Øretæver i Ørnereden

9. september 2018

I dag skulle FC Roskilde se om de kunne bygge videre på det flotte resultat, og den mere end godkendte indsats i pokalkampen onsdag ude mod Fremad Amager, eller om holdet stadig ikke havde fået bygget nok tro op på egne evner til at kunne nedkæmpe Lyngby.

Desværre blev det sidste tilfældet.

Lyngby havde ellers senest fået en over næsen af Viborg, som i Kongens Lyngby knuste De Kongeblå med hele 0-5.

Men Lyngby lignede absolut ikke et knækket mandskab, for - som Theil inden kampen havde advaret mod - var spillerne virkelig indstillede på at revanchere dette resultat.

I Lyngby-truppen var tidligere FCR-spillere, Kristian Lindberg, Nicklas Mouritsen og Jeppe Kjær. Desværre for De Lyseblå fandt både Lindberg og Kjær vej til netmaskerne i dag.

FC Roskilde blev presset i bund lige fra starten, hvor gæsterne kom ud af omklædningsrummet som en flok raketter. Spillet hang ikke rigtig sammen for Ørnene i dag, og de havde svært ved at spille sig ud af presset.

Det fungerede heller ikke specielt godt, når FCR offensivt skulle forsøge at sætte spillet sammen og producere målchancer. Gutterne virkede lidt rådvilde og manglende idéer for at komme afgørende fri. Så nederlaget var der ikke meget at sige til, for Lyngby var bare et bedre hold i dag.

Højdepunkter:

3' - Lyngby viser tænder fra starten med en chockstart - Bolden stikkes i dybden, hvor tidligere FCR-spiller, Kristian Lindberg, kommer alene med Jannich Storch, der på fremragende vis vinder én-mod-én duellen.

5' - Stort set samme situation gentager sig - igen er Lindberg på spil, da han dennegang kommer forbi Storch og afslutter på mål - den får ikke meget fart - Daniel Stender har læst situationer og er stormet tilbage og redder på stregen.

11' - Anfører Stefan Hansen taber bolden og bringer Gustav Marcussen i en fri position - han afslutter, men keeper Storch er på plads og bokser til hjørnespark.

22' - Lindberg stikker Marcussen i dybden - han er alene med Storch, men endnu engang er vores keeper på pletten med en fin redning.

25' - Så kunne FCR ikke modstå stormløbet længere.- Lyngby bygger igen op - ind til Fosgaard videre til Lindberg, der afslutter, det bliver et lidt kikset spark, men det snyder Storch og bolden hopper ind tæt ved den ene stolpe.

33' - Lyngby bringer sig yderliger foran - Martin Ørnskov sender bolden i dybden til Jeppe Kjær, der lopper den over en fremstormende FCR-keeper og i mål.

35' - FCR sender en diagonalbold frem til MIkkel Nøhr, der trækker ind i banen og afslutter resolut og overraskende ved nærmeste stolpe. Thiomas Mikkelsen er fanget på det forkerte ben, men bolden suser lige over mål.

Pause

48' - I en umiddelbar ufarlig situation, misser Stenderup en tackling, som gør, at Mathias Hebo slipper igennem og han kan sikkert sender bolden i netmaskerne. Ikke lige den start på 2. halvleg som FCR har håbet på.

51' - Ulykkerne fortsætter - Anders Nielsen sender fejlaflevering ind i banen - Jeppe Kjær er alene med Storch og så er gæsterne foran 0-4.

61' - Hebo scorer igen, men målet annulleres for offside.

62' - FCR får tilkendt straffespark. Gundelach slår et fint indlæg fra højre side - Mikkel Nøhr header tilbage ind i feltet - bolden rammer dog en Lyngbyspiller på hånden. Emil Nielsen eksekverer sikkert fra 11 meter-pletten.

73' - Gundelach slår igen et super fint indlæg - bolden sejler forbi midterforsvaret hos Lyngby - Nøhr kaster sig frem og helflugter i fri position, men desværre lige over mål.

FCR tager et par tilløb til at lægge mere tryk i slutningen af kampen, og får da også mere fat i spillet og holder bolden på Lyngbys banehalvdel - men mere bliver det ikke til, og tiden løber ud for hjemmeholdet, der må indkassere en ærgerlig øretæve i Ørnereden.

Kampfakta

FC Roskilde - Lyngby Boldklub 1-4 (0-2)

Søndag, den 9. september 2018, kl. 13.45

Roskildes Idrætspark