Ærgerlig afslutning på ellers fin sæson

27. maj 2017

Det var et kogende varm Castus Park i Herfølge, og en knasende tør bane, der skabte rammerne for denne vigtige kamp for FC Roskilde. HB Køge havde alene æren at spille for. Det skulle vise sig, at det var nok for hjemmeholdet, der løb med sejren over et FC Roskildehold, der aldrig rigtig kom i gang. Der var optræk til gode ting, men der manglede hele tiden det sidste, når den afgørende afslutning skulle sættes ind.

Højdepunkter:

6' - Langt indkast fra Mouritsen til Emil, der vender på Alexander Ludwig - Emil stikker af, forsøger at spille på tværs til Mark L, men en forsvarsspiller kommer lige præcis imellem og sparker til hjørnespark.

16' - Høj bold spilles frem i det lille felt - Schram tøver med at gå frem til den, og Kristian Andersen, kan afslutte - den bliver dog uden saft og kraft og dermed helt ufarlig.

18' - Mark Rochester (der for nylig blev solgt til Silkeborg) afslutter udefra, men forbi mål.

22' - Mark Leth suser afsted på højrekanten - han sender et fint indlæg ind, hvor Thygesen dukker op. Han får dog ikke rigtig træf på bolden, så den bliver nem af pille ned for HB Køge-keeper, Andreas Hansen.

1. halvleg blev uden de helt store chancer. Der var indlagt drikkepauser og varmen så også ud til at præge spillet lidt. Det var som om, at der blev økonomiseret med kræfterne fra begge mandskabers side. Så det blev 45 relativ begivenhedsløse minutter, som det også fremgår af nedenstående "kampfakta" - men det ER også svært både at skulle træde på speederen og bremseren samtidig, og det var en nødvendighed for FC Roskilde i dag.

PAUSE

52' - Hjørnespark af Nøhr, der afsluttes, med HB Køge får afværget.

53' - Thygesen har bolden i mål, men der fløjtes for frispark forinden.

55' - Målmanden sparker et dårligt udspark - Emil opsnapper den og driver bolden frem - han spille ud til Lindberg i en god position. Lindberg forsøger en svær "first timer" langt over mål.

59' - Kristian Andersen afslutter - Qvist kommer imellem og bolden ender i sidenettet.

61' - Igen er HB Køge farlige - en tværbold som går hele vejen igennem og til modsatte side.

75' - FC Roskilde fastholder pres - Indlæst til Nøhr, der slår et fint indlæg til forreste stolpe. Emil kommer desværre lige en postgang for sent.

77' - HB Køge bryder igennem i Roskildes venstre side - ingen går rigtig til indskiftede Marco Larsen, der udplacerer en chanceløs Schram til 1-0.

85' - Fin aktion fra Nøhr, der slår et indlæg - ingen når rigtig op til den, så den snittes kun lige akkurat og bliver ufarlig.

92' - Mikkel Wohlgemuth har bolden i FCR-målet, men der er vinket og fløjtet for offside.

Vores eget resultat viste sig ikke at være så afgørende, da det kom til stykket. FC Helsingør vandt 1-0 hjemme over Næstved, og løber dermed med den 3. plads, som FC Roskilde jagtede hele foråret, og som giver en playoff-kamp om oprykning til Superligaen. Men vi skal nok se indad, for vi har haft en del muligheder i foråret for at bringe os i en gunstig position - men vi formåede ikke at gribe de mange chancer, da de bød sig.

For FC Roskildes vedkommende står den nu på sommerferie for spillere og stab - Ledelsen har en vigtig opgave foran sig, for der skal findes en ny cheftræner, der gerne skal stå klar, når sæson 2017/2018 starer.

Tak til alle, der fulgte holdet - og spillere og stab ønsker alle en rigtig god sommer og på gensyn i det kommende sæson.

Der var 100% opbakning fra de mange medrejsende FC Roskilde-supportere, og det var helt fra start til slut, hvor der blev sunget til den store guldmedalje. Lidt ærgerligt, at et par stykker til sidst skulle svine med sennep på sæderne på tribunen. Det er ikke godt for FC Roskildes omdømme.

Kampfakta


HB Køge - FC Roskilde 1-0 (0-0)

Lørdag, den 27. maj 2017, kl. 15.00

Castus Park

Tilskuere: 1037

Dommer: Jacob A. Sundberg

Linjedommere: Jannik Vinther & Brian Qvist 

4. dommer: Sebastian Friis Aagerup

 

Startopstilling:

Frederik Schram

Nicklas Mouritsen

Stefan Hansen (anfører)

Anders Qvist

Anders Nielsen

Mikkel Thygesen

Robert Larsen

Mikkel Nøhr Christensen

Emil Nielsen

Mark Leth Pedersen

Kristian Lindberg

 

Kampforløb:

66' Gult kort Stefan Hansen (FCR)
68' Gult kort Robert Hansen (FCR)
77' 1-0 Marco Larsen (HBK)
94' Gult kort Malte Amundsen (HBK)

 

Ind- og udskiftninger:

Min Ud Ind
78' Mark Leth Pedersen Andreas Lissau
81' Emil Nielsen Mathias Gehrt
81' Robert Larsen Valon Ljuti

 

Ikke benyttede spillere:

Frederik Vang Larsen

Daniel Segev Jørgensen

Simon Richter

Andreas Hermansen