Roskilde vs Horsens

Så er det her til morgen, at spillerbussen med FC Roskildes udvalgte forlader domkirkebyen med kurs mod Horsens.

Formstærke AC Horsens har vundet de seneste tre kampe - men en målscore på overbevisende 8-0 - og ligger i øjeblikket som "runner-up" med seks point op til Lyngby, og endda med en kamp i hånden. "Den gule fare's" lokale helte har ét point ned til Vejle, der overraskende tabte et skridt i topstriden, da de i torsdags tabte 2-3 hjemme til FC Helsingør, og to point ned til Silkeborg lige under oprykningsstregen.

Så lur mig om AC Horsens ikke vil være mere end normalt opsatte på, at FC Roskilde ikke får noget med hjem fra jyllandsturen i dag.

Vi har naturligvis en ganske anden plan - den ligger i trygge hænder hos FC Roskildes trænerteam - så der skulle være lagt op til en spændende og seværdig kamp, når dommerens fløjte lyder for første gang på CASA Arena i dag kl. 13:45.

Vores fodboldhistoriske orakel, Bjørn Jensen, har lavet denne lille beskrivelse af dagens modstandere samt kampstatistik:

Horsens er en modstander, som vi siden det første møde i 3.division i 1960, har spillet nogenlunde lige op med. Horsens kom i 1967 i landets bedste række, 1.division, og det blev i det første år til holdets bedste resultat nogen sinde med en bronzemedalje til følge.

Holdet blev – grundet spilletrøjens farve – kaldt ”den gule fare” allerede i 1925 og det levede man også op til i 1960’erne, men allerede efter sæsonen 1970 måtte man igen ned i den næstbedste række. I perioden havde  klubben sine landsholdsspillere nr. 3, 4 og 5, nemlig Bent Schmidt Handsen, Max Møller og Jørn Rasmussen. Den første er uden tvivl den mest kendte, og det var givetvis blevet til mere end ni A-landskampe, hvis ikke man havde stoppet for professionelle spillere. Herefter fik han henved 400 kampe for PSV Eindhoven med henad 100 mål til følge – det bl.a. sammen med landsmændene Ole Sørensen, Kresten Bjerre og Henning Munk Jensen.

Horsens fS (forende Sportsklubber) er fra 4/11-1915 og var RB’s modstander i otte sæsoner (1960-1989). Man forsøgte i flere omgange at starte et fælleshold i Horsens og omegn, og det blev i 1987 til FC Horsens, men uden HfS – med med B 1940 og Dagnæs IF. I 1994 blev det så til AC (Alliance Club) Horsens hvor FC Horsens og Horsens fS gik sammen nu suppleret med Stensballe IK .

Roskilde har ikke vundet siden sejren i Horsens den 15.marts 2015 (FCR vandt 2-1 med Mark Leth som dobbeltmålscorer) og det er således blevet til tre nederlag på stribe for ”de lyseblå”. I 2015-sosonen 1-2 hjemme i sidste kamp med 1-2 (”Greko” med et mål i sin afskedskamp),og i denne sæson to 0-1 nederlag. AC Horsens er formstærke og tættest på topholdet Lyngby og med Vejles nederlag torsdag aften er AC tættere på det forjættede land når det går løs søndag eftermiddag på CASA-Arena såfremt de tre point kommer i hus. Lad os håbe vi kan skabe lidt mere spænding i toppen ved at tage point med hjem fra det jydske.

30 møder er det blevet til i det hele, og det er fordelt som følger:

Antal kampe Vundet Uafgjort Tabt Målscore
RB 1906 - Horsens fS 16 7 3 6 27-18