Selvtillid til forskel

Da FC Roskilde i går måtte se sig besejret med 2-0 i Helsingør, var det ikke fordi FC Roskilde ikke kunne producere chancer. Tværtimod. Når man går notaterne igennem fra kampen opdager man virkelig, hvor mange tilbud der var for at sætte bolden i netmaskerne. At det så ikke sker alligevel, må skyldes, at selvtilliden ikke er helt oppe, hvor den skal være.

Her et par eksempler:

10' - Flot opspil af Jesper Blicher - Martin Andersen - og til sidst Mikkel Nøhr, der dog bliver tacklet at målmanden i skudøjeblikket.

20' - Fin dyb stikning af Bajram Fetai til Martin Andersen, der afslutter på overliggeren.

23' - Indlæg fra Jesper Bech - Thygesen header liger over mål.

41' - Fint omstilling - igen afleverer Bajram i dybden. Nøhr er fri med målmanden, men taber lige et skridt og chancen bliver ikke udnyttet.

42' - Bajram afslutter lige over mål.

44' - Martin Andersn sender et direkte frispark lige over mål.

65' - Fint indlæg fra venstre af Anders Nielsen - Bajram kommer flyvende et splitsekund for sent.

72' - Morten Nielsen bryder igenne i venstre side og spiller på tværs til en helt fri Mark Leth, der helt fri ved stolpen ikke får sendt bolden i mål - men forbi målet, hvilket synes at være en sværere opgave. Det var en 100%-chance, men bolden fik et sært opspring og snød Leth totalt.

84' - FInt opspil - bolden sendes ind i feltet fra højre side - Morten Nielsen stiger til vejrs og header bolden flot i kassen. Der vinkes og fløjtes for offside.

91' - Mark Leth får et kæmpe skub i ryggen i feltet af FC Helsingørs kæmpe Rasmus Minor - det må være et af de mest klare straffespark i nyere tid, og det ser et kort øjeblik også ud til, at Svedborg vælger det rigtige - nemlig at dømme et klokkeklart straffespark - men på forunderlig vis ombestemmer han sig.

Bevares! - FC Helsingør tilspillede sig også en del chancer, men FC Roskilde stod nu heller ikke så meget "i vejen" for modstandernes angribere som de normalt gør. Der manglede ganske simpelt effektivitet og kynisme i de defensive rækker - og så skal det, trods alt, også siges, at Helsingørs Zinckernagel, Aaquist, Mistrati og Riel var boldfaste, hurtige og pågående. Men FCR-forsvaret ville ikke tillade så meget spil på Helsingørs præmisser, hvis selvtilliden var i top. Så arbejdsopgaverne frem mod næste kamp er til at få øje på. Og gutterne må også selv kigge indad - de skal skyde brystkassen frem og mobilisere al den gejst de overhovedet kan. For vi ved jo, at de kan.

Målmand Frederik Schram spillede en rigtig fin kamp - han måtte flere gange agere redningsmand alene med en modstander, så han havde en stor andel i, at nederlaget ikke blev større.

De to mål til Helsingør var flotte mål, hvor man ikke kan klantre Schram.

Som et kuriosum kan det også nævnes, at dommer Benjamin Svedborg, som efterhånden er en kendt herre i Roskilde, ikke dømte FC Roskildes vej i nogle afgørende situationer. Så er det vist sagt meget diplomatisk..

I videoen her kan du høre, hvad first team coach Rasmus Monnerup siger om kampen. Og der er vist ingen tvivl om, at der lagt op til en super vigtig træningsuge og det bliver spændende at se startformationen, når HB Køge kommer på besøg om en uge.

FC Helsingør - FC Roskilde 2-0 (0-0)

Søndag, den 21. august 2016, kl. 13.45

Helsingør Stadion

Tilskuere: ?

Dommer: Benjamin Helm Svedborg

Linjedommere: Danny Kolding & Amir Sabic

4. dommer: Martin Køster

 

Startopstilling:

Frederik Schram

Anders Nielsen

Daniel Jørgensen

Stefan Hansen (anfører)

Simon Richter

Mikkel Thygesen

Jesper Bech

Mikkel Nøhr Christensen

Martin Andersen

Jesper Blicher

Bajram Fetai

 

Kampforløb:

50' 1-0 Mads Danekilde (FCR)
78' Advarsel Mark Leth Pedersen (FCR)
83' 2-0 André Riel (FCH)

 

Ind- og udskiftninger:

Min Ud Ind
56' Jesper Blicher Mark Leth Pedersen
62' Martin Andersen Morten Nielsen
75' Daniel Jørgensen Nicklas Halse

 

Ikke benyttede spillere:

Kasper Tvede

Valon Ljuti

Oscar Buch

Morten Nielsen, der er på vej tilbage fra en skade, fik en halv times spilletid og viste rigtig fine takter. Her header han bolden i netmaskerne - men målet annulleres for offside.