Ørnene på vellykket svanejagt

Der var lagt op til det helt store brag mellem HB Køge og FC Roskilde, der søndag ramlede sammen i slaget om Midtsjælland. Svanejagten var sat ind, og det endte med en noget dramatisk genopførelse af fodboldens udgave af Svanens Død.

Emil Nielsen var nok engang i hopla og stod for to mål – selvom det kunne være blevet til flere. Det var nok til, at han nu er delt topscorer i ligaen. Derudover bliver kampen nok sent glemt for hele to røde kort til HB Køges duo i forsvaret, Marian Huja og Jean-Claude Bozga, der begge blev vist ud for voldelig adfærd.

En alt i alt fremragende søndag udfoldede sig på Roskilde Idrætspark, der endnu ikke har set et nederlag i NordicBet LIGA'en med Christian Lønstrup ved roret.

Højdepunkter:

29’ Det brænder på i HB Køges felt, da et indlæg fra venstresiden først bliver slået ind tæt ved målfeltet, hvor Emil flyver frem for at nå det - men målmanden kommer først på. Derefter er det Jessen, der forsøger sig på mål, men han har ikke marginalerne med sig.

35’ På en lang hurtig bold i bagrummet bliver vores backkæde fanget, og da Daniel Stenderup glider i vendingen, kommer Jakob Johansson alene afsted mod mål. Med et svært træk er han forbi Storch - og kan triller bolden ubesværet i mål.

45+1’ Et mere end fremragende indlæg fra "Nille" i venstresiden lander veltimet og tilrettelagt for Emils fødder, der er klar foran mål og med en næsten direkte kopi af sin scoring mod Viborg for to uger siden tackler bolden i mål.

67’ På nok et hjørnespark ryger bolden midt ind i målfeltet, hvor cirka 18 mand står tættere end dyrene ved savannen. Denne gang falder den dog til sidst til Stefan Hansen, som ligesom mange andre sparker. Men vores anfører får sidste fod på og bliver omfavnet liggende i feltet.

69’ HB Køges Marian Huja bliver vist ud, da han efter en infight med Daniel Stenderup får nok og slår ud efter Ørnen. Det ser dommeren og det koster naturligt en udvisning.

72’ For få minutter siden var det Huja der blev vist ud, men nu blev det HB Køges Jean-Claude Bozga, der må gå tidligt i bad. Efter en luftduel med Emil Nielsen svinger Bozga en legemsdel ud og rammer Emil. Igen står dommeren godt og er hurtig fremme med det røde kort, der reducerer HB Køge til ni mand.

82’ Efter en mistimet clearing fra HB Køges forsvar ser Emil Nielsen chancen og jagter bolden hele vejen - det betaler sig, da han kommer fri og alene med målmanden svigter han ikke. Et hurtigt træk forbi keeperen og så kan han nemt prikke bolden i kassen.

90+4’ Morten Nielsen får en mulighed i feltet og selvom vinklen er lidt skæv, så trykker han på mål. Skuddet snyder målmanden og bolden går ind, hvorefter dommeren fløjter af. Morten får lov at score på allersidste spark i kampen.

Dagens målscorere: Emil Nielsen, Stefan Hansen og Morten Nielsen.

Kampfakta:

FC Roskilde 4 – 1 HB Køge (1-1)

Søndag, den 11. november 2018, kl. 13:45

Roskilde Idrætspark

Tilskuere: 1103

NordicBet LIGA

Dommer: Kasper Madsen

Linjedommere: Deniz Yurkudal og Brian Qvist                        

4. dommer: Yasin Seker

 

Startopstilling:

Daniel Stenderup

Nicklas Halse

Emil Nielsen

Patrick Da Silva

Mikkel Nøhr

Nicolai Vallys

Stefan Hansen

Mikkel Thygesen

Nicolai Jessen

Jannich Storch

Anders Nielsen

 

Kampforløb

23’                 Advarsel               Marian Huja (HB Køge)

34’                 Advarsel               Martin Koch Helsted (HB Køge)

35’                 0-1                        Jakob Johansson (HB Køge)

45+1’             1-1                        Emil Nielsen (FC Roskilde)

45+2’             Advarsel               Jean-Claude Bozga (HB Køge)

67’                 2-1                        Stefan Hansen (FC Roskilde)

69’                 Udvisning              Marian Huja (HB Køge)

72’                 Udvisning              Jean-Claude Bozga (HB Køge)

72’                 Advarsel               Nicolaj Madsen (HB Køge)

82’                 3-1                        Emil Nielsen (FC Roskilde)

90+4’             4-1                        Morten Nielsen (FC Roskilde)

 

Ind- og udskiftninger:

Min. Ud Ind
67' Nicolai Jessen Morten Nielsen
74' Anders Nielsen Philip Rejnhold
79' Patrick Da Silva Andreas Hermansen
     

Ikke benyttede spillere:

Frederik Schram

Kyle McLagan

Andreas Bruus

Mathias Kisum