Sejr i Gladsaxe

Efter de seneste dages ændringer i truppen, var det i dag tid til at få "vendt bøtten" og hente alle tre point, så vi kunne kravle lidt op i tabellen. Modstanderen var bundholdet AB, der dog på det seneste har leveret gode præstationer, så opgaven skulle bare løses tilfredsstillende. 

Anfører Stefan Hansen sad uden for med karantæne. Frederik Schram var stadig med det islandske U/21-landshold til EM-kval. Lindberg var ikke spilleberettiget endnu, efter skiftet til FC Roskilde, så han var heller ikke i truppen til dagens kamp. Der blev ellers hurtigt brug for offensive kvaliteter. Ved det første sprint i kampen fik Emil Nielsen nemlig en skade og måtte lade sig skifte ud. Ind kom altid hårdtarbejdende Mark Leth og han gjorde en god figur.

FC Roskilde startede kampen lidt nervøst og kunne ikke rigtig få spillet til at glide. Det blev i øvrigt småt med de helt store chancer i 1. halvleg til begge hold, selvom AB virkede mest sultne. De tilbud der trods alt opstod, blev alle misbrugt. Så inden pausen var det ikke den helt store oplevelse og stillingen var da også 0-0.

FC Roskilde kom aggressive ud til 2. halvleg og viljen til sejr lyste ud af øjnene på gutterne. Der blev nu gået til stålet og man kunne se på AB, at det brød de sig ikke om. De orangeblusede Roskildespillere kom længere frem på banen og blev mere og mere nærgående. FC Roskilde satte sig på kampen og som det tydeligt ses af nedenstående kampfakta stod Roskilde for både mål og hovedparten af de gule kort.

Så en lidt usammenhængende 1. halvleg blev vendt til en rigtig fin sejr og "bøtten blev vendt" og både på grønsværen og tribunen var folk fra Roskilde glade i Gladsaxe, da alle tre point blev hentet med hjem i silende regnvejr.

Næste opgave er onsdag i DBU Pokalen, hvor turen går til Skovshoved.

Højdepunkter:

2' - AB tæt på at bryde igennem ved Jabar Sharza

38' - Morten Nielsen vender på sin direkte modstander og banker fladt på mål. Super aktion, men AB-målmand Jannich Storch klarer den..

40' - AB's Sebastian Lassen har et nærgående hovedstød

41' - Fint FCR-opspil. Valon til Richter, der spiller videre ud til Leth. Leth afslutter fladt, men der kommer ikke helt nok saft i afslutningen.

46' - Jabar Sharza opsnapper er fejlaflevering op i banen fra Daniel Jørgensen - han tager et par træk og sender et lumsk brækkende skud mod mål. Tvede formår dog at få bokset bolden væk.

PAUSE

56' - Tvede var ved at tabe bolden, så der opstod en farlig situation ud af en tilsyneladende ufarlig situation, men forsvaret fik raget kastanjerne ud af ilden.

59' - FC Roskilde erobrer bolden på midten af banen. Fint kombinationsspil mellem Halse og Nøhr. Bolden ender på fødderne af Nøhr i fuld fart - han viser igen sin sublime teknik og tordner bolden i netmaskerne helt oppe i det ene hjørne. Perlemål!

65' - Leth bliver pludselig sendt alene afsted på en friløber. Han bliver dog tacklet i skudøjeblikket og må nøjes med hjørnespark.

74' - Kæmpe hovedschance til tidligere FCR-spiller Lars Brøgger Hansen, der var skiftet ind kort tid forinden. Han sender dog bolden lige forbi målet.

76' - Flot fight af Leth i højre side, der spiller i dybden til Richter - han forsøger at slå et indlæg, men får riposten tilbage. Han spiller den bagud til Leth, der sender bolden ind over. Der dukker såmænd lille vævre Mikkel Nøhr op og flugter bolden i rusen til 0-2.

82' - Flot kombinationsspil igen fra FCR. Bolden ender hos Thygesen, der var rykket helt frem, efter Morten Nielsens udskiftning. Thyge vender sig fint rundt og kommer fri. Afslutningen suser dog forbi mål.

87' - Direkte frispark til AB. Andreas Moos banker lige over mål.

Efter pausen viste FC Roskilde tænder. Der var vilje bag tingene, bid i tacklingerne og Mikkel Nøhrs "kattepote" lynede to gange. 

AB - FC Roskilde 0-2 (0-0)

Søndag, den 4. september 2016, kl. 13.45

Gladsaxe Stadion

Tilskuere: 688

Dommer: Nordisk Dommerudveksling

Linjedommere: Nordisk Dommerudveksling & Victor Skytte

4. dommer: Jakob A. Sundberg

 

Startopstilling:

Kasper Tvede

Anders Nielsen

Daniel Jørgensen

Anders Qvist

Simon Richter

Nicklas Halse

Valon Ljuti

Mikkel Thygesen (anfører)

Mikkel Nøhr Christensen

Emil Nielsen

Morten Nielsen

 

Kampforløb:

46' Advarsel Simon Richter (FCR)
59' 0-1 Mikkel Nøhr Christensen (FCR)
60' Advarsel Nicolai Høgh (AB)
77' 0-2 Mikkel Nøhr Christensen (FCR)
80' Advarsel Mark Leth Pedersen (FCR)
86' Advarsel Daniel Jørgensen (FCR)

 

Ind- og udskiftninger:

Min Ud Ind
14' Emil Nielsen Mark Leth Pedersen
71' Nicklas Halse Jesper Bech
81' Morten Nielsen Nicklas Mouritsen

 

Ikke benyttede spillere:

Rasmus Holmager (U/19)

Kristian Geertsen

Oscar Buch

Jesper Blicher