede hold (AGF, Viborg og Vendsyssel). Så det er dejligt, at vi har fået skabt lidt luft ned til den "grimme" nedrykningsstreg, som vi overhovedet ikke gider kigge på.

Denne dobbelte målscorer, Kristian Geertsen, forståeligt tilfreds med sine to mål.

Kampfakta


FC Roskilde - Skive IK 3-0 (1-0)

Søndag, den 3. maj 2015, kl. 15.00

Roskilde Idrætspark

Tilskuere: 1045

Dommer: Benjamin Leander

Linjedommere: Derya Oguz & Victor Skytte

 

Startopstilling:

Frederik Vang Larsen

Simon Richer

Stefan Hansen

Anders Møller Christensen

Anders Nielsen

Nikolaj Hansen (anfører)

Morten Bertolt

Mark Leth Pedersen

Andreas Lissau

Bajram Fetai

Christian "Greko" Jakobsen

 

Kampforløb:

22' 1-0   Kristian Geertsen (FCR)
52' 2-0   Nikolaj Hansen (FCR)
60' Advarsel   John Dyring (Skive)
67' 3-0   Kristian Geertsen (FCR)
76' Advarsel   Michael Byskov (Skive)
80' Advarsel   Anders Møller Christensen (FCR)
88' Advarsel   Jakob Andersen (Skive)

 

Ind- og udskiftninger:

Min Ud Ind
18' Christian "Greko" Jakobsen Kristian Geertsen
71' Andreas Lissau Robert Larsen
83' Nikolaj Hansen Ferdinand Bangsgaard

 

Ikke benyttede spillere:

Mads V. Petersen

Pierre Larsen