Roskilde vs Thisted i tilbageblik

Thisted FC er stiftet som ren fodboldklub i 1989, mens man tidligere var en afdeling under Thisted IK, med mange andre sportsgrene på programmet. Om Thisted IK kan vi ikke rigtig finde noget historie, men TFC har vi mødt i 1. division fire gange tidligere.

Thisted spillede i divisionen første gang i sæsonen 2005/06 (2.division vest) og kom efter kval.kampe allerede i 1. division året efter, men kom ned igen samme år. Herefter kom endnu to sæsoner i 1. division, 2008/09 og 2009/10, og det er her de første fire opgør mod FC Roskilde er at finde.

I 2008/09 sluttede klubberne á point på en niendeplads med 39 point. FCR vandt hjemme med 1-0 på mål af René Rasmussen, mens udekampen blev tabt 4-0. Året efter gav igen to hjemmesejre – Thisted med 3-2 (Jeppe Kjær, Rasmus Tangvig Sørensen), og i Roskilde 2-1 på to mål af Jeppe Kjær.

Derfor ser det samlet således ud:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
FC Roskilde - Thisted 4 2 0 2 5-8

For 25 år siden stiftede Roskilde Boldklub af 1906 dog bekendtskab med Thisted FC for første gang, nemlig i to finalekampe i FLU’s U-20 Turnering, den tidligere ”Talentturnering”, som vi havde vundet første gang i 1974. RB 1906 vandt begge kampene – hjemme med 2-0 og ude med 3-1.

Holdet dengang var: Claus Udengaard (M), John Jørgensen, Morten Petersen, Ruben Bagger, Lars Hansen, Jesper Olsen, Jesper Frederiksen, Dennis Madsen, Lasse Nielsen, Thomas Pedersen, Jesper Sommer, Leon Hansen og Kim Bjørn Jørgensen. Trænere var Lars ”Buesø” Nielsen og Carsten Broe, mens Ole Baggesen var holdleder. En del af disse navne har senere optrådt på RB’s 1.hold (Morten P. også for FCR), men også andre divisionsklubber og Ruben Bagger også på landshold. Lars og Carsten har også været 1.holdstrænere i RB og Carsten senere også for FCR hvor Jesper Sommer desuden var sportschef i flere år og i en periode også midlertidig træner.

Spændende sæsonåbning i ”Ørnereden” på søndag, hvor oprykkerne kommer med en dugfrisk sejr over nedrykkerne fra Viborg – en sejr, der senere på ugen kostede VFF-træner Johnny Mølby posten som cheftræner.

Vel mødt i "Ørnereden" og god kamp!

/Bjørn Jensen